Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 март 2009 г.

Защо Дмитрич се натиска така любовно на Бойко и защо го е толкова страх от дебат с Костов и М.Димитров?!

Снощи, признавам си, съм забравил за "историческия дебат" между премиера Дмитрич и Кмета; знаех, че ще се проведе, ала безсъзнателно явно дотолкова не съм искал да го гледам, че... забравих; тия, които са запознати отчасти с теориите на д-р Фройд, ще разберат защо казвам това. Просто някои хора и лица крайно много ме дразнят и предчувствието за очакващото ме неудоволствие е довело дотам съзнанието ми да включи единствено спасителния "клапан": забравянето. Забрава от този род е постижение на еволюцията и служи на оцеляването на индивидите в крайно враждебна и потискаща среда.

Да, ама ето тази сутрин чета как е минал този "фундаментално-исторически" и "повратен за бъднините ни" дебат: имам доверие на възприятията най-напред на един блогър, Александър Павлов, "Дуелът" между Станишев и Борисов: титаничен или комичен?, а също прочетох и две информации на медии, първо на казионната и подлизурковска БНТ, Бойко Борисов и Сергей Станишев в пряк дебат в "Референдум", а също и на една уж "обективна медия": Борисов и Станишев на жив дебат по БНТ. Оказа се, че за мен най-ценно е личностното впечатление на блогъра, което именно и демонстрира превъзходството на личния блог като вид медия.

Както можеше да очаква - "социалистите" са крайно недълбоки, по-скоро са плитки хора - Дмитрич е наблегнал на това, че:

Намираме се в условията на безпрецедентна, световна, финансова криза. И икономическа, която влече след себе си и социална криза. Тя не е произведена в България. Ние сме жертви на тази криза като страна.

което си е една съвсем банална, дори брадата и също униформена лъжа: напротив, световната криза за тотално проваления кабинет агент Гоце-агент Сава-Дмитрич-Симеонич се яви подобно на нещо като манна небесна, а иначе управляващите направиха всичко възможно, даже и свръх силите си, за да оставят България в края на мандата си именно като най-бедна и корумпирана страна не само в ЕС!

Интересно е примерно какво ще отвърне пуякът Дмитрич в отговор на един такъв най-лек въпрос: световната криза ли направи България най-бедна и корумпирана страна, или страната си е такава от доста време, и то все в резултат на титаничните подвизи все на неговата собствена партия? Ама кой да им зададе такъв даже най-прост въпрос след като отреща стоят... да кажа ли... не, няма да кажа... щото ще ставаме съуправляващи, по тази причина ще се въздържа от всякакви квалификации спрямо бъдещия коалиционен партньор на традиционните десни.

Та в тази връзка искам изцяло да се присъединя към идеята на К.Павлов:

И за финал се замислям, защо Станишев не поиска дебат с опоненти от ранга на ДСБ? Столетницата в момента се държи като целомъдрена (или не дотам) девица - хем й се иска, хем не й стиска! От къде съдя, че й се иска? Ами за пореден път от страна на Станишев и Йотова се споманава името на Иван Костов, без той да има някакво отношение или присъствие в дебата. Защо не й стиска? Елементарно. Ясно е, че всеки измежду Иван Костов, Светослав Малинов, Атанас Атанасов, Екатерина Михайлова, Петър Москов, Иван Иванов щяха да направят на пух и прах вечно и ехидно усмихващия се Станишев и кикотещата се и шептяща примадона Йотова. Едва ли някой се съмнява в това.

И накрая ми се иска да предложа от страна на блоговете да се излезе с настояване да се проведе телевизионен дебат на Дмитрич с лидерите на традиционната десница Иван Костов и Мартин Димитров, щото във всичките тия 20 години главна реформаторска сила, променила из основи комунистическа България, беше тъкмо десницата, тогава именно СДС. Ние да пошумим, да понастояваме, да излезем с това искане за такъв дебат, пък много добре ще си знаем, че Дмитрич изобщо няма да се съгласи. А няма да се съгласи, разбира се, понеже просто много го е страх от десните: само те така често го шибат в Парламента така, както се бие маче в дирек, ама усеща ли нещо твърдоглав потомствен комунист от ударите на силните и разумни аргументи на парламентарната десница?! Та по тази причина Дмитрич е влюбен тъкмо в непарламентарната десница, в ГЕРБ - може би защото тя му е прекалено удобна, знам ли?!

И накрая искам да отговоря на въпроса си от заглавието на този коментар: наистина, защо Дмитрич се натиска така любовно на Бойко - и защо го е толкова страх от дебат с Костов и М.Димитров?! Или да не отговарям, а? Добре, нека всеки сам да си отговори, въпросът не е труден, напротив, прекалено лек е. Ще вметна само това, че тази широко демонстрирана "любов необяснима" между нежния ни премиер-комунист с първия мачо на республиката ни изглежда съвсем не се дължи само на тяхното така демонстративно политическо съперничество-привличане, а вероятно има и още по-дълбинна обусловеност. И ще спра дотук...

Но ще добавя, ако позволите - хайде, от мен да мине! - единствено това: а дали тия любовни задевки между двамата лидери, на БСП и ГЕРБ, не са подготовка за евентуална политическа сватба между тях лятос, след изборите? Няма да се въздържа да не намекна и за сюблимната картинка за медения месец и сватбеното пътуване на страстно влюбената двойка Дмитрич-Бойко! Ала дано тия мои кошмарни видения да са само израз на личностната ми обремененост като психолог.

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

11 коментара:

ОИ каза...

Отговарям на заглавието ти - защптп не сигурно, че СДС-ДСБ ще са в Парламента!

Koki Choki каза...

Няма да стане това, защото Костов е човекът който разби СДС, той е човекът който е отговорен в най-голяма степен за " бедността" на горкия ни народец, с "раздържавяването" на големите предприятия и продажбата им на "свои" хора. Просто няма да влезе в следващия парламент.

Лъчезар П. Томов каза...

СДС и ДСБ още сега имат 12%, което е минимум 35 депутата, какви ги плещите, бре, хаирсъзи?

Г-н Грънчаров, аз писах в блога си за прагма-диалектиката, но ще имам нужда от малко редакционна помощ от философ, ще ми услужите ли?

ОИ каза...

Томов, какви 12% сънуваш? Събуди се човече! Ако успеят да минат 4% процента ще е велико. СДС в момента губи гласове заради Костов. Твърдя го и ще продължавам да го твърдя. Знаеш ли кой ще е водещ на листата в моя регион? Един продажник, който преди една година продаде студентските гласове (на един от университетите) на кандидат-ректора, който е от потеклото на БСП. А в общинския съвет сега е от ДСБ. Всички листи на СДС–ДСБ ще са пълни с такива индивиди. Вечна дружба няма, има вечен интерес. Това са ДСБ и по-конкретно Иван Костов-черния!

Анонимен каза...

"Защо Дмитрич се натиска така любовно на Бойко и защо го е толкова страх от дебат с Костов и М.Димитров?!"
Защото ГЕРБ води на БСП в проучванията, а ако се вдигне бариерата за коалиции на 8%, сините дори не влизат.

Ангел Грънчаров каза...

Някои самоотвержени пропагандатори на антикостовизма, изявили се по-горе, показват типичното за тоя сорт хора смесване на желаното с действителното :-) сиреч туй, дето им се иска, го обявяват за кажи-речи станало :-) Оги, ти да не си падаш малко нещо ясновидец та така точно знаеш колко процента ще вземе дясната коалиция? Тя твоята работа мяза малко на байвучковата, който постоянно изчислява в бедния си и мътен разсъдък некакви проценти :-)

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Лъчезар Томов, така и не можах да попадна на публикацията Ви, за която поискахте редакционна помощ, не е зле да поставите линк за да я намеря...

ОИ каза...

Грънчаров, то е ясно. Няма какво да се смята. Докато слагат стари некадърници да водят листите, така ще е. СДС тръгна добре - нови лица, нови идеи... И накрая стана същото СДС. Язък!

Ангел Грънчаров каза...

Оги, а ако обичаш са запази бръщолевенията си за себе си, просто не са ми интересни: тук, в този блог идват интелигентни хора, а ти не си им на нивото. Съвсем не ти се удава да мислиш и да схващаш и си повтаряш все едно и също. Иди по блоговете на левите, там баналностите ти не само ще се харесат, ами току-виж те провъзгласили и за едноок сред слепите :-)

ОИ каза...

Грънчаров, по блоговете съм чел за теб. Казваха, че си заслепен от любовта си по Костов. Не вярвах! Харесвам някои от текстовете ти. Ама тоя път наистина прекали. Анатемосваш всеки, който мисли поне малко различно от теб. Човече, отвори си съзнанието за новото. Просто съвет като съблогър. Видях, че си плюл по Балтазар, Бого... е, и аз не съм изключение. Не се обиждам. Уважавам те като философ и по-възрастен човек, който е постигнал нещо и все още се бори. Стегни се, бъди отворен за новото. То идва. Не пита. И не съм ляв. Нито пък кьорав или едноок, но ще го приема като майтап!

Ангел Грънчаров каза...

Оги, грешите: не аз съм плюл по Балтазарич и Бого, те плюха по мен. Аз не плюя по никого, просто честно казвам какво мисля. Това че Вие мислите различно (или по-скоро мислите като немислещото и лесно манипулираното мнозинство, сиреч повтаряте изтърканите баналности на Тошо Тошев-Бор срещу Костов и "костовистите") съвсем не ме дразни, а просто ми е безинтересно и скучно. Но на всичкото отгоре си позволявате да ме съветвате как било правилно да мисля: "Човече, отвори си съзнанието за новото... Стегни се, бъди отворен за новото. То идва. Не пита...", което е просто смехотворно: драги Оги, приемете като невъзвратимост това, че аз никога няма да мисля като Вас, а Вие, респективно, като мен. Аз съм свободен човек и ще мисля така, което аз смятам за добре. А Вие се успокойте и се грижете единствено за себе си. Толкова е просто това: за какво "плюене" тук става дума?!