Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 4 май 2009 г.

Пламен Юруков ефенди се мъчи да се умие от калта, в която сам се зарови подобно на самодоволен шопар

Бившият лидер на СДС Пламен Юруков, станал известен напоследък като продажен колаборационист не на кой да е, ами на Ахмед Доган, е написал в блога си дълга и жалостива статия, с която се опитва да умие, безрезултатно, разбира се, имиджа си, т.е. да оправдае предателството си. Усуква и суче, за да се оневини от криминалното нарушение на доста законови процедури, което е връх в българските политически мерзости напоследък. Прочетете този текст, любопитен е - и показва ясно най-важни особености на съществуващите политически нрави у нас.

За мен лично, както обикновено, са най-интересни коментарите. Хората, гражданите, избирателите в коментарите пишат най-интересно и казват най-верните неща. Е, разбира се, има и мекерета, които се стремят да се докарат и подмажат на този или онзи по-влиятелен човек; ето, в коментарите под визирания текст в блога на Юруков изпъква в тази насока плямпането на интернетния куриоз Добри Божилов, който първо яко се натиска на Мартин Димитров белким влезе в листите, а пък като усети, че тая няма да го огрее, си обърна задника към който свари, та дано го забележи и се смили. Но да ги оставим тия печални образи, на мен лично ми направи впечатление следния коментар на някой си СТ, който казва всичко така бляскаво, че на мен просто не ми се налага да давам свой коментар. По тази причина и препечатвам и тук поредицата от въпроси, които задава на Юрук-ефенди:

Господин Юруков, ще задам и на вас същите въпроси, които вчера зададох на Добри Божилов. Впрочем, той не ми отговори, надявам се това да сторите вие.

1. Бяха ли проведени вътрешнопартийни избори в СДС?
2. Пламен Юруков взе ли участие в тях?
3. Кой е избран на вътрешнопартийните избори?
4. Внесени ли са документите на новото ръководство от старото, т.е. от Юруков, с което той самия признава факта на провеждането им и техния резултат?
5. Дал ли е Юруков пълномощно на Мартин Димитров да представлява и управлява партията до приключване на процедурата по регистрация, с което отново фактически признава за легитимно новото ръководство?
6. Спазен ли е законноустановения срок за разглеждане и постановяване на решение за регистрация на новото ръководство от СГС?
7. Счита ли ВКС, че СГС е нарушил закона като е постановил неправилно и незаконосъобразно решение, като в мотивите си е оборил абсолютно всички мотиви на СГС за отказ на регистрацията?
8. Дал ли е ВКС задължителни указания за СГС при новото разглеждане, които не допускат правна възможност за нов отказ от регистрация?
Обобщено от т.7 и т.8 - кой е законния лидер на СДС (чието вписване е само въпрос на време), според решението на ВКС?
9. Има ли решения на НС на СДС, задължаващи ръководството да участва в изборите само в рамките на Синята коалиция?
10. Спазил ли е Юруков финансовите правила на СДС изтегляйки 50 хил. лв. без санкцията на НИС?
11. След като се счита за законен лидер на СДС защо не е използвал процедурата по ГПК за изискване по съответния законов ред на оригиналния печат, а е прибягнал до фалшифицирането му?
12. Кое решение на НС на СДС изпълнява Юруков, внасяйки искане за регистрация на СДС за самостоятелно явяване?

Господин Юруков, когато си отговорите на тези въпроси честно, ще разберете защо огромна част от седесарите ви считат за предател и искат отстраняването ви.

Вие имахте шанса да останете в историята на СДС като лидер, допринесъл за демократизирането на партията. След последните ви действия по узурпиране на властта ще сте само поредния предател, опитал се да унищожи СДС.

Това пише този човек, и то е непократимо, а аргументацията е желязна - дотам, че нищо повече не може да се допълни. И още едно мнение ми хареса дотолкова, че дори се наложи да си загубя доста време за да го преведа от латиница на кирилица; човекът е писал в Англия и явно е нямал нашенска азбука:

Г-н Юруков, до 12 май има много време и можеше да изчакате, а не така ненадейно да подавате документи. Сащисахте всички ни. Второ, що за respect показвате към лидера, които бе избран под ваше ръководство - това за ред ли е или е за усилване на хаоса?

Така вие засилихте ентропията в СДС. Ако се беше появила подписка от ДСБ, а нашата не беше още събрана, тогава можеше да излезете с тази, която внесохте(надявам се да е легитимна, но знам как Радонов събира подписи) и да станете герои. И засилите авторитета си, който имахте като политик и лидер, грижещ се за доброто на партията както може.

Вие обаче решихте да го направите без изричното съгласие на НИС. Ако това съгласие го нямаше и в последния момент предложеха ДСБ да е носителя, тогава пак казвам вие щяхте да излезете герой и най-надарения политик на СДС от 10-на години насам. Сега, пробвайки такива задни ходове, загубихте респекта на много хора и Мартин (и тези около него) вече тотално не ви вярват. И ще направят всичко да ви изключат от всяка ръководна позиция в СДС, и от партията, дори и чрез национална конференция, ако вашия районен съвет не иска ви изключи.

А за Радонов не съм чул много хубави неща и не искам да го коментирам, но вие защо се водите по акъла му? По БНТ бяхте толкова неубедителен и несигурен в отговорите си че се чудя дали не ви държат с нещо хората на Бисеров.

