Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 16 март 2009 г.

Ти се гневиш, о, Юпитер - следователно аз съм правият?!

След като вчера публикувах Горещ спор не с кой да е, ами със самия... адвокат на Дявола, сиреч на т.н. "свети синод" на БПЦ!, встъпвайки в полемика с Борислав Цеков, тази сутрин забелязвам, че той, вбесен от написаното от мен, ме е баннал в своята мрежа Homo Politicus, за участие в която лично преди време ме покани. Опитвайки да вляза там за да видя какво ми е отвърнал, вместо това приветливо ме посрещна следното съобщение:

Имате забрана за Homo Politicus! Ангел Грънчаров, за съжаление нямаш достъп до Homo Politicus, понеже ти е наложена изолация. Ако смяташ, че изолацията ти е наложена погрешка, можеш да се свържеш с администратора. Съобщение от Администратора

Борислав Цеков е човек, с който дълго време съм си сътрудничил в списването примерно на Вg-watch, от което, както сега забелязвам, също ме е баннал. Явно гневът на този човек, както тия ирационални неговия действия показват, е бил така бурен, че, без да си дава сметка, е направил нещо съвсем безмислено. Да баннеш, т.е. да цензурираш блогър, имащ си собствен блог, е все едно да се опиташ да изместиш една една локва от едно на друго място, хвърляйки камъни в нея: само ще се оплискаш!

Зная, че от известно време Б.Цеков е чиновник на служба при омбудсмана Гиню Ганев, който пък от своя страна е зет на Кимон Георгиев, превратаджията, който стана премиер веднага след Деветосептемврийския преврат: случват се и такива налудности в европейска България - зетят на един диктатор да е омбудсман! Изглежда, седейки до зетя на един превратадажия и най-зъл диктатор, избил цвета на българската нация, Б.Цеков е прихванал от него омразата към свободата, и в частност към свободата на словото. Явно в този момент много съжалява, че не може да постъпи с мен така, както навремето Кимон Георгиев е постъпил, да речем, с проф. Богдан Филов, именно да ме разстреля.

Това показва, че тия хора, представящи се за уж "християни" - знаете вече, че Б.Цеков е и адвокат на т.н. "свети синод" на БПЦ, сиреч на Максим! - всъщност нямат нищо общо с християнството. Това говори и за моралния им лик, ако тия думи изобщо нещо значат за тях. С една дума, "правозащитникът", въстанал срещу "несправедливостта" на Европейския съд, показа, че е изцяло нетолерантен към различните мнения, че не търпи мнение, различно е собственото.

Както и да е де, на мен в този случай не ми остава да възкликна нищо друго, освен прочутия римски девиз, понеже извоювах най-силното признание за правотата ми, а именно да произнеса думите Ти се гневиш, о, Юпитер - следователно аз съм правият?!. Поне това младият юрист Цеков трябваше да знае: от полето на полемиката да бягаш по този позорен начин, като се мъчиш да затвориш устата на опонента е признак за пълно безсилие в сферата на аргументите.

Впрочем, по-голяма похвала напоследък не бях получавал: с няколко аргумента сразих опонента си така, че той побесня - и направи така, че сам да се орезили в максимална степен...

ТЪРСЕТЕ по книжарниците новата ми книга: : ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА [още >>>]

6 коментара:

Анонимен каза...

bobbydigital:

Извинявай, но ти не си в час. Тия дето са се отцепили са некжи бизнесмени и става въпрос за имати. Заради такива лумпени като теб, се нароиха турците. И къв е тоя европейски съд да се меша в църковните дела ? да ходят да се шибат. Некви облъчени мижитурки, на сичкото отгори сигурно са и католици... . Земи се скрии някъде. Ако си вярващ вярвай недей да търсиш кусури на патриарха, него Той ша го съди като му дойде времето.

Анонимен каза...

Проблема на Боби Цеков започва от майка му, всичко останало е вторично. С годините такъв синдром се задълбочава. Не беше чак толкова хистеричен преди години. Жалко все пак е млад човек и не глупав, но психичният симтом оказва своето въздействие.

Анонимен каза...

Моето мнение е, че всеки един "умопомрачен", който подкрепя въпросното решение на Европейския съд, което между другото е и брутално вмешателство във вътрешните работи на една суверенна държава /каквато се надявам, че сме все още/ да му бъде отнето българското гражданство и да получи доживотна забрана за влизане в страната. А въпросните "божи" служители по чиято инициатива беше заведено делото да бъдат съдени за държавна измяна и да си получат най - тежката присъда за престъплението което извършиха тези алчни попчета.

Анонимен каза...

Да, господинчо, така мисли атеистът, кажи само какво да направим тогава с католици, протестанти, мюсюлмани, които са т. нар. инославни. И на тях ли да им вземеш гражданството?

Просто комунист, типично като белоруския Лукашенко, който има наглостта да заяви по телевизията, че е православен атеист. :-)

Анонимен каза...

"Проблема на Боби Цеков започва от майка му, всичко останало е вторично. С годините такъв синдром се задълбочава. Не беше чак толкова хистеричен преди години. Жалко все пак е млад човек и не глупав, но психичният симтом оказва своето въздействие."

Ами ако е така, тогава защо продължава да бъде общественик и да се излага, пък и не само себе си. Толкова ли няма роднири, та да го осмирят? И какво е виновен българския народ, че подобни хистерични типове да се заиграват в международен план?

Анонимен каза...

И още нещо:

- Толкова ли няма някой друг освен бай Ганьо Гинев, последния шеф на ОФ, та точно него да сложат за омбудсманин.
- Какво прави бай Гинев за правата на човека? Прибира при себе си тия, които написаха закон за изгонване на свещеници от храмове.
- Какво друго прави Гиню?