Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 май 2009 г.

Каквото и да изрече или напише тоя Бареков, е самоубийствено: понеже показва крещяща липса на всякакъв морал

Бареков няма-няма и пак изригне порция отрова, било в блога си, било от екрана на БТВ (абе още ли не са го махнали тоя, той е жив резил за една самоуважаваща се медия?!). Разбира се, момчето изпълнява поръчки, туй се знае, щото усукваниците, каквито представляват писанията му - ако приемем, че момчето е честно и не работи само и изключително за пари - в такъв случай щяха да са резултат на крещяща липса на най-елементарни умствени възможности.

А другият вариант, много по-логичен, е, че се продава, че върши платени услуги, за които трябва да изхвърчи непременно от телевизията. Макар че, иначе погледнато, добре се вписва в атмосферата на пълна липса на морал, за която са пример както водещите наши медии, така и първенците на публичния ни живот изобщо.

Та ето тази сутрин гледам е написал "статия", наречена, естествено "На крива ракета космосът й пречи..." (така наричат обикновено статиите си ония, които нямат капчица собствено въображение та да измислят по-оригинално заглавие; това е най-срещащото се заглавие в българската "публицистика"; некой явно е казал това на Бареков, и он е сменил заглавието, станало е "Търси се виновникът", ама не е отчел, че първоначалното заглавие се е отпечатало и си стои най-отгоре.) В нея Ники Дудука, преквалифицирал се набързо в пръв и най-щедро платен манипулатор на республиката, осъществява такива исполински "творчески" напъни, че да сътвори една колкото се може по-сочна плюнка спрямо СДС, т.е. срещу десницата в цялост, и по-специално, естествено, срещу Костов. Прочетете туй чудо на барековския гений, то не може да се възпроизведе, нито пък да се коментира: той момче е ненадминато в некои отношения. Май само Яне Яне(в) му е конкурент в мерзостите, те затуй и толкова се обикнаха: родствените души най-страстно се привличат. Ако изключим финансовия фактор на техната любов де...

По тази причина моя милост като мина там, рече да остави белег, че е идвала, та затуй написах следния коментар; пускам го тук, щото нищо чудно Бареков да го изтрие:

Леле, колко много мъка има по този свят, Боже!

Само туй ще река. За Бареков и да подлизурковците му няма смисъл да говоря: техният език, техните приказки, техните усти са техният най-добър враг. Каквото и да изрече или напише тоя Бареков, е самоубийствено за него самия: понеже показва крещяща липса на всякакъв морал.

Това момче трябва да бъде изучавано в журналистическите факултети като пример за това какъв не трябва да е журналистът. Отвратят ли се благодарение на него младите български журналисти, презрат ли подкупността, българските медии ще почнат да изпълняват мисията си. Докато такива като Бареков си развяват байрака, да не чакаме добро, а само барековски и янеяневски най-разнообразни мерзости…

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

Няма коментари: