Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 31 март 2009 г.

На фона на леещата се от медиите простотия БНТ прави нещо ценно и смислено

БНТ провежда един интересен конкурс за млади лидери, наречен Големият избор, на който попаднах случайно: извести ме за него мой бивш ученик, сега студент в СУ, който също участва в конкурса. Конкурсът е интересен, понеже млади хора участват със свои изложения-тези, оформени като клипчета, и за мен лично беше много интересно да изслушам част от разсъжденията им: общо взето младите се изказват много по-интересно от "маститите" политолози на България!

Разбира се, не можах да изгледам всички клипчета, просто нямах достатъчно време за това. Попаднах на няколко случайни, след тях ми харесаха особено ето тези клипчета:

Големият избор - Димо Господинов

Големият избор - Мирослав Русев

Големият избор - Димитър Величков

Има и много други интересни клипове, но тези младежи сякаш ми се сториха по-различно говорещи, въпреки че общо взето мислещите млади са по начало твърде оригинални. Ето и малко информация около по-нататъшното развитие на конкурса:

Крайният срок - 27 март за приемане на заявки в „Големият избор" мина. Надминахте стотицата. Надминахте очакванията ни. За 27 дни - 117 заявки, при 180 заявки в период от половин година в Канада. Селекционната комисия вече трети ден гледа постъпилите идеи и преценява кои кандидати да покани на кастинг. Всеки един ще получи лично съобщение за това. Кои ще се срещнат очи в очи със селекционната комисия? Кои ще я очароват? Кои ще я разочароват? Кои ще гледаме в изданията на „Големият избор"? Отговорите на тези въпроси предстоят...

Ето нещо смислено, което прави БНТ. На фона на заливащата ни от частните телевизии чалга-простотия това е явление, което трябва да бъде откроено - и на което трябва да се обърне внимание. По тази причина и пиша своята бележка.

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

3 коментара:

Анонимен каза...

Петър Паунов си тръгна от СДС заради Командира

Партията станала личен проект на експремиера

Кметът на Кюстендил и бивш кандидат-лидер на партията Петър Паунов напуска СДС. Причината е, че партията е станала „част от един личен проект на един бивш премиер – Иван Костов”. Паунов заяви, че СДС е била продадена, подарена на един човек, на който години наред единствената му задача била да съсипе надеждите на всички хора, които са мислели, че може да има нормална десница. “Не мога да стоя в партия, чиято единствена задача е - как да се коалира с този човек и то – по неговите правила, за да не го обиди или разгневи”, категоричен бе Петър Паунов.

„Кандидатирах се за председател, защото бях сигурен и сега още вярвам, че предвиждайки кризата и създавайки програма за преодоляване на щетите от нея, щяхме да върнем доверието на много от разочарованите хора. С готовността си да работим заедно всички останали партии още в края на миналата година можеше да принудим правителството да признае кризата и да вземе необходимите мерки за предотвратяване на щетите. А сега всичко е въпрос на тайни срещи и някакви неясни уговорки”, обясни Паунов. Той уточни, че няма място в такава коалиция. “Това е политика за лична употреба и затова не мога да се съглася”, каза още кметът на Кюстендил.

Анонимен каза...

Това,че Паунов спи с Мая Манолова и взима пари от Ковачки не променя факта,че Костов е корумпирана гадина започнала кариерата си от страниците на в.Работническо дело или другия неоспорим факт,че си другарува с руските слубжби за сигурност през Валентин Златев.Костовистите са най-глупавата и нагла част от политическото пространство.Те обсебиха дясното пространство със злоба и арогантност без да имат нещо общо с него и по този начин ликвидират всеки опит за демократична и правова алтернатива.Докато Костов е на политическата сцена в България демокрация и правова държава няма да има.Костов ,заедно с Първанов са най-важните проекти на сатанинския режим в Москва!

Ангел Грънчаров каза...

Някои хора не са от тоя свят, а са от отсамния, т.е. живеят някъде в 30-те години на ХХ век, и то не къде да е, ами в сталинов СССР. Ето, по същия маниер си имат "враг", срещу който неотклонно воюват и който е виновен за всичко в България, който на всичкото отгоре, успя да съсипе така милия на сърцето им комунизъм; този най-зловещ враг се нарича Иван Костов. Тоест тук пак имаме все същия анахроничен манталитет, който дели света на "добри" ("наште") и "зли" ("врагове", "ненаште") - независимо дали се проявява в главата на "демократ" като тоя Паунов, дали се проявява като параноичен идиотизъм на известното ви антикостовистко влечуго и пр. Няма нищо ново под слънцето - и в някои глави особено :-)