Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 юли 2009 г.

"Медийната империя" на гражданина Грънчаров достигна 1 милион и 145 хиляди посещения!

Хрумна ми да сборувам, да събера всички посещения в различните мои блогове (образователни, политически, научни, дискусионни) за да видя колко е общия резултат, т.е. колко посещения общо са имали те. Взех показанията на броячите и ето какво се получи:

012 863 - СВОБОДНА ВИРТУАЛНА АКАДЕМИЯ
387 655 -
HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров
596 755 -
Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров
020 042 -
ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЛИЧНОСТТА HUMANUS
066 051 -
Дневникът на един ГРАЖДАНИНЪ
046 791 -
ГРАЖДАНСКИ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ
004 393 -
Учебният блог на философа Ангел Грънчаров
010526 - АКАДЕМИЯТА

---------------------------------------------------------
1 145 076 - ОБЩО посещения в моите блогове! Повтарям: един милион и 145 хиляди посещения!

На мен ми се струва, че това е един добър резултат. Първият ми блог Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров е шампион с 596 755 посещения. На второ място е HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров с 387 655 посещения. Тия два блога са философско-психологически, но с акцент към по-скоро политическата, гражданската страна на проблемите. Останалите са по-скоро образователни, чисто философски, чисто психологически и, разбира се, популярността им е доста по-малка. Това също показва нещо, но какво по-точно показва няма да си позволя да кажа, защото всеки се досеща сам.

Ами, живот и здраве да е, да чакаме сега наближаването на 2-та милиона посещения. Ако дотук бяха нужни две години и половина за един милион, сигурен съм, че за втория милион - който вече е започнат и постигнат на повече от една десета част - ще е нужно много по-малко време.

Не съм привърженик на количествения аспект на нещата, но, знайно е, количеството и качеството са дълбоко свързани. Само че не по онзи начин, по който си го представяше т.н. "марксистка философия". Ползвам се от случая да спомена, че нещата в действителност стоят точно обратното на това как тя си го представяше. Тя твърдеше, че "количествените натрупвания водят до качествени изменения" (хубаво си е, че все пак съм учил марксизма, вижте как не съм го забравил изобщо!).

А в реалност истината е обратното на това, а именно "скритото качество се околичествява". Това е според откривателя на тия зависимости, именно Георг Вилхелм-Фридрих Хегел. Маркс, представящ се за негов ученик (и "подобрител"!) и тук съвсем не го е разбрал.

Та в тази връзка излиза, че ако един човек, имащ блог, се старае да пише качествено, ако той самият като личност е качествен, то тогава няма как в резултат и все повече хора да се приобщят към идеите и текстовете на този "блогър" (или писател). Но ако в някои "популярни блогове" ходят много хора, цели тълпи, ала предимно съвсем некачествени хора - от бойкоборисовия "лош човешки матрял" - то това просто няма как да повиши качеството на писанията, на текстовете в него; още по-малко пък може да вдигне интелектуалното ниво на списващия го.

Мисля, че с този пример достатъчно ясно илюстрирах закона на диалектиката на Хегел. И така, да се надяваме, помогнах на много хора да разберат нещо важно...

Няма коментари: