Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 май 2009 г.

Искам философски анализ за това кой олицетворява дясното в България!

Тия дни получих следното писмо, в което един наш сънародник ми е задал по такъв начин въпросите си, че ме задължава непременно да дам своя отговор:

Ангеле, здравей! Мислиш ли, че днес, след 20 години, СДС и ДСБ олицетворяват още дясното? Сърцето ме боли, че наливаме енергия в издънена кофа, 20 години чакаме тези хора да направят нещо. Поне да не се срамуваме, че тези, които ни представляват, са все още годни...

Не знам, искам да чуя твоето мнение преди да взема окончателно решение, искам да разбера дали изпитваш същото като мен. Помисли по критериите за дясно и ще видиш че математиката е проста и ужасна, но ние не сме деца. Ние искаме истината да възтържествува! Напиши нещо по тия въпроси.

Иска ми се да излезеш от контекста и да погледнеш абсолютно хладнокръвно на ситуацията в България. За да направиш анализ какво ще се случи на тези избори и най-вече след тях. Анализ-предсказание! И още нещо: какви са критериите за ляво и дясно? В България хората изобщо не са наясно, политиците още по-малко. Искам философски анализ по принцип за това кой олицетворява дясното в България и кой лявото. Ако ти е интересно, напиши нещо. Аз самият ще предложа моят анализ, който е горчив.

Това писмо получих, написано е от българин, който не живее в България. Виждате в каква екстремна форма поставя въпросите си. Или изразява вълненията си. Съвсем нормални, човешки и граждански, вълнения. По тази причина съм длъжен да му отговоря. И ето, в първия ден след като ме изписаха от болницата, сядам да пиша статия по поставените въпроси. Длъжен съм да помогна на този човек.

Няма коментари: