Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 юни 2009 г.

Управляващият комуно-ченгесариат пак ни прецака, а какви ли мерзости ни готви тепърва?!

Както и да погледнем резултатите от изборите (виж например анализа на И.Инджев: Европейците наказаха левите, българите наказаха себе си), числата обаче са безпощадни: 9 мандата за управляващите (БСП-4, ДПС-3, НДСВ-2), 6 за дясната опозиция (ГЕРБ-5, СИНЯТА КОАЛИЦИЯ-1, гласовете на "Атака", дали им 2 мандата, не ги броим), т.е. тия избори бяха спечелени от управляващите. Това отново е български парадокс: по целия Европейски съюз, по целия континент, десните печелят, у нас обаче губят, а пък печелят левите и техните мекерета и сателити. Как е възможно да се случи тъкмо това?!

Разбира се, трябва да отчетем, че варварската кампания на управляващия ченгесариат срещу СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, в която бяха хвърлени луди пари, даде своя резултат: сините спечелиха само един мандат. ГЕРБ на Бойко Борисов печели състезанието срещу БСП, но това нищо особено не вещае, освен че има известен символичен смисъл. Тройната комуно-ченгесарска напаст, която ни управлява от 8 години, след пълен провал на управлението си, и особено на българското членство в ЕС, печели не какво да е, ами първите редовни избори за Европейски парламент! Това показва, че за момента не е постигнат така потребния на страната обрат към доброто. Има още месец до парламентарните избори, като този път битката ще е страшна. Залог е бъдещето на България: управляващите, ако не бъдат изтикани решително от властта, подготвят едно не европейско, а средноазиатско бъдеще на страната.

Политологът Огнян Минчев каза, че в тия избори управляващите, за да постигнат този обнадеждаващ за тях резултат, са хвърлили "камиони пари". Да, точно така се изрази, каза "камиони пари". Де факто излиза, че властващият комуно-ченгесариат успя да си купи с пари 9 европейски мандата, демонстрирайки крещящ неевропейски манталитет. Доган наля гласове (за пари, естествено) на ЛИДЕР и НДСВ, а пък самото правителство, обещавайки вдигане на пенсиите, осъществи една най-мащабна операция по купуване на гласове в българската история, разбира се, със средствата на бюджета, с нашите, на всички избиратели, пари. Не говоря за коварните удари под кръста около регистрацията на СДС и СИНИТЕ, с лъжливите пропагандни клипчета и пр. Днес управляващите, Дмитрич, Доган и Симеон, радостно трият ръце, предвкусвайки сладостта на очакваните нови кражби през един бъдещ мандат във властта - за което ако се наложи, ще хвърлят в изборите вече не просто камиони пари, ами цели тирове и влакови композиции.

За жалост, големи части от българското природонаселение са готови да продадат бъдещето на страната си срещу тройка вмирисани кебапчета и бутилка шльокавица. Цели села Доган е принудил да гласуват за НДСВ или ЛИДЕР, парите, смятам, ги е прибрал главно той, но и някои избиратели са се облаготелствали с некоя и друга бира.

Битката срещу комуно-ченгесарската българо-руска мафия, която ни управлява, ще бъде безпощадна. Трябва да се преобразим на твърди борци, трябва да атакуваме, трябва да превземаме крепост след крепост, медия след медия, град след град, село след село, махала след махала. Битката ще бъде безпощадна. Имаме ли смелостта и силата да обявим тотална война на аморализма в българската политика, олицетворение на който са разбойниците от тристранната ченгесарска коалиция? Трябва да култивираме в себе си тази сила и смелост, иначе горко ни: ще ощавят България както се щави овча кожа, комуно-ченгесариатът прошка не знае.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ако имах 18, щях да гласувам. Почти всички в квартала ми не гласуваха. Не предадоха мантрата "Всички са маскари" :(
А линковете към блога на Инджев на мен не ми откриват статиите. Каква е причината за това?

Ангел Грънчаров каза...

Да, има такъв проблем, просто кодирането на адреса на статиите му с кирилица поражда според мен такъв проблем. Съветвам Ви като все пак линкът Ви отведе в неговия блог да търсите по съдържанието статията, която Ви интересува...

Ангел Грънчаров каза...

http://ivo.bg/2009/06/09/%d1%81%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-2/

Darth Sparhawk каза...

Здравейте, г-н Грънчаров! С интерес изслушах вчера вашия коментар за изборите, а днес също с любопитство прочетох и статията ви. Въобще отблизо следих изборите и освен това участвах в тях, като подкрепих малката партия "Зелените". Надявам се ще ми позволите да ви опонирам, да бъда вашия Главкон, ако мога да вляза във философската лексика :)
Първо бих искал да съобщя, че тотално не съм съгласен с вашето тълкувание, че левицата у нас е спечелила изборите. Напротив - смятам, че БСП претърпя тежко политическо поражение. Тя вложи в тези избори целия си огромен ресурс от социолози, от агресивен черен PR, от силни кандидатури, само и само за да бъде равна на политическа партия ГЕРБ при очертаващата се ниска активност. Оказа се обаче, че резултата от тия избори е категорична победа на ГЕРБ. Тук бих искал да иронизирам придворния социолог Юрий Асланов, който предвиди равен резултат между БСП и ГЕРБ - ако за уикенда от равен резултат ГЕРБ е взел 7% аванс пред столетницата без усилие, без участие на генерала в кампанията и със слаборазпознаваеми кандидати, то за БСП може да се каже, че са политическите идиоти на Европа, по подобие на приказката за футболните идиоти от ФИ "Левски" /на които аз съм фен, да не си помислите нещо/. Сега срещу БСП тръгва комформисткия вот в подкрепа на ГЕРБ и при очертаващата се по-висока активност, за тях се очертава още по-тежко политическо поражение.
Второ, не съм съгласен с идеята за политическата всесилност за вашия дръндарски колега. ДПС изгуби няколко хиляди гласа на тези избори, нещо напълно нормално при всички противни истории с летящи чинии, мъжки секретарки и така нататък. Дори да е имало някакво преливане вътре в тройната коалиция, то е било по посока на БСП, но аз все си мисля, че надценявате силата на Доган. Тези 30 000 гласа, за които говорят, няма как да се разпределят в толкова проценти за НДСВ, за ЛИДЕР, за БСП и за РЗС, всички от които се спрягат за поддържани от Сокола. Мисля, че просто по-високата активност оказа негативно влияние върху етническата турска партия.
Трето - не съм убеден, че НДСВ ще бъде поддържано от БСП и ДПС. Те не са напълно лоялен партньор и вече си правят устата да се прегръщат с ГЕРБ. Според мен техния успех се дължи на два фактора - силната подкрепа за Меглена Кунева, която е много популярна и чиновническия апарат на НДСВ, който е верен на царя и се събужда по време на избори. Аз очаквах този път да се прехвърли към БСП или ГЕРБ, но явно съм грешал. По същия начин не споделям мнението, че ДПС е давало нещо на ЛИДЕР - техния резултат е комбинация от личната харизма на вип брадъра Кошлуков и мощния корпоративен вот на магната Ковачки, който си е негов, а не на Доган.
В крайна сметка, приличаше ли ви дръндарския философ на победител в неделя? На мен ми мязаше на стар човек, който прекалява с пиенето и заровете не са му излезли.
Накрая бих искал да коментирам така критикуваното от вас фрагментиране на вота у нас. Не съм съгласен, че нормалната ситуация е двупартиен модел. Такъв съществува главно в страните с мажоритарна избирателна система. В другите страни няма такова нещо. Повече от две силни партии има във Франция, в скандинавските страни, в страните от Бенелюкса. На тези избори дори във Великобритания имаше доста силни партии, а не само традиционното противопоставяне лейбъристи-консерватори.
Що се отнася до коментирания вот от АТАКА, това е популярен недъг на демокрацията в най-различни страни, видя се в Холандия, Гърция, Великобритания - нарастват гласовете за ксенофобските партии, които трупат популярност от масовото недоволство заради кризата и страхът от приемането на Турция в ЕС.
Така, че дяволът не е толкова черен, аз съм убеден, че при осем партии в Парламента ще може да се изгради управляваща коалиция от 4-5 партии, които ще са принудени да се съобразяват помежду си и в това няма нищо лошо. Защото, представете си, колкото и да мразим триглавата ламя, по-добре ли щеше да бъде, ако БСП управляваше САМА?
Не мисля. Поздрави и успех!

Ангел Грънчаров каза...

Приемам всичко в този коментар, аргументите звучат съвсем разумно и смислено, само едно нещо не мога да се съглася и най-решително протестирам. Опонентът ми нарича лицето Ахмед Доган (Сава) "вашия (сиреч моя, на А.Г.!) дръндарски колега". Явно има предвид, че Доган е учил философия някога, в битието си на перспективно ченге на ДС, и не само че е учил, ами има и диплома по философия. Но това, което Доган е учил, всъщност не е философия, а е "марксизъм-ленинизъм", също така се нарича "диалектически и исторически материализъм" - и то фактически няма нищо общо с философията. Но дори и да е било философия, Доган в тия години, в които имаме свобода, се занимаваше с "политика", т.е. с правенето на най-разнообразни ченгесарски мерзости и подлости, а пък моя милост се занимаваше с философия. Аз написах и издадох 13 философски и психологически книги, а Доган качи на власт и катурна кажи-речи 13 правителства. Смятам, че има коренна разлика между моя вид дейност и догановата, така че решително протестирам да ме наричате негов "колега": не чувствате ли, че така много силно ме обиждате, сиреч все едно ме наричате мерзавец и пр.???!!! Ако съм "колега" на Доган, то аз, излиза, съм също толкова вреден за България колкото е вреден Доган, това според мен е съвсем несправедливо. Поради което и протестирам и се възмущавам така силно и искрено в този момент: по-голяма обида аз лично в живота си не съм получавал, а иначе, впрочем, съм доста плют и обиждан.

Анонимен каза...

Както казах и по-горе, простете :) аз се шегувах повече с Доган, че се прави на голям философ, а ползва два-три купешки лафа.