Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 февруари 2009 г.

Гласувайте в балтазар-иличовата анкета за най-добър български блогър!

Една най-куриозно-безлична фигура в българската блогосфера, която, разбира се, е анонимна, но пък за сметка на това - понеже умственият й капацитет е крайно нисък - е приела за яснота руско-съветско име (Балтазар Илич Иванич), та тази смешна фигура е организирала в блогчето си крайно тъпа анкета: за това "кой е най-противният" сред блогърите!

Забележете добре: не пита за нещо друго, нищо друго не я интересува, а се вълнува тази невинна душица най-вече от това кой сред блогърите е най-мразеният! Разбира се, не може да се усети, че най-мразеният у нас обикновено е най-кадърният, най-ясно проявеният като качествена, стойностна и мислеща личност. В тази връзка, известно е, дори самият Ботев е писал, че "у нас свестните смятат за луди", а пък в наше време извратеността в масовото съзнание е стигнала дотам, че същите тия ги и мразят най-силно.

Та по тази причина свестните, неувредени хора в българския интернет от този момент ще смятат, че балтазариличовата анкета всъщност е за най-способен, за най-добър български блогър, като класацията е в три групи (там ще ги видите). Така анкетата вече има смисъл, пък и въпросът й е поставен съвсем правилно, а не тъпо и завистливо, както го е направил умният Балтазарич. По тази причина и по тази логика предлагам на привържениците на моя блог да идат там и да гласуват за това, че аз съм най-противният блогър. Е, в краен случай можете да гласувате и за колегата Иво Инджев, понеже той също заслужава да спечели състезанието. Аз лично гласувах за него, понеже го смятам за по-добър от мен (той е професионален журналист и това е голямо предимство). За момента в нашата група водим ние двамата, което специално за мен е голяма чест!

Побързайте да гласувате, щото Илич Иванич като прочете тоя пост веднага ще я махне за да не се резили повече. Ама какво да ме прави човек: толкова съм благороден, че му давам повод да разбере какво той, горкичкият, прави, а пък не съзнава - и дори няма как да осъзнае поради най-крещяща личностна ощетеност...

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

14 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, пише ви Влечугото. Така ме нарича "философът" марксист - ленинист - костовист Грънчаров, известен още като "Тролът на Костов" (и понякога наричан гальовно "Грънчи").

Грънчи е добре известен. Един от подвизите му е, че на 10 ноември 1989 е проникнал в Партийния Дом, под прикритие (уж за да вземе участие в конгреса на философите марксисти). И, веднъж оказал се вътре, "философът" нанася добре премерен удар по тоталитарната власт. Същия ден диктаторът Живков пада! Вечерта, за да отдъхнат от тежката борба и за да възстановят силите си, Грънчи, заедно с други философи-марксисти, се черпят с червено вино. Червено като кръвта течаща от раните на тези борци за свобода, демокрация и комунизъм-костовизъм с човешко лице!

За хвалебствените си песнопения в прослава на Костов философът-марксист получава подаръчета, канят го на вечеринки и кьорсофри и го уреждат с безплатни екскурзии по света и у нас. Но това му е малко!

"Философът" не ме обича. Грънчи се гневи, защото се влача по петите му и разобличавам неговите лъжи, измами и манипулации. Ще ви призная, не е чак приятно да чета елейните му песнопения и балади в прослава на Месията Костов, но какво да се прави. Нали все някой трябва да се заеме и с това. Мошениците са опасни и трябва да бъдат разобличавани!

Ще си позволя да отбележа, че аз не споря с философа-марксист, а го изобличавам като двуличник, измамник и лъжец. Самото лице Грънчаров (от Пловдив) изобщо не ме интересува. Но тази персона се е самопровъзгласила за "Трубадур на Костов" и затова в мен, а вероятно и в други хора (и влечуги), възниква убеждението, че костовизмът като теория и практика е учение лъжовно и дълбоко погрешно.

Но всеки истински костовист се чувства длъжен да защити своята вяра и святото име на Преподобния! Защитавайте, костоваци! Бранете Костов, костунгери! Ако не успеете ще се затвърди убеждението сред българите, че костовизмът е вид болшевизъм, и то от най-зловреден тип. Тогава едва ли Преподобният Костов и людете Му някога ще спечелят изборите с 90%. Напротив, тези омразни за всички персони ще бъдат разследвани, съдени и пратени в затвора, където им е мястото!

Накрая ще добавя мнението на Ангел Грънчаров от Ботевград (дългогодишен политзатворник) за неговоя адаш, философът-марксист-ленинист-костовист Ангел Грънчаров от Пловдив:

"Имам си един съименник от Пловдив. И той като мен се казва Ангел Грънчаров. Почитател на демокрацията, на Иван Костов, поклонник на крадците и на педерасите. Доцент по философия и невероятен страхливец. По едно време се опитах да водя диалог с него, после се отказах.
......
Ангел Грънчаров от Пловдив е лицемер. Лъжец. Страхливец. Само ми срами името. Затова аз никога не се подписвам само като Ангел Грънчаров, та макар не от Пловдив, а от Ботевград. Затова повече ме знаят не като Ангел Грънчаров, а като Елтимир. Името Ангел Грънчаров е малко пооцапано. Понаакано. От пловдивския ми адаш.
......
Ангел Грънчаров – Елтимир
Ботевград
26 септември 2008 година"

http://delerium-2.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=428615&df=46&dflid=3&GDirId=46888ec14eb218eab59f83f8a9ee8a49

Анонимен каза...

Има нещо което ме възхищава в т.нар. "Влечугото". Това е изключително подходящият му /вероятно избран от него/ ник-псевдоним. Прави му чест.

Анонимен каза...

Не е добре избран. Влечугите са един от най-старите същества на тая планета, имало ги е милиони години преди нас и, ако не затрием природата, сигурно ще ги има и много след нас.
Влечугото е трябвало да се кръсти лайното.

Ivan Hristov каза...

Докато има такива влечуги,на които Бог им е взел краката,оставил им е само възможността да пълзят без да могат да погледнат на света от нормалното човешко ниво,България ще бъде на това дередже на което е сега.
"Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това,проклета да си
измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове,по корема си ще се влачиш и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си"
Бит.3:14

Анонимен каза...

Не е важно дали Влечугото е лайно, или лайното - влечуго.

Важното е, че философът-марксист-ленинист-костовист е едно прикрито комунистическо перекенде (както и всички други костунгери).

Анонимен каза...

Ето ме пак, приятели! Влечугото!

Имам удовокствието и честта да ви покажа посланието от г-жа Дора Апостолова до мен.

За тези, които не са чували за нея, ще съобщя, че тя е една интелегентна и културна жена, която живее във Финландия. Преди време тя има нещастието да зададе на философа-марксит няколко въпроса. Той, разбора се не отговори по същество, а отправи груби и злостни нападки. Типичен кастовашко-болшевишки манталитет!


"Привет г-н Влечуго,
Отново съм тук да ви покажа едно памвфлетче, посветено на въпросния Ангел Грънчаров от един друг Ангел Грънчаров с името"МОЯТ ЛЪЖЛИВ СЪИМЕННИК "
Памфлетчето е публикувано в нашия сайт, ето линка:
http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=158:2009-01-29-18-27-40&catid=40:eltimir&Itemid=82
Навярно ще ви импонира.
Не се "появих" дълго време тук във вашия блог, защото съм една от колектива, работещ нашия нов интернетен сайт- всички сме пишман- аматьори, но го докарахме в един полузавършен и не лош вид.
С цел да отговоря на въпроса ви за"моя антиамериканизъм" съм подготвила няколко анализа, които скоро ще публикувам в сайта ни, ето темите:
- За съвременна Европа, която българинът не познава и мястото на България в нея...
- За външната политика на САЩ в Европа и как моделира младите демокрация под носа на старите?
- За механизмите на реалната ( пряка и прозрачна) демокрация родена и триумфирала в Европейския запад
- Критичен анализ на последното издание на новосъздадената олигархия от десния фронт в България с цел мимикриране и оцеляване на книгата "Реалната демокрация" с автор"Йон Мариан" ,наречена "Новия политически модел" и обявена за ХИТ, а в същност невероятно словоблудство и грубо мачкане и манипулиране на това мощно идеологическо течение, станало обществена надстройка в страните стари членки на ЕС.
- А също и по-обстоен анализ на управлението на Иван Костов и СДС.

Това не са заглавия- те още не са определени.

Сините очакват този анализ за Костов и СДС управление (отдавна сме го обявили в сайта) и сноват из нашия сайт постоянно. Дори са първите, които пуснаха отровните стрели срещу мен пак с определението "ченге".
Защо мисля, че излизат от "сините"? Те нямат никаква "идеологическа" разлика с "червените", но не са на власт вече 8 години и доста са поизгладнели.
Освен това останаха с минимален електорат, с който няма да влязат отново в Парламента.
А не влизат ли там, изгубват политическите си позиции. Тогава стават" нестабилни", лесно могат да им бъде потърсена отговорност и дори да им бъдат "преразгледани" икономическите позиции- т.е народът да си поиска връщане на заграбеното.
От това те най-много се страхуват, като дявола от тамяна и сноват почти паникьосани…

Впрочем"Ченге"- това е останало като единствена идеология на десните сили у нас. Те използват факта, че досиетата на старата ДС преди 89 г. не се отвориха у нас още 1990 г. както стана в бившите соц.страни и "десни" и "леви" се обединиха в една измислена от тях
" Комисия по досиетата", с цел да играят политически игри срещу противниците си.
Още по лошото е, че те си позволяват повече отколкото трябва. Имаме сигнали, че има измислени нови досиета, а стари - подправени…това е повече от престъпление…

Всичко това стана възможно 2008-2009 г. с раждането на олигархия в двата лагера и обединяването и обезцветяването й.
С нея България се върна във времето на феодализма- така развита Европа определя олигархичната надстройка на България сега.
Същият примитивен "олигархичен феодализъм" развива Русия и моделът някъде другаде не съществува в Европа.
При Русия ,обаче, нещата се подклаждат от факта, че е "избрана" от САЩ за негово "противопоставяне" и се тласка изкуствено към това, като това е главния фактор и спирачка за Русия да развива своята демокрация по европейски.
А Русия е основна част в европейската култура, но тъй като страната никога не е видяла демокрация и не знае за нея, тя не може да се развива по европейски.
"Стара Европа" започна да се "пробужда" за нуждата от Русия и нейните богатства, вече се чуват гласове за широко сътрудничество с нея във всички области, за сядането на масата на ДИАЛОГА с една единствена цел- да помогнат на народа й да се демократизира.

Това е целта на Европа и нейното "обединено бъдеще" с Русия.
НО това може да стане само ако ЕС подеме курс на самостоятелна и обединена външна политика с влизането на Лисабонския договор в сила и ново ръководство но ЕС.
Но това е въпрос на специален анализ, който също се готвя да излеза в новия ни сайт.

Няма "десни" сили, както няма и "леви"няма леви в Българското политическо пространство, те са всички "десни сили" и само делят икономически райони на грабежа
Впрочем, няма никакви политически сили въобще в България,настоящите "леви и десни" само имитират някаква политическа идея, а фактически не са носители на нито една съвременна известна на човечеството лява или дясна политическа идея.

Това определя вида на рахитичното и почти първобитно политическо състояние в България. Раждането на олигархия не позволи след 1990 г. да се развие демокрацията в българското общество, а с това и да се роди демократично съзнание в него по подобие на западноевропейските общества.
А демократичното съзнание на обществото е вид имунна система срещу политическия бандитизъм, спирачка срещу всички опити за посегателството върху нацията, ценностите и държавата…

Сега това Русия поддържа(посегателството върху нацията, ценностите и държавата ) само с авторитарното си управление, а не с обществено съзнание, докато в България го няма нито едното, нито другото- управлява национално безотговорен политически елит от всички цветове.Но не в авторитарното управление е решението…

Още по-лошо е, че олигархията притежава 100% българското медийно пространство и то трите олигархии- на БСП, СДС и ДПС и това е главната спирачка за развитието на общественото съзнание.
Техните медии манипулативно предават вътрешната и външна информация и така "промиват общественото съзнание" по свое подобие, Медиите са "съвестта на обществото", моделират общественото съзнание.

Сега медийния модел на България е уникален в Европа, след него само идва този на Италия в която почти половината медии се владеят от медийния олигарх- Берлускони, който с помощта на това успя да дойде три пъти на власт, макар да срути икономически Италия през своите управления.
Точно рахитичното и НИЩО политическо пространство на България, в липсата на политически идеи във всички регистрирани партии сега 88 на брой, определя и некачествения пълнеж на Парламента й, огромната корупция по всички нива, появата на "нови"политиканти като ББ или вакханлията на престъпните управления, всички до един, през целия преход.

Нашият народ е природно богат като народопсихология, с голям исторически и културен принос в Европа, но няма развито демократично съзнание ( или десетото чувство на обществото) за да устои на атаките, които направиха срещу него като "млада демокрация" и опитите да тласнат страната и обществото и към неевропейски пътища на развитие..
Човешки материал има( по света у нас и особено в редовете на емиграцията), но нямаме политика за връщането й обратно, нито демократично съзнание за изграждане на нови политици и държавници няколко поколение от съвременен вид - истински демократи.
Освен този фактор- "липсата на демокрация " и възможности демокрацията да се развива, за разлика от другите "млади демокрации" има втори фактор, който оказва негативно влияние върху съвременното демократично развитите на България - Турция и новите й опити( във вид на доктрина) за ислямизация и турцизация на българското население, използвайки умело неразвитото демократично съзнание на българското общество
Това е също тема на моите анализи.

В рубриката АВТОРИ в нашия сайт можете да прочетете за мен и от мен повече…
Поздрави
Дора Апостолова
Хелзинки
Финландия
www.ideyazabulgaria.org

Четвъртък, 2009, Февруари 19 1:04"

Анонимен каза...

Снощи разбрах, ген.Атанас Атанасов е измъкнал някакъв списък на вербуваните блогъри.

Ангел Грънчаров каза...

Влечугото пак си повтори урока, за повтарянето на който "Партията" и ДС му плащат; не му се сърдете, човечецът деца и жена гледа, пък и толкова може; глупаво е да се хвърлят столове по пианиста, он, господа, толкова може :-)

Николай Павлов каза...

Да, точно така, с Йвайло Калфин и Гергана Грънчарова сте най-добрите блогъри.

Анонимен каза...

Аз наистина не знам първо защо Лайното пише толкова упорито тук. Второ аз съм крайно озадачен от това, че използва цитати на съименника на автора, небеизвестният Елтимир. Елтимир не е сериозен блогър и всеки, който е чел поне малко от писанията му, знае, че това е така. Той говори за еврейски заговори срещу човечеството, психотропни оръжия, приравнява САЩ и ЕС на Съветския съюз. Склонен съм да повярвам, че ДС го е репресирала, тъй като тя е такъв тип организация, но ако се зачетете в писанията му, ще видите, че той твърди, че е нападан от извънземни демони. Значи това е една теория, според която ДС служи на евреите, а евреите - на враждебна цивилизация от съзвездието "Орион" или пък директно на самия дявол. Сами може да прецените, че един такъв блогър е прекалено увлечен, да не кажа по-тежка дума, в езотерични конфликти, които, отново за да не обидя никого, ще кажа само, че няма как да бъдат емпирично доказани.
Така, че всякакви цитати от Елтимир са меко казано несъстоятелни. Той като нищо може да мисли съименника си за извънземно. Това не значи нищо.

Анонимен каза...

Как ще наричате Влечугото - "Лайно", "Влечуго" или "Лайняно влечуго" - няма значение. Важното е, че Философът-Марксист Грънчаров е една комунистическа пачавра и подлога.

Анонимен каза...

Дайте какъвто и да е аргумент, че Грънчаров е комунист или въобще не пишете, дебили!

Анонимен каза...

Едно си баба знае - едно си баба бае...

Ангел Грънчаров каза...

Антикостовистката латерна, бидейки латерна, може само да повтаря до безкрай все едно и също... :-) антикостовистка, ама латерна! Латерна, ама антикостовистка! :-) Т.е. тъпоглава...