Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 февруари 2009 г.

Вотът на недоверие е за цялостната политика на изцяло проваленото правителство

Здравейте! Новината от Националното ръководство на Демократи за силна България е, че е крайно наложително да започнат разговори с останалите опозиционни групи да се поиска вот на недоверие на правителството за цялостната му политика и съответно да съгласуваме общите аргументи за този вот.

Считаме, че имаме пред очите си пълен провал на правителството не само по посока на европейското членство, а и по отношение на това, че допусна да се развие политическа криза, че се разпада коалицията и не може да взема решения, че няма кой да управлява изобщо “трамвая”. Защото ние сме на релси. Би трябвало сравнително лесно да се управлява страната. Но очевидно няма ватман в трамвая.

Страната е без антикризисна политика. Не отговаря на предизвикателствата на световната финансова криза. Ситуацията с българската икономика става все по-тежка, а няма отговор на това. Изобщо по всички направления, но най-болезнено се усещат корупцията, опитите да се прикрива тя. Ние считаме, че пред очите на всички е видно как управляващите правят невъзможно разкриването на престъпления, извършени от самите тях. И затова колкото се може по-скоро трябва да си отидат, за да може да се извърши тази дейност.

Обществото не може да не знае примерно за всички започнати и прикрити сигнали за корупция на най-високо ниво. Защото точно това е причината, поради която се проваля и общата политика на страната и политиката на европейско членство. Нарушени са човешки права по драстичен начин. В България умират хора в ръцете на полицията. Това винаги е много страшно. Няма страна, която да не реагира с особена чувствителност. Няма политици, няма парламент, който да не реагира с особена чувствителност на такова абсолютно недопустимо погазване на правата на хората. Това означава, че на всеки може да се случи. Наистина, такова погазване...

В някои случаи съществуват подозрения, че зад смърт в ареста се прикрива например разкриване на банда, която извършва отвличания на хора, както е в случая с починалия Куцаров. Защото ето, тези разследвания са прекратени след неговата смърт.

Така че, нещата от цялата полоса на действия на правителството ни карат да считаме, че е абсолютно необходимо да се поиска вот на недоверие за цялостна политика.

(Встъпление на пресконференция за медиите, направено от Ив.Костов, 9 февр. 2009 г.)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: