Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 4 юли 2009 г.

За 5 юли, ден на гъбаря, и за това, че и със Сатана биха се коалирали червените дяволи, само и само да не изпуснат властчицата

Чета на едно място, че 5 юли бил вече обявен за ден на гъбаря. Хептен няма да се усъмня, ако подчиненото на Доган министерство на земеделието и горите наистина най-официално не е обявило този ден за ден на гъбаря, на туриста, на риболовеца, на ловеца, на запаления гмуркач в морските дълбини и, накрая, на любителя на бирата и цацата по морските ни курорти: времето си е курортно, отпускарско, неслучайно беше избран точно този момент за изборите. Днес ще се разбера дали правителството не ни е ощастливило с тия благодеяния и "грижи за човека".

Аз тия дни бях ощастливен от агитатори на БСП, които ми подариха книгата на Дмитрич, наречена "Защото сме социалисти". Грях не грях, поразлистих тази книжка, написана доста претенциоцно, нищо чудно да му я написала госпожица Дърева, щото на места ясно се долавя дъревски замах на мисълта и словото, които този мухльо не може да има. Както и да е де, а ето на едно място че открих следното твърдение: че таваришчите от БСП били готови да се коалират даже и с извънземните, само и само да са на власт; и тази власт им била нужна не за друго, ами за да се грижат за човека, преставете си! Кой по-точно е "човека" му се знае името де: навремето беше бай Тодар, а пък сега са нашите любими олигарси, за тях се грижи властолюбивата партия, не за някой друг човек.

Аз пък смятам, че не само с извънземните, ами и със Сатана биха се коалирали червените дяволи, само и само да са на власт, само и само да не изпуснат властчицата. По тази причина не требва да се ходи на гъби в утрешния ден, нито пък за риба, ами трябва да се гласува; а и какво пречи, ако си толкова запален рибар, да идеш да пуснеш рано заран бюлетинката (както правя аз), пък после да си гледаш работата, да си дремеш покрай некоя река за риба, или да обикаляш гората, търсейки гъби.

Много добре са описали последиците, до които може да доведе страстта на гъбарите, та не мога да се въздържа да не цитирам един поне откъс:

Форуми в интернет обявиха 5 юли за Ден на гъбаря. Това съвпада с датата на изборите. Кое да изберем - да идем в гората за гъби или до урните, спорят любители на гъбарството. Оказа се обаче, че в България няма официално обявен празник на гъбарите и от Асоциацията на билкарите и гъбарите смятат, че датата е обявена за Ден на гъбаря, защото много хора ще идат в гората вместо на избори.

Който отиде на изборите за гъби, ще нацели червена мухоморка, тя вече трови страната ни 4 години, шегуват се във форумите. Отровни гъби ще си съберем на 5-и, добавят други. Трети пък се чудят дали хората ще могат да различат ядливите от отровните. Познавачи обаче напомнят, че сега е сезонът на жълтия пачи крак. До него обаче винаги стои лъжлив пачи крак, обясняват по-опитните. Сега е и сезонът на манатарката, чието наименование идва от турската дума мантар, която означава гъба. Пазете се от нейната двойничка - дяволската гъба, съветват познавачите... Друг вид харесван вид гъба е булката, чийто отровен двойник е червената мухоморка. В малки количества тя действа халюцигенно, в прекалено големи може да убива.


Правилно пишат тия хора, бравос! Пък да видим какво ще стане утре. Има положителни симптоми, че утре може повечко хора да идат да гласуват, което е добре: ако се повиши активността, току-виж се развалят сметките на кукловодите.

Дайте да им отрежем веднъж квитанциите бе, драги ми дами господа! Иска се нещо просто: да си мръднеш и да си отнесеш задника до урната, да пуснеш пустата му бюлетинка. Толкова ли е сложно това?! Нима България не заслужава да направим поне това за нея?!

5 коментара:

Анонимен каза...

Активността ще е над 50% утре според мен :) Може да чукне и 60% :) Аз лично цял ден ще бездействам, гласуването го броя за удоволствие, пък и ми е за 15 минутки работа. Пускам гласа за Сините и си пия биричка после :)

Анонимен каза...

По добре една студена вода пии,това 6те пият на изборите.Те друго и не пият от 2001г насам.

Анонимен каза...

Аз не мога да контролирам народа какво ще пие и как ще гласува. Аз ще направя каквото трябва :)

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, моля коментирайте следното http://svejo.net/home/link_summary/306395-Roiters-Bulgariq-ne-e-postroila-i-edna-magistrala-sled-komunizma

Анонимен каза...

Извиняваите за леката ирония,определено сте наистина демократично мислещ човек.Пожелавам ви да имате повод да ви е слядка бирата.