Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 февруари 2009 г.

Българският народ сам скоро щял да разреши въпроса с независимостта си в полза на Русия!

Позволявам си да посъветвам читателите на този блог да обърнат внимание и да прочетат една твърде интересна публикация в един друг блог, наречен "Истинска публицистика". Тя (тази статия) се казва "Без Русия не можем"? и е написана от великия Стефан Стамболов, приятел на Ботев, апостол и борец за българската свобода и независимост не само до Освобождението, но и, особено, след него.

Когато Стамболов в качеството си първо на Председател на Народното събрание, после като регент, а накрая като министър-председател даде решаваща дан за запазаването на суверенитета на България и съхраняването й като държава, за опазването й от "любовните грижи" на Руската Империя, целящи създаването на мястото на България на една Задунайская губерния. За което предизвика така силно руския бяс за отмъщение, че най-накрая беше мъченически съсечен с ятаган посред бял ден в центъра на София пред очите на спокойно гледащото като телета софийско гражданство - като убийците му бяха най-щедро платени с московско злато, разбира се.

Та прочетете непременно тази статия за да ви се изяснят много неща от нейното тъй актуално и днес минало - бих си позволил да кажа така. Защото много мисли и тези от тази историческа статия звучат и днес така актуално, сякаш са написани днес или вчера. Ала за съжаление днес просто няма кой да ги напише, та по тази причина нека да се вгледаме какво е написано за българската участ преди повече от 120 години.

И което важи с пълна сила и днес: днес България пак е под задушаващото "любовно обгрижване" на възродената Руска Империя, чиито самодържец Путин след немного време ще бъде най-верноподанически коронясан за "най-пръв учен" в Алма Матер на старопрестолното Велико Търново: що барем не му харижат там, на на историческия Царевец, и българската корона?!

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: