Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 март 2009 г.

Изповедта на един руснак, включваща главните догми на господстващия в путинска Русия великоруски национализъм

Преди няколко дена написах пост на тема Интересен експеримент, касаещ руското и нашето самосъзнание за свобода. Развитата там от мен теза, касаеща оценките на ситуацията в Русия от самите руснаци, сега гледам е породила интересна реакция от някакъв руснак, наричащ се Василий Александрович, който остро е възразил срещу написаното от мен. Ето какво пише тоя иначе страстен, както се полага, руснак, изразяващ сравнително пълно главните догми на господстващия в съвременна путинска Русия великоруски национализъм:

Ангел Грънчаров, а ти знаеш ли какво е свобода? “В руско и постсъветското извратено съзнание ако индивидът пожелае свободата си и държи на нея става заплаха за държавата…” Така е било преди сега не така.

В целия свят в момента, смея да твърдя, че криворазбраната свобода явно е да се отречеш от народността си, да плюеш държавата си, да наричаш предците си незнаещи какво в свобода глупаци. Не всеки разбира свободата по начина, по който е представена в холивудските продукции, а и не всеки може да живее добре; някои живеят зле и не им харесва за това живеят зле, други живеят зле, но така им харесва и не им е зле.

Не разбирате същността на руснаците, можете само да ги оплюете като странични наблюдатели (естествено както всички правят). Русия е страната НАЙ, всеки завижда и се страхува от нея. Не отричам, че хората не живеят като богове, но казах – не всеки може да живее като цар, има горе, има долу – това е живота. Всеки е готов да разкъса Русия, защото не я разбира: тя е уникална, няма втора като нея и втори народ като руснаците (освен украинците и бившите съветски републики).

НИКОЙ НЕ НИ РАЗБИРА - за това е масовата русофобия. А представете си, че всеки бачка за чуждите “деди” от други страни, Русия, запазила се толкова векове и запазила православието в себе си, ще бъде разделена като пита на Коледа. Никой няма да иска да запази нещо от това, което го плаши или не разбира, затова руснаците са длъжни да се защитават; няма кой друг, няма да дойдат англичаните или други и да кажат: хей оставете най-силната държава в света и т.н. на мира защото не е редно. НЯМА!!!!!

Да си част от Русия, да си роден там, да живееш там, роднините ти да са там или да си откърмен с любов и да си свикнал с тази държава, да се докоснеш до същността й, ТЕ ПРАВИ ДЛЪЖЕН ДА УМРЕШ ЗА НЕЯ! Аз не разбирам свободата като простите неща, за които мислите вие - кариера, пари, жени - това е материална свобода, която е изкуствена, като живота, към които се стремите!

Аз разбирам свободата като това да живея там, където искам, да пътувам понякога, да се запознавам с нови хора, да направя нещо съществено и да бъда запомнен от моя народ, да създам семейство и деца може би (ако имам късмет да са горди с мен) и ако ги създам, да им осигуря сигурност, а няма да им оставя сигурност ако продам Русия и ги направя втора ръка хора и продам тяхната идентичност! В Америка живеят в измислен свят, почти всички живеят нормално или са богати, там е живота, там всички успяват - НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ ДА УСПЯВАТ - има по-добри от теб, не може и ти и той да сте успели; това ми намирисва на равенство от типа на комунизма.

В Америка хората живеят на кредити и заради тях сега аз страдам и няма да отида да видя най-добрият си приятел, защото трябва да оцеляваме в икономическата криза, а да не говорим за затворените заводи и хората без работа. ОТ КЪДЕ ИДВА ЛОШОТО А????

Американците се записват в армията, но не без пропаганда, американците боб хвърлят за вас знаете ли? Американците си купуват американски коли за да подпомагат икономиката, пропагандата при тях е страшна - те промиват мозъци чрез пропаганда - ТАМ СЕ ЖИВЕЕ В ИЗМИСЛЕН СВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!

В Русия пропагандата е само за да облекчи психическата настройка на вече решеното - там е задължително да отидеш в казарма, там има бедни и богати, но там е истинския живот (свободата). Путин наистина е “национална светиня”, която не трябва да се пипа. Защото той управлява като един истински политик и държавен глава, с мисъл за по-добра Русия, а не за по-добър свой живот. (Е, за 40-те милиарда, които Путин открадна от народа си, този руснак забравя нещо, ама да не му връзваме кусур, човекът си го обича и това е! А.Г.)

Малък пример откакто той управлява Русия средната заплата се е покачила 8 пъти, а Русия се изкачи доста по стълбичката, където са класирани страните по критерий как живеят техните поданици. Руснаците има за какво да са горди, много са дали на света, много са направили за света (да не кажа най-много, защото ще възникнат спорове, но съм прав) и има за какво да умрат.

Аз не бих умрял за България, защото аз в българите виждам хубаво единствено потенциал по-голям от този на другите народи, потенциал равен с руския, но този потенциал е потъпкан от всичко българско, изкривено с времето. Някога българите са живели с идеали и мечти! Така ли е? А сега избутват живота в прости желания и прищевки! Така ли е? Някога най-голямата награда за българин е да умре за страната си, сега е най-голямото наказание. Мислете малко за околните - егоцентрици!

За това въпреки, че живота в Русия е тежък се връщам там след като завърша - за да дам каквото мога на тази страна!

Съжалявам за грешките… (Аз ги оправих обаче грешките му, А.Г.)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

4 коментара:

Анонимен каза...

И това е млад човек!?!?!

Анонимен каза...

Тоя човек си няма идея какво е това свобода...

Борис Тодоров каза...

За този човек - млад или стар- е още 02 март 1 953 год.
По времето на Перестройката прочетох в Литературная газета обяснението на този синдром от един професор - не помня името - там такива с лопата да ги ринеш.
Обяснението е че, ако има две успоредно течащи реки и едната е с чиста вода, а другата е отровена
със всевъзможни отпадъци - живеещите в реката с мръсна вода, дори и не знаят за съществуването на чистата. Ако някой ги пренесе в чистата вода - те изпадат шок и умират от стреса.
В подобно състояние е този човек - в случая националността не играе никаква роля и може да бъде арабин,
кубинец, северно кореец, Уго Чавес
и т.н.
Тяхният опиум са: руската душевност, световната супервоенна сила, природните богатства и не разбират, че други държави с много по-малко ресурси са по-богати и с по-голям национален продукт на глава от населението от "Много" великата Русия.
Горна Волта с атомно оръжие, а как само се гордеят с това, вместо да се срамуват.
Добре, че не се налага да умира за България - завалията. То тук българите вече не съм сигурен, че ще го направят точно сега, но що за начин на мислене - да умира за нещо. По-добре да живей и да го промени и направи още по-добро място за живеене - та хамериканците хем да ти завиждат - вместо да плещиш глупости за измисления сват.
Що за изкривено мислене е да обвиняваш трудолюбието и просперитета на чужд народ и го обвиняваш в социализъм , защото благодарение на усилията си живеят по-добре от впиянчени мужици и подобните им жени.
Егоцентрици сме, но за вас да мисли
червеният гестаповец Путин, ние мислим за себе си, защото силата на държавата идва от силата на народа, а не на режима, колкото и оръжие да има тя.
В крайна сметка правете, колкото си щете оръжие. Винаги можете да изядете прикладите на колашниците при масов глад.

С поздрав: небратовчед ти Борис.

Анонимен каза...

Ужас и потрес! КАКВО Е ТОВА МОМЧЕ НЕНОРМАЛНО?
ЗАЩО ОЩЕ СЕГА НЕ ХОДИ ДА СЕ ЗАПИСВА ДОБРОВОЛЕЦ, ЗА ДА СЕ БИЕ В ГРУЗИЯ.
БОЛНИ МОЗЪЦИ..., на всички, родени след 1917, няма какво да се говори.

Дори Горбачов казва каква разновидност на КПСС е Путиската партия... http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/03/06/685106_gorbachov_partiiata_na_putin_e_nai-loshiiat_variant_na/