Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 март 2009 г.

Лидерът на ДСБ Иван Костов покани БСП на дебат с десницата

25 март 2009 / News.dir.bg

От БСП казаха, че най-вероятно няма да приемат поканата за дебат. Костов трябва малко да порасне и тогава да иска дебат с БСП, защото сега не е в тази категория, коментира пред журналисти Румен Овчаров, предаде БТА.

Десницата кани на дебат само левицата, каза Костов пред журналисти в парламента в коментар на снощния дебат по БНТ между представители на БСП и ГЕРБ. По думите му дебатът е разочаровал хората. Поне една конкретна мярка очаквах да чуя, изказана не с прости думи, а с терминологията на управленското решение, т.е. да има вид на програма, посочи лидерът на ДСБ и уточни, че това трябваше да дойде особено от страна на БСП.

ГЕРБ бяха по-близо до реалността, отколкото г-н Станишев и неговия екип, каза Костов. ГЕРБ се отличава от управляващите по обстоятелството, че признава органичните слабости и пороци на българската държава и икономика в момента. Те казват, че трябва да се направи, включително и чрез национално съгласие, това, което първи сме казали ние - да се отвори достъпът до европейските фондове. Докато от страна на управляващите въобще не се вижда такъв въпрос. Те казват, че няма такъв въпрос, че всичко си е наред, коментира още Костов, цитиран от Фокус.

От страна на ГЕРБ имаше един плах екип, на който очевидно не достига кураж, политическо говорене и експертиза, т.е. видима липса на потенциал, не скри критиките си обаче Иван Костов, цитиран от БТА. Това, което за мен беше изненада е, че накрая позициите се сближиха - излезе като че ли Бойко Борисов, който е алтернативата, някак прие основни тези на левицата и на крайната левица - например относно блокове 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй", строителството на АЕЦ "Белене", добави той. По думите му строителството на втората атомна централа е унищожително за българската икономика в години на криза.

Попитан дали това сближаване на позициите го кара да се съмнява, че ГЕРБ ще спази обещанието си да не се коалира с БСП след изборите, Иван Костов каза, че се появява и такава мисъл, но отдава сближаването на друго. Аз го отдавам на популисткото народняшко говорене, добави лидерът на ДСБ.

(Препечатано със съкращения от ТУК)

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

4 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, кой ще ти коментира статиите, бе? Кой???

Няма кой, защото вече на всички им е ясно, че си един Трол, който от човешка дума не разбира!

Дори и Великият Костов няма да оцени творчеството ти, ами само ще ти се подсмива...

Анонимен каза...

Хвашам се на бас, че Оги, младото момче, което те уважи с присъствието си, няма да повтори тази си грешка. Ама за какво ли му е на Оги да си има работа с един Трол?

И то не с какъв да е Трол, ами с Трол-марксист-ленинист-костовист.
Е от това по лошо няма!

Анонимен каза...

Грънчаров, забравих да те попитам:

Обикна ли вече Лудото Яне, или още се двоумиш?

Ако си го обикнал - моля, съобщи на всички, та и ние да го заобичаме.

Анонимен каза...

Anonimen,mnogo si elementaren be,osven da bulvash pomiq drugo maj ne mojesh.
Abe to biva zloba ama ti se olivash.
Zapomni,ku4eto lae meseca ,no toj produljava nevuzmutim da sweti.