Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 юли 2009 г.

Бойко Борисов се държи като слон в стъкларски магазин: по крещящ недемократичен начин не зачита позицията на малцинството

Анонимният антиседераст Балтазар Иванич - наричам го така щото туй арогантно същество се прочу с начина, по който нарича демократите, именно, постоянно ги нарича "седерасти"! - е написал претенциозна бележчица, наречена ДЕМОКРАЦИЯТА - кратка дефиниция, в която пише:

Най-общо тя е - колективно участие във вземането на решенията и уважение към вече взетите решения, дори и когато човек не ги харесва. Комбинация от отговорност и зачитане на демократично приетите правила. Не е налагане на едноличната воля или на интереса на малцинството над мнозинството, както я представят вече 20 години.

Наложи да напиша една кратка реплика на толкова неоригиналното разбиране за демокрацията на прочутия борец срещу демократите, но понеже той най-демократично редовно цензурира моите реплики в блога му, ще я публикувам тук:

Твоята позиция, драги ми Балтазар, е дефиниция не на демокрацията, а на т.н. "демократически централизъм", т.е. ти де факто си привърженик на разбирането за демокрацията, което имаше болшевизмът. Оказва се, че твоето разбиране за демокрацията дума по дума повтаря изказвания на бай ти Тодор Живков за "демократическия централизъм", но не ми се играе сега да търся цитати и доказателства.

Незачитането на волята на малцинството и диктатът на мнозинството (болшинството) над малцинството отколе се нарича "болшевизъм".

Демокрация е вземането на решения, при което волята на мнозинството се налага като "воля на всички" в лицето на държавната воля, но през цялото време волята на малцинството (опозицията) се възприема като коректив на "общата дължавна воля", т.е. на волята на мнозинството. Ако мнозинството изобщо не зачита разбиранията на малцинството, водейки се от принципа "Ний, щом сме повече, щом сме много, сме прави!", то това е път към недемократизма, това е път към болшевизма.

Ето че у нас явно е доста разпространено едно по същество типично болшевишко разбиране за демокрация - примери колкото щеш: Станишев, който наричаше опозицията "циркаджии" и "ненормалници", Гоце, ето, сега и бат ти Бойко се проявава като типичен болшевик в разбирането си за това що е демокрация.

Понеже неговата позиция сега е такава: "Мен ме подкрепиха най-много избиратели. Втората след мен партия има някакви си там 40 депутата. Е, че не ми стигат някакви си там 5 депутата, голям праз: ний сме най-много, не щем да се съобразяваме с никой, не ни вълнува какво мислят някакви си там партии, които имат по 10 или 15 депутата! Те са нищожно малцинство, сравнени с нас. Затова ако на някой не му харесва нашата воля, да иде по дяволите! Ако требе ще разтурим парламента, ако требе ще обявим нови избори, но тук ще се слуша само моята дума!".

Недемократичността на водещ политик като Б.Борисов, и то в страна-членка на ЕС, е пряк път към това да си счупи главата. Ненапразно класическите демокрации са изобретили принципа (основното правило на демокрацията), че без действен коректив от страна на малцинството волята на мнозинството се изражда неумолимо в диктатура...

Така че, Балгазаре, вземи си смени името на блога. От НАРЪЧНИК ПО ДЕМОКРАЦИЯ го промени на НАРЪЧНИК ПО ИЗКУФЯЛ БОЛШЕВИЗЪМ...

15 коментара:

Анонимен каза...

Скъпи ми син анален комунисте , ти явно си от мекеретата на унуи крадливото цигане копанарче Ванчитууу Костов , та така сладко припяваш , всичко изречено от него . Е каква е бре синьо болшевиче тая демокрация дет я проповчдваш в която , малцинството се налага над мнозинството при отношение на подадените гласове близо 9 : 1 .Тая ще да е некоя , посиняла от злопа , инфра-синя болшевишка демокрация .

Анонимен каза...

Какъв ужас от това, че словото Костово няма да се чува...

Ангел Грънчаров каза...

