Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 юни 2009 г.

Защо България сега е в Европейския, а не в Руско-Казахстанско-Белоруско-Узбекския съюз?

Под линка Моят поглед върху ситуацията в България, който води до статията Абсолютно хладнокръвен поглед върху ситуацията в България, публикувана във в-к "Парижки вести", открих интересен коментар, с който искам да ви запозная. Той е написан от някой (или някоя) си tres1:

Г-жа или госпожице, вашият напълно син и хладнокръвен поглед върху обстановката в България ме притеснява с оглед на това, че утре или може би още днес някой със също толкова хладнокръвен и напълно червен поглед върху нещата реши да ни насочва към "единствено верният" път, който ще изведе страната от европейската клоака, за което своя принос имат и сините рицари (когато времето беше тяхно), то какво ще остане за онзи българин, който не е нито такъв или онакъв, не мрази този или онзи, а иска просто да го признават за човек и да не му отнемат правото да живее като такъв. Дали поне някой може да си спомни една от мъдростите на християнството - "Не прави другимо онова, което не би желал да ти направят!". Едва ли парфюмът на чужбината ви е зацапал очилата, но със сигурност сте забравили вкуса на горчивият български залък. Пожелавам ви да проявявате повече обич към ближните си, може пък и те да ви отговорят по същия начин.

Наистина е интересен този съвсем неочакван отзвук, нали?! Удивен съм, такова културно и интелектуално ниво не бях срещал досега, понеже все се занимавах с писаници от крайно невежото ниво на Бялгазар Илич и други такива неграмотници. А тук, забелязвате, нещата са крайно различни, тук има всичко: и християнски морални принципи, и сърцераздирателни вопли за състрадание към "другомислещите", и вопиющи призиви към търпеливост, към толерантност. Изглежда анонимните драскачи за тия горещи предизборни дебати, които ни предстоят, са минали спешни интензивни курсове по ограмотяване и окултуряване, по усвояване на съвсем нови, доста по-различни идеологически клишета. Това трябва да се има предвид, удивителни са, както виждате, мутациите и метаморфозите на пишещата главно заради пари анонимна интернетна гвардия от служители на ченгесаро-олигархистите. Та в тази връзка там ми се наложи да реагирам със свой коментар, и то по следния начин:

Драга (драги) tres1, не се разбра за коя "г-жа" и "г-ца" пишете, щото авторът съм аз, мъж отвсякъде, откъдето го погледнете :-) А иначе по съществото на Вашите опасения искам да кажа следното: ние, гражданите, няма да допуснем да се случат ония кошмарни неща, които ни готви управляващата червена и небългарска ченгесарска напаст - и за които Вие с основание пишете.

България е сега в Европейския съюз, а не в Руско-Казахстанско-Белоруско-Узбекския съюз само защото ние, "сините граждани" на България, както ни величаете, не допуснахме тази последната и толкова кошмарна евентуалност да се случи.

Ние, "сините", сме всъщност проевропейски настроените, демократично мислещи и свободолюбиви граждани на България, и ние сме гаранцията, че страната ни няма да бъде натикана в тресавищата, в които са готови да я натикат Вашите "леви приятели", за които роните такива крокодилски сълзи. Бъдете спокойна, няма да позволим да се случи това, за което си мечтаят левите таварищи; но за да не се случи, трябва и такива като Вас да не бъдат толкова вилукодушни към тия, които за едната власт и облагите от нея са готови да продадат България на своите кремълски господари...

1 коментар:

Фугас каза...

Седя и мисля,седя и мисля и се усещам, че само седя. Добре ставам и пак ще гласувам!Догодина до амина!
И пак Вие сте българи - сори!