Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 юни 2009 г.

Получих ново писмо от премиера Дмитрич, пълно с лъжи, тъпизми и идиотизми, но ясно показващо къде го стяга чепика

Sergei sergei@stanishev.bg
До: Ангел Грънчаров angeligdb@abv.bg
Относно: Да не позволяваме да приватизират страната ни
Дата: Петък, 2009, Юни 26 19:12:54 EEST

Да не позволяваме да приватизират страната ни!

През 1997 г. Костов продаде авиокомпания “Балкан” на Гад Зееви почти без пари, а “Кремиковци” – за един лев. Приватизацията ги унищожи. Сега той планира да приватизира болниците, университетите, АЕЦ “Козлодуй”, даже и пенсионно-осигурителната система.

Борисов е вратата на Костов обратно във властта. Само вие, българският народ, може да спрете Борисов и Костов.

Всеки ден все повече българи осъзнават, че Борисов е билетът на Костов за връщане в политиката. Борисов заявява, че ако спечели изборите, ще се коалира с колегите си вдясно и с Костов.

ГЕРБ и Синята коалиция възнамеряват да се върнат обратно към приватизацията. Борисов ще позволи на Костов да управлява икономиката.

Борисов и Костов имат намерение да приватизират предприятията ни, точно както полседният го направи докато бе министър-председател. Костов продаде металургичния завод “Кремиковци” за един долар. Той продаде БГА “Балкан”, металургичния комбинат “Стомана-Перник”, “Нефтохим”, “Агробиохим” и много други български компании. Десетки хиляди българи загубиха работата си заради тази политика. Ако не ги спрем, ще го направят отново.

Заедно с БСП и Коалиция за България ще защитавам българите и ще гарантирам техните работни места. Наследихме страна, която бе поставена на колене от хора като Костов, които са я ръководили безотговорно. През последните четири години заедно с всички българи успяхме да построим отново тази страна. Укрепихме икономиката, увеличихме заплатите и пенсиите и създадохме стотици хиляди работни места.

Те затвориха стотици заводи като “Агробиохим”. Ние успяхме да октрием нови и да укрепим нашите компании. По този начин създадохме над 344 хиляди добре платени работни места. Знам, че това не е достатъчно. Българите заслужават повече. Аз и БСП ще продължаваме да се борим, за да имате по-добър живот, по-високи заплати, по-добри условия за работа и повече възможности да израстнете в работата си. Борисов и Костов възнамеряват да приватизират болниците ни, точно както направи Костов докато бе министър-председател. В резултат на това само богатите хора ще могат да си позволят да получат добро здравеопазване. За Борисов и Костов здравеопазване е въпрос на печалба. За тях всеки един, който няма пари, е “лош човешки материал”. Ако не ги спрем, ще го направят отново.

За нас здравеопазването е за всички хората. Коалиция за България е за безплатно зравеопазване за да може всеки българин да получи достъп до здравната система. През последните четири години доказахме, че единственият път напред е държавата да има по-активна роля. Държавата е единствената, която може да инвестира милиони в болниците и да се погрижи хората да получават по-добро здравеопазване. Ако не ги спрем, ще го направят отново.

Борисов и Костов възнамеряват да приватизират университетите ни. Това си е търговия с бъдещето на младите хора. Нещо повече, само богатите деца ще могат да си позволят образование.

Няма да позволя на Борисов и Костов да застрашат бъдещето на нащите деца.(Апропо, някой знае ли нещо за детето на Станишев? Откога гейовете имат деца?! бел. моя, А.Г.) Заедно с БСП и Коалиция за България ще продължим да инвестираме милиони в образованието, в нашите училища и университети.

Борисов и Костов възнамеряват да приватизират нашата пенсионна и социално-осигурителна система. Разговарям ежедневно с възрастни хора, които си спомнят дните на Костов, когато техните пенсии са съкратени наполовина. Какво могат да научат възрастните и всички скромни българи от Борисов, човек, които ги нарича “лош човешки материал”?

Няма да позволя на хора като Борисов и Костов да засягат по-възрастните от нас. Няма да позволя нито един българин да бъде оставен зад борда. Ето защо заедно с правителството удвоихме пенсиите и заплатите през последните четири години. Знам, че българите очакват повече и имат право.

Заслужавате повече и ето затова БСП и Коалиция за България се кандидатира с икономически програма, която ще повиши жизнения стандарт на всеки гражданин. Вие трябва да вземето съдбоносно решение за бъдещето си на 5-ти юли. Можете да изберете опасната дясна коалиция на Бойко Борисов и Иван Костов.

Ако те спечелят, те ще засегнат най-нуждаещите се в България като приватизират нашите заводи, училища, болници и нашата пенсионна и социално-осигурителна система. Те казват, че “възрастните са лош човешки материал, много работни места ще бъдат загубени, а здравната помощ ще бъде достъпна само за богатите.” Ако те спечелят, всеки българин е застрашен.

От друга страна можете да гласувате за БСП, която ще се погрижи икономиката ни да е силна, работните места гарантирани, а всеки един гражданин – да бъде защитен. Приватизацията се провали преди десет години и ще се провали отново. Освен ако не спрете хора като Борисов и Костов.

Ако не ги спрем, ще го направят отново. Нека да ги спрем заедно.

Стани приятел на Сергей

6 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, г-н Грънчаров!
Позволих си да препечатам статията ви (полученото писмо всъщност, тъй като съкратих Вашите допълнения) в един блог, чиято направа единствено ми е позната (още не се оправям с blogspot и wordpress) :) Исках да изразя своето становище за предстоящите избори за всички приятели и посетители на страницата. А тя е:
http://za6to6teglasuvamzakostov.skyrock.com/
Надявам се. че няма да имате нищо против. Направих тази страница, само за да публикувам словата на нашия скъп премиер :D и не мисля да пиша нови статии в нея.
При добро желание от Ваша страна, може да оставите дори коментар :D (ако не ставам прекалено нахален) :)))
Желая Ви приятен ден и все такъв хъс за работа,
с уважение,
Мирослав, Монтана

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, Мирослав, разбира се, че няма никакъв проблем, че си направил това, напротив, похвално е: нека целокупният български народ има щастието да прочете мъдрите думи на премиера! :-)

Ще прегледам блога с интерес и ще се радвам скоро да прочета съвсем истински блог, списван от сериозен млад човек като Вас.

Също така Ви желая успех в кандидатстването за университета тази година, сигурен съм, че ще успеете!

Анонимен каза...

Този вярва ли си бе този серГЕЙ

Анонимен каза...

Интересно какво направи С.С. през управлението си. Освен вместо да прибилжи България към Европа, то тя се доближи до ориенталска провинция със съмнително мафиотско турско-комунистическо управление, изобразена небезуспешно като турски клозет, който продължава съществуването си, за съжаление и след закриването на изложбата, а и на 40 парламент.

Анонимен каза...

От известно време и аз разсъждавам по въпроса дали премиера си вярва или всичко се прави от АНТУРАЖА му...
Завиждам ти, че ти е отговорил .. на мен още не е ... може би ще бъде същото писмо с нов получател..
Най-лошото е, че ще го гледаме и в следващия парламент

Анонимен каза...

Здравейте, мисля си че българската наглост край няма за съжаление. Честно казано мен хич не ме интересува кой и дали е гей (частният живот на подобни хора не ме вълнува), но.... Ето точно тук идва голямото НО - всеки е свободен да прави каквото си иска, освен в случаите, когато пречи (да не употребявам по-силна дума) на някого, а да не говорим на цяло едно общество. Тия червените кърлежи нямат насищане, драги читатели. Техните гърла са бездънни като черните дупки извън земната гравитация. Ако трябва да перефразирам известната мисъл на Айнщайн, то ще кажа че не само човешката глупост, но също така и българската алчност са безкрайни константи в нашето съвремие. Няма такъв филм просто, Холивуд само може да мечтае за подобни сценаристи. Аз искам да запитам как от всички сфери на живота ни нито една не се разви в правилната посока - нито инфраструктура, нито образование, нито здравеопазване, нито нищо... говоря точно за последните 4, че и повече години. Иначе тръгнали да ми говорят за приватизацията - ами кой я измисли и започна тази мъглява и уродлива приватизация бе, драги червени недоносчета, м? Да не би да е бил, Костов, или пък аз може би? Хайде не ми се правете на интересни, още по-малко на спасители на българския народ!! Тук искам дебело да подчертая, че аз в никой случай НЕ СЪМ фен на Костов и няма да бъда никога!! Та нека се върна към темата - годините на приватизацията бяха много смутни за държавата ни като цяло - навярно повечето от вас си спомнят това. Нооо 12 години по-късно какви са ви оправданията, "другари"? Навярно сте забравили, че към днешен ден България е член на НАТО и Европейския съюз. Сега сетихте ли се?! И какви са ви извиненията за несвършената от вас тонове работа? И не стига това, ами тормозите, досаждате и продължавате да лъжете нагло цялото общество със скучните клишета, наследени от вашите, лоялни към тоталитазризма, родители и прародители. Не ви ли е поне мъничко срам? Това се чудя аз.
За мен има 2 причини - или сте абсолютни Лъжци (с главно Л); или наистина си вярвате, че сте прави и сте полезни на мен и моите сънародници - тук обаче очевадно сте слепи. Дори не слепи - мисля, че когато няколко човека виждат реалността, в тотално различни измерения отколкото тя е валидна за няколко милиона души, то според мен причината е някъде около вашите Варолиеви мостове (това не е в близост до Бузлуджа!). Та какви сте, мили другари - лъжци или умствено недоразвити индивиди? Твърдо вярвам, че в нито един от двата случая мястото ви не е в парламента, нито където и да е било другаде в управлението на това общество. Странно защо вие се мъчите толкова усилено и настървено да решавате моята съдба, след като аз не мога да ви понасям дори, а камо ли да поверя бъдещето си във вашите ръце?! Кой съм аз ли - един обикновен български избирател от Европа (не от Анадола)!
Искам последно да спомена, че ми писна от безхаберното червено лицемерие. Не се притеснявайте - Костов е наказан от мен с пълната ми апатия към неговата личност точно заради нещата, за които носеше отговорност преди 10 години. Няма нужда да ми го припомняте, аз все още НЕ СЕ ГУБЯ НА АКЪЛ, което не мога да кажа за голямата част от вашите избиратели. Но покрай това помня и други нещица... Например датата 10 януари 1997. Аз помня за разлика от поддръжниците ви. Имайте малко срам от децата си поне. Ако аз имах такива аморални родители щях да си тегля куршума още в утробата на майка ми.

Както и да е.. Коментирах накратко своята гражданска позиция.