Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 април 2009 г.

Всичко зависи от твоя избор: не се отказвай от шанса да решаваш ти какво ще бъде!

Дами и господа: нека сами да гласуваме, нека да призоваваме и другите да гласуват на изборите! Защото гласуването и избирането е израз на свобода. То е същност на свободата и на демокрацията. То е и защита на крехката ни, така обезсилена напоследък демокрация.

Единственото, което ни остана от нея, е възможността да избираме. Всичко друго ни отнеха или пък го опорочиха. Не е много да избираш и да гласуваш, но не е и малко.

Който гласува, е победил объркването си и е осъзнал, че и от него нещо зависи. Ако не гласуваш, оставяш другите да решават вместо теб. Все едно им казваш: "Вие сте по-умни, вие по-добре разбирате, вие решавайте вместо мен!" И тогава отиват да гласуват вместо теб ония... цигани, които са готови да гласуват за 5 лева или за две кебапчета. И ония пенсионери, които са изпълнени с мила носталгия към комунизма. И гласуват също тия, които Доган кара от Турция с автобуси. Точно тия "съсловия" напоследък решават бъдещето на нашата България. Няма що, големи умници сме щом я докарахме дотук. А я докарахме докъдето я докарахме тъкмо с негласуването си...

Трябва да се гласува, тъпо е да не се гласува. Защото който гласува, после може и да не псува. А пък като не гласува, и да псува, все тая. На президентските избори, на които подарихме втори мандат на агента Гоце, гласуваха само 40% от избирателите. 60% се престориха на умници и демонстративно си казаха: "Чупете си главите, не ви щем изборите, не ви щем демокрацията и свободата, плюем на всичко това!". Или, ако не са си го казали, явно не отидоха да гласуват просто защото ги домързя да отидат до урните. Сега пак идат двойни избори, европейски и парламентарни. Първите са с огромно символично значение: ще покажем пред цяла Европа колко струваме като народ и като хора. А от вторите зависи дали ще изберем парламент и правителство, които да изчистят имиджа на България, омърсен от управлявалата ни цели 8 години руско-българска комуно-ченге-кагебистка олигархия. Но ето че и сега още повече хора не разбират съдбовността на тия избори и още сега заявяват, че не щат да гласуват.

А медиите постоянно най-услужливо им обясняват и ги убеждават, че няма смисъл да се иде да се гласува. И така си търсят рибки, които да се хванат на тази въдица. За да отидат в европейския и в националния парламент точно тия, които щедро плащат за сеенето на такива нагласи. Нямало за кого, представете си, да се гласува?! - това ни натрапват всеки ден богато платени манипулатори като Бареков или бай ви Вучков примерно. Също така дружески ви нашепват: СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и без това няма да мине 8% бариера, така че не си хабете гласа за нея!". За да кажат тия думи, олигархията им плаща от щедро по-щедро. Управляващите, въвеждайки тази бариера, показаха на всички от кого именно ги е страх: от автентичната десница ги е страх, от нея треперят непрестанно. Защо ли пък толкова ги е страх от Костов и М.Димитров? Запитайте се и си отговорете сами. Явно на безобразията в България, който комунистическата мафия си позволи през последните години, край могат да сложат само те. Ето защо управляващата ни в тия години руско-българска кагебистка мафия я тресе такъв див страх от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ.

На 20-тата година от установяването на новата българска демокрация от нея ни е останало само това: възможността да избираме и да гласуваме. То обаче не е малко: оттук може да почне желаният поврат към по-добро. Друг начин няма. Тия, които ви убеждават да не гласувате, могат ли да посочат друг начин за оправянето на нещата? Не могат, ама те не го и искат.

Така че нека да не се подвеждаме и да се възползваме от суверенното си право на избор. Всеки според своите си разбирания нека да гласува, ама да гласуват колкото се може повече хора. От масовото гласуване нашата олигархия, дето ни се е качила на главите и си кълца сол там, я е най-много страх. Ако процентът на гласуващите мине 50% и отиде към 60-70, то краят на нейното господство ще дойде бързо. Ако гласуват над 70% от избирателите, това значи десницата и у нас да вземе надмощие.

А десните са представителите на свободните и достойни граждани, десните са най-твърдите защитници на демокрацията, на просперитета на нацията, на човешките права и на човешкото достойнство. Десните са единствените, които могат да сложат прът в позлатената колесница на нашата арогантна комунистическа и ченгесарска олигархия; те именно са и нейния смъртен враг. Костов например показа, че може да счупи гръбнака на мафията, по негово време престъпниците бяха по-ниски от тревата, а пък Доган се беше скрил в миша дупка. Щом десните избиратели обаче решиха да си останат по домовете и да не гласуват, комунистическата олигархия пак взе надмощие. Днес вече е така силна, че само масовото гласуване може да я събори от властта. То затова и така неистово я плаши. Нека тия избори да доведат до решително обръщане на хода на нещата към по-добро. Единственото средство за това е масовото и разумното гласуване.

Ето защо си позволявам да апелирам точно за това: ако не ти е безразлично бъдещето на страната, отиди да гласуваш. Колкото и да е слаб моя глас няма да престана да зова: да идем да гласуваме, да се възползваме от свободата си, да възродим демокрацията си. Ако си доволен от статуквото, ако триумвиратът, който сега ни управлява, а именно Гоце-Дмитрич, Доган и Симеон, ти се вижда "добродетелна дружинка", остани си в дома. Но ако си недоволен, непременно отиди да гласуваш! Това е единственият начин да се промени положението към по-добро, друг няма; друг разумен начин човечеството не е изобретило, този е единственият.

Не е толкова трудно да се отиде да се гласува, отнема половин час: да отидеш до школото, да вземеш плика, да отидеш да сложиш знак за партията, която ти се вижда най-добра и да пуснеш плика с бюлетината в урната. Само половин час от драгоценното ти време, от който обаче зависи всичко. Зависи съдбата на Отечеството ни, на нашата България, която час по-скоро трябва да застане неунизена сред най-богати и свободни нации на света.

Изобщо не слушай шарлатаните, които те убеждават, че няма за кой да се гласува, че няма такава партия или коалиция, която заслужава твоето доверие: има такава коалиция и такива партии, но ти трябва да ги откриеш сам, слушайки и сърцето си, не само надменния си разсъдък. Политиците не са еднакви, независимо какво ти говорят спекулантите като бай ти Вучков и немислещите. Има хора с ценности сред тях, има и политици, за които истината стои най-високо. Длъжен си да откриеш тия политици и да ги подкрепиш: защото те също като теб страдат за България. Не вярвай обаче на шмекери като Сидеров и "църното ягне Яне": и двамата жестоко те презират, но само ти можеш да го усетиш - ако не са ти "запушени" сетивата. И усета си за истина и за лъжа трябва да отвориш. Тогава ще разбереш, че точно тия двамата не заслужават никакво доверие. Те са подставени лица на комунистите и скоро ще се гушнат с тях. А и комай лъжат повече дори от комунистите, ненадминатите лъжци. И скоро и най-големия наивник ще разбере че тия шарлатани са в таен сговор с тях и са вдъхновявани най-вече от парите им...

Предлагам тук и всички блогъри, които имат някакво гражданско чувство, да призоват своите читатели към участие в изборите. Нека този апел да обхване цялата блогосфера: има смисъл поне веднъж да сме единни и солидарни. То ще е за доброто на всички нас. Да видим дали имаме някакво влияние, дали сме сила.

Нека неуморно да апелираме в седмиците до изборите, да убеждаваме, да спорим, но да го правим най-открито и честно. Всеки глас на човек, който е върнат към демокрацията, който е спечелен за каузата на свободата, е безкрайно ценен. Да не допуснем в Европарламента и в националния Парламент да отидат само гоцевисти, бойковисти, станишевци, симеончовци, доганисти, яневци, сидеровисти и други такива, а да изпратим и достойни хора. Крайно време е да изпратим в Европарламента хора с европейска култура и мислене, а не тъмни балкански субекти, които да ни излагат там.

Затова нека да гласуваме: кой както иска и когото избере. Но да гласуваме. Господстващата олигархия я е най-много страх от възраждането на гражданското общество и от гласа на народа. Като гласуват 40%, тя е спокойна и произволите й ще продължават вечно. Като гласуват повече, ще загуби и ума и дума от страх. Помнете ми думата.

Бъдещето ни е в нашите ръце: от нас зависи всичко. От никой друг. Всичко зависи от твоя глас. Възползвай се от него - за да живееш един ден достойно и свободно. Друг начин за това няма. Всичко зависи от твоя избор: не се отказвай от шанса да решаваш ти какво ще бъде! Негласуването на избори е отказ от свободата и оставяне на произвола.

(Това горе-долу казах на откриването на дискусията на ГРАЖДАНСКИЯ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ, когато обсъждахме темата: Ситуацията, в която се намира гласуващият за първи път, пък и не само той: решима ли е задачата да упражня правото си на глас, и то не как да е, а смислено, разумно, с разбиране и с полза за себе си и за България? Предавам го тук като "възвание за гласуване", понеже ми се струва, че моментът изисква точно това.)

3 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

бойкоСтефанов, преди 9 минути:

Искам умните хора да управляват. СДС/ДСБ - Иван Костов. Доказан политик, ДОКАЗАН. ЗА ИСТИНСКА БЪЛГАРИЯ. Да си покажем взаимното желание за единение. Сините депутати, пледират за нас в Парламента. Да пледираме с гражданските си права за тях на улицата, извън парламента. Да се съединим, да се обединим. ЗА ИСТИНСКА БЪЛГАРИЯ!

Анонимен каза...

Gn. Grancharov,Vsichki v moeto semeistvo sme Kostovisti no ako v Pleven kakto se govori ,che listata shte vodi Venzhi Varbanov zaporeden pat glasovete ni shte badat dadeni za chovek s samnitelna poshtenost.Pisnani da izbrame s otvrashtenie.

Ангел Грънчаров каза...

За жалост - така е. Не за Върбанов, а за това, че постоянно ни се налага да гласуваме с отвращение - и да пращаме недостойни хора в Парламента. Но човек гласува и за ценности - и за кауза. В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ едва ли кандидатите все са ангели, но в нея има хора, които гарантират, че ще бъде следван верен политически курс.