Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 16 февруари 2009 г.

Знаете ли какво е това "електронна книга"?

Ето, вижте, нещо чудесно е! Нещо велико е: казват, че такава "книга", която можеш да носиш в чантата си, побирала не знам колко си тома, стотици, може би хиляди! Цяла библиотека! Това е революционно, според мен! Отпада и въпросът за издаването на книгите на хартия. Е, пак ще се издават, но ще се четат и така. И в какъвто си искаш шрифт и пр. Нямам думи! Живеем все пак в интересно време, нали?

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Анонимен каза...

Това тепърва ще се развива :) Първи го измислиха "Амазон", това е отговора на "Сони". За Киндъла на "Амазон" казват, че дори допира на екрана е като хартия. Скоро тези прибори ще поевтинеят, това ще е фантастично за книжнината по света, пък дано и у нас почне да се чете...

Анонимен каза...

Имах възможност да подържа няколко минути това устройство в ръце- наистина е великолепно за четене и дисплея изглежда като хартия.
Проблема за момента е в малко бавното "разгръщане" на страницата и в твърде високата цена на устройствата с електронно мастило- но и това предполагам ще се промени.
У нас може да се купи електронна книга (не е Сони, а е доста сполучливо изделие на руска компания) но цената е малко над 600 лева.

Анонимен каза...

Вече от една година притежавам ето тази електронна книга:
http://lbook-bg.com/main.php?page=v3
Чудесна е. И тъй като е с украински сертификат, няма никакви проблеми с текстовете на кирилица. На едногигамайтовата SD карта за памет преспокойно може за се поберат файлове, отговарящи на 2500 книги по триста страници. Засега съм заредил малко над 1000 книги. И тази немалка библиотека е почти винаги с мен...