Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 30 април 2009 г.

Чудесиите на интернет: истинска победа на свободата над бруталните медийни манипулации в милата ни родина

Чудесиите в интернет продължават. Ето днес разбрах, че един екип наши сънародници, работещи и живеещи в Америка (САЩ), са създали ОНЛАЙН-ТЕЛЕВИЗИЯ, която засега се нарича BULGARIAN WEB VIDEO (виж плейъра в менюто отдясно и отгоре). Понеже познавам един от тях, даже бях поканен да участвам в нейните програми със свои коментари; вече експериментално в нея можете да видите мое клипче, наречено "Ангел Грънчаров за маджоритарната система".

Съветвам ви, сложете си в избрани връзки тази нова медия. В нея има страхотна музика, подбрана с вкус, комедийни и други развлекателни клипове, но ще има тепърва и сериозни авторски програми. При това тази онлайн-телевизия има едно огромно предимство: зрителят сам избира какво да гледа в нея, може да си подбира според вкуса каквито иска клипове и програми. Отляво като сложите курсора ще се появи една поредица от програми (клипове), и всеки може да си избира онова, което му е интересно. Ето повече подробности относно това какво представлява иновацията, която тук ви представям съвсем бегло.

Разговаряйки със Стоян Динев, който е шеф на този екип, идеята е тази българска телевизия да стане телевизия на самите зрители; т.е. те могат да бъдат не само нейни потребители, ами могат да участват по различни начини в програмите й. Най-простият начин е като открият нещо интересно (клипче, музикално парче или каквото и да е друго, което "се движи"!) да изпратят на хората, правещи телевизията своята находка, и тя ще се появи в програмата й. Така ще може да се споделят между зрителите най-интересни неща, а пък постепенно много хора, имащи авторски способности, ще могат да разработят и свои рубрики или предавания, което както е една възможност за тяхна изява, а пък също така е и начин за обогатяването на самата медия.

Изобщо възможностите развитие по-нататък са много, искат се различни инициативи, а пък има и нещо друго, още по-важно: по този път като се върви ще дойде време, когато медийния монопол и диктат на ченгесарско-милиционеро-олигархичните медии ще бъде разчупен, ще бъде разбит. Което и е истинска победа на свободата над манипулациите.

Няма коментари: