Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 март 2009 г.

Дайте и вие своята подкрепа за това уволненият от президента Първанов журналист Иво Инджев да започне ново свое телевизионно предаване

Току-що попаднах на петиция, която мигновено подкрепих. Съветвам ви и вие, ако желаете, да го сторите: има голям смисъл в една от медиите на България отново да зазвучи гласа на Иво Инджев. Ето какво пише в самата петиция:

Макар блоговете да са едно от малкото пространства на тази свобода, още по-малко са тези, които последователно разширяват полето на нашата свобода. Освен това, все още, а и за дълги години напред именно телевизията ще си остане основното поле на публично присъствие на конкретни тези и мнения, а именно на него на пълни обороти заработи машинарията на машинациите с "общественото мнение" от страна на онези, които имат близо седем десетилетия теория и практика за това. Арогантният контрол над почти цялата медийна среда и публичен живот от социалистическите и производните им авторитаристи ще доведат до възпроизвеждане на това омразно статукво на не-свобода, в което последователно ни натикват през последните години.

Затова сме убедени, че трябва да правим нужното, за да се разширяват възможностите за отстояване на ГЛЕДНИТЕ ТОЧКИ НА СВОБОДАТА чрез телевизионни предавания. Смятаме, че свободата трябва постоянно да се отстоява, защото тя не е вековечна даденост, и един от начините това да става е чрез свободното слово, което в последно време е потъпквано по сталинистки и подменяно с лъжи по гьобелсовски.

Убедени сме, че RE:TV е телевизията, която прави най-много за отстояване на свободата и именно тя е в състояние да разширява телевизионното пространство на свободното слово, без да се чувства особено зависима в редакционната си политика от флуктуациите на икономическия (рекламодателския) интерес и политическото вмешателство.

Затова ние се обръщаме към собствениците и управленския екип на RE:TV с предложение да преценят конкретните програмни възможности на телевизията и да поканят и още един представител на свободното слово, господин Иво Инджев, да води свое предаване в RE:TV.

Та по тия причини който иска и разбира защо е длъжен, нека да подкрепи петицията. И да помогне по този начин медийния монопол и хегемонията на управляващата ни руско-българска комунистическа олигархия, в които се задушаваме толкова време, да бъдат поне малко от малко накърнени.

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: