Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 10 май 2009 г.

Нека да не забравяме, че освен политика правим и история

История и политика. Сега отново се борим за историята си!

Символът на българската демокрация са тези, които са се борили за нея. Това са и СДС и ДСБ и хората, които останаха да се борят докрай.

Парите са в БСП и ДПС, агентите също, а от там са и провокациите. А нашата борба продължава. Свободата и демокрацията винаги са под заплаха. Отиват си тези, които слугуват другиму — те се познават по делата, по това какви граници са склони да преминат.

Демократите остават или в СДС или в ДСБ, а сега пак заедно като Синята Коалиция. Другото са подробности. Тук става въпрос за приемственост и за традиция, за нашата история. За това да можем да погледнем децата си в очите и да им разкажем кои сме ние. Какво сме направили и какво сме дали на България.

Такъв прочит на светлото в нашата история без Костов, без Петър Стоянов, без Еди Сугарев, без Филип Димитров и нашите успешни две правителства не може да има. Това е и същият този прочит, които ни напомня за патриотизма и героизма на тези преди нас, пред които се прекланяме, Стамболов, Цанков, Левски, Пешев. И всички наши предци, които се бориха за Съединението и Възраждането на млада и демократична България от Освобождението до тук.

И много от тези хора и техните синове и дъщери след това лежаха по лагери и затвори, избити без съд и присъда. Ние сме хора с определена, благословена мисия. Нека да не забравяме, че освен политика правим и история. Историята изисква да сме заедно.

Който не споделя тази история естествено е, че ще иска да си ходи. Мартин прави история и аз съм с него! Костов също.

(Автор: Milen Orozoff)

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров! Забелязахте ли, че си имате хакер в блога? Линк към Нова Зора - анти Костов и Борисов. Изпратете ми празен майл на bpst@abv.bg и ще ви върна изображението на блога, както излиза при мен. Позрави!

Стойчо каза...

Достатъчно е в ad sense да блокирате адреси www.boykostov.org и www.bsp.bg :-)