Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 април 2009 г.

Лекция на Иван Костов в СУ "Св. Климент Охридски" по покана на Студентския дипломатически клуб


Лекция на лидера на ДСБ Иван Костов в Софийския университет-23.04.2009 from DSBmaystoraDSB on Vimeo.

(Забележка: Текстът на лекцията на г-н Костов може да се прочете тук: ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ)

7 коментара:

Анонимен каза...

Всичко е абсолютно вярно!!!

Ето какво също трябва да се има предвид за сегашното управление, което завлачи българина с 220 млн евро: http://viharg.wordpress.com/2009/04/24/

Европейският парламент остро критикува България за лошо управление на еврофондовете
24 април 2009


В доклада си относно окончателното освобождаване на Европейската комисия от отговорност за изпълнение на бюджета на ЕС за 2007 г., Европейският парламент остро критикува България за лошото управление на фондовете и програмите на ЕС.

Ето някои констатации на доклада:

„необходими [са] неотложни мерки за коригиране на слабостите в управлението на средствата на ЕС в България”

“Комисията (…) замрази 250 000 000 EUR по програма ФАР, 105 000 000 EUR по САПАРД и 115 000 000 EUR по ИСПА в България; (…) окончателната загуба за България по програма ФАР възлиза на 220 000 000 EUR;”

“всички действия и мерки, предприети наскоро от България, трябва да бъдат последвани от надеждни структурни коригиращи действия и основна реформа на всички структури, които участват в управлението на средствата на Общността, като се гарантира правилното и навременно усвояване на средствата и високо равнище на прозрачност”

“[Парламентът] изисква от Комисията да му представи специален доклад относно състоянието на управлението и контрола на средствата на Общността в България, който да обхваща периода до 15 юли 2009 г.”

Борис Димов каза...

Бях на тази лекция. А лекцията, на свой ред, беше на обичайната висота, присъща за един от малкото полицитици на европейско ниво, с които България разполага. Ценностите, които предава Иван Костов, обаче имат толкова общо с българската народопсихология, колкото „Третия път“ на Тони Блеър има с доктрината на БСП.

„Последната битка за България“ е насрочена за лятото. Дано възприемащите посланията на Костов не си останат само тези в Аулата на Ректората. Вярваме и се надяваме.

Анонимен каза...

Блажени са верующите! Иван Костов ВЕЧЕ БЕШЕ на върха на управлението на държавата и в моите уши още отеква тътен от сгромолясването Му! А вие говорите колко е велик!

Студент Иванов Костов каза...

Толкова нескопосани манипулации представящи провалите за успехи отдавна не бях чувал..
Политикономът продължава да ни третира като полуидиоти и да пробутва до болка втръсналите ни клишета за евроатлантически ценности и просперитет – неща, в които отдавна не вярват западноевропейците.Защото ги изпитват на гърба си. Да затриваш държавата, за да може територията и да се нарече част от евросъюза за мен като българин не е просперитет а престъпление. На времето не станахме 16-та република, затова пък сега сме продадени (без да ни питат) на транснационалната финансова. империя.

Нека вземем някоя вестникарска статия от времето на реалния социализъм и заменим фразите : „Съветски Съюз, Варшавски договор, повишаване на качеството, социалистически идеал”, с „ Европейски Съюз, Нато, евростандарти, европейски ценности” . Резултатът поразително прилича на речите на Командира и писанията в блогове като този. И няма как да не прилича - всичко си е същото, сменени са само клишетата. .
Аман от вас, бре... продажни червено-сини жълтотурци, демократ до демократа!!

Анонимен каза...

Cherven bokluk si ti dragi!

Анонимен каза...

Аз не съм усетил държавата ми да е затрита точно от ЕС. Още си стои. Продадени сме били... Кой ни е купил, бе! Сериозно ли го мислиш това, което казваш?

Alek Tomanov каза...

Чувствам се информационно обогатен от тази реч на г-н Костов! Смешно ми е какви глупости пишат някои хора! Европейците били осъзнавали, че ценностите им пропадали. Що за представа има този, който е написал това. Някой, който гледа но не вижда слуша но не чува! Лъха ми на човек, който не познава един европеец! Един!