Съжалявам за вас, че работихте 2 години да съживите една замираща поради егоизма на лидерите си партия и голяма част от постигнатото решихте да съборите с този ход. Същото важи и за авторитета ви. Хората, а и аз включително, не обичат подмолни ходове. Аз пътувам много и живея повече от половин година всяка година в UK. Дори съм член на Тори партията. Те си знаят как след като избутаха Тачър (която е била съвсем пощуряла) през деветдесетте и не можеха да се съвземат повече от 10 години.

Избирателите не обичат такива брожения и затова Божилов злорадства понеже от това печелят други. Затова съжалявам и за СДС понеже Синята коалиция можеше да е коректив на ГЕРБ, които ако управлява сам съвсем ще я забатачат. Понеже имат слаб експертен потенциал и авторитарен лидер.

А вие: философ, успешен предприемач и айкидо спортист с вкратце - доказани резултати - не очаквах това от вас! Но вярна е приказката че ”past performance doesn’t guarantee or mean a future success”.

5 коментара:

RoujkaBG каза...

Костов е доказал се държавник, ка къвто от 20г българското население до сега не е имало и по тази причина то ножа да го оцени.

Юруков Пламен и Радонов Пламен се афишираха като ПРЕДАТЕЛИ,мекерета и хора интриганти, чиято цел е само една употребата на власт за лични цели.

Независимо високите постове, които са заемали в СДС, а Радонов и във властта като бивш зам. военен министър те се афишираха, че са едни твърде долни хора, за да им бъде позволено да решават съдбините на населението, и на държавата.

Искам незабавното им изключване от СДС...и да вървят при попечителите си, при силните фактори в държавата, които им били упражнявали натиск, да вървят на майната си, ако щат...

На мен никакви високи държавни фактори не ми влият, освен върховенството на Закона, на което се подчинявам. Че к,ви са тия фактори, дето влияят на един лидер.

Ако един човек е наистина лидер на дадена партия, кауза, група хора той се влияе само и единствено от желанията и намеренията на хората, които са го оторизирали да ги представлява.

"Лидер" в оставка, повлиян от други фактори!? Даже не ме интересува кои са факторите, които са му повлияли. Интересува ме лидерът да не се влияе от фактори.

Има само един единствен фактор-
волята на избирателите..

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, радвам се, че обърнахте внимание и на фамозната личност на племенника на Рогачев - отвратителния Добри Божилов. Причината да се числя ляв политически (не от БСП обаче - аз харесвам европейската левица) е именно в противни личности като тоя Добри. Циничен, арогантен, безпринципен, с нулево социално съчувствие, с нулево отношение към хората.

Анонимен каза...

Само да попитам: кой и какво дава на Доган и мекератата му сила да правят, каквото правят? Кой е Доган, та да си позволява такива работи? Как е възможно лидерчето на една етническа партийка, едно абсолютно нищожество, да има такива възможности за влияние върху политическия живот в България? Глупаци и накедърници ли са демократите и техните лидери, та се оставят да бъдат разигравани по тоя начин? Отговорът е прост: зад Ахмед Демир Доган стои голяма сила - Русия. В противен случай отдавна да е смачкан като карфица. Всъщност той никога нямаше да играе такава роля в българската политика, ако не беше експонент на КГБ. Без Русия оставането на комунистите на възлови позиции в България след 1989 щеше да е абсолютно немислимо и невъзможно. И никога нямаше да може да се формира сегашното правителство и то да остане на власт. Без Русия с комунистите в България наистина щеше да е свършено още 1989. Без Москва те биха били безпомощни. Същото се отнася за Иран и Северна Корея например. Кой дава сила на тези държавици да се опълчват срещу целия цивилизован свят? Ако в Съвета за сигурност на ООН срещу тях твърдо се изправят не само САЩ, Англия и Франция, но И РУСИЯ, И КИТАЙ, те са миг ще свършат. Но това не става. Ето откъде черпят сила тези държави-нищожества! Така че другари комунисти и КГБ-агенти, откажете се от подкрепата на вашите Кремълски господари и се изправете в честна борба срещу нас като мъже и тогава ще видим кой колко струва наистина и кой ще надделее!

Ангел Грънчаров каза...

Господине, ако Добри Божилов е "десен", тогава аз съм племенник на... Мария Антоанета! :-) Или съм марсианец, знам ли? Нищо дясно няма в тоя смешен и смачкан интернетен самодеец, който се тика да е изпълнител на мръсни поръчки. Ако това, че Добрито бил "десен" е едиственото Ви основание да сте ляв, то по тази логика излиза, че Вие сте десен, щом се отвращавате от леви маргинали като тоя Божилов!

Разгледайте това

Включи се в google бомбата: http://svejo.net/home/link_summary/238030-Iurukov-BOMB-PREDATEL

първо, пък в този блог има нещо и за тоя Добри:

http://kaknese.blogspot.com/2009/05/blog-post_02.html

където ще научите що за птица е тоя Добри...

Анонимен каза...

Мизерник безподобен е Юруков!
Продаде се за 30 сребърника, Юда!
Сигурно нулите след 30 са доста...
Да се затъкне с тях дано!!