Ще се чува, ще се чува, таваришч - за твой кошмар как ще се чува! Затуй не надо радоваться преждевременно :-)

Най-хубаво се смее тоя, който се смее последен...

Анонимен каза...

Слушам тези гръмки закани от години. А процентите се топят ли, топят...

Ангел Грънчаров каза...

Истината действа бавно, но затова пък неотвратимо и непреодолимо... затуй така ти се чини...

Анонимен каза...

За каква демокрация хортуващ товарищ?
За вътрешните избори в СДС, които никой не ги зачете?
Или за липсата на политически усет, демонстриран с предложение за мажоритарни кандидати? - Спомни си го какво беше и какво излезе.
Ех товарищ, товарищ... Руската школа ти е размътила мозъка. Болшевикът си е болшевик, бил той червен или син. Разликата е в това, че червеният се гордее с болшевизма, а синия го мисли че е демокрация.

Ангел Грънчаров каза...

Вий, ченгетата, много напреднахте в софистиката и в диалектиката бре?! Значи тъй, хортуваш: всички са болшевики! Други, освен болшевики, нема!

И каква стана тая нашата: всички сме или болшевики, или милиционери - като теб. И на сватбата на българската "демокрация" ще седим така: милиционер, болшевик, милиционер, болшевик. За роднините нема место!

Пусти милиционерски мечти! Големи фантазьори сте били вий милиционерите бе! Ама нема да ви огрее.

Щото сме сега в Европейския, а не в Съветския съюз. За ваш нескончаен кошмар - така е. И да ревете, и да не ревете, все тая.

Пет пъти да се наречете "ГЕРБ" ("Граждани за европейско развитие на България") няма да ви поверва никой освен неспасяемите лапнишарани, освен ако не докажете на дело, че сте се разделили с милиционерщината си и сте се повропейчили. Неизвестно как...

Анонимен каза...

Много приказки, малко проценти. Вие си отивате, Грънчаров. Сините повече няма да пипнат властта. Дори да се стигне до коалиция, Бойко ще отиде с лоялния и предвидим Волен, а не с алчния и нагъл Командир. И на следващите избори... довиждане!

Анонимен каза...

Аман от кресливи малцинства, то не бяха цигански, помашки и т.н. Да, трябва да се вслушваме в гласа ма "малцинството" стига да не е фалцет (тогава дразни). ББ беше избран с гласовете на хора, които не знаят що е болшевик. ... и така, Вие които посъветвахте други партий да си сменят лидера, що не помислите за същото. Резултатите ви се повтарят, все лоши и все с този лидер. А иначе всеки който ви бие е бивш комунист или агент на ДС (къде е резиденцията на тази организация).

Анонимен каза...

Какви седесари и кой Костов?
Кога Костов е бил седесар? Той е само един Доган, но няма неговия размах.
Що се отнася до Б.Б., той ясно го каза - ще се опита сам, а като не успее - нови избори.
По делата ще ги познаете и но тях ще бъдат съдени.
Никой след баня не навлича пак старите дрехи, защото Костов и Яне, и Волен с техните дружини са стари дрехи. Кирливите им ризи гледахме в миналия парламент.
И ако не знаят за какво са сега в парламента, много просто, следващия път няма да ги има, "...какво тук значи някаква си личност...", пък била и царска особа.

Александър Павлов каза...

Мда, отново право в десятката :) Този блог ще ми стане любим.

А тия дето искат нови избори, ами от това ще изгуби само ГЕРБ бе хора. Те нямат твърдо ядро и както спечелиха много, така и ще загубят много. Кой ще гласува пак за ГЕРБ след като във време на криза, ББ се бори за нови избори, вместо да ни вади от самата криза??? Плюете по СДС и ДСБ, ама те си имат твърдо ядро от общо 250 000 човека и дори при по-малка изберателна активност ще имат повече депутати. Избирателната активност на едни предсрочни избори едва ли ще надхвърли 35%. Доган потрива ръце в моемнта заради плоския мозък на някои хора. Сега си обяснявам ехидната му усмивка и епитетите му на пресконференцията на ДПС в изборната нощ...

Анонимен каза...

Като не спечели на следващите, със сигурност това ще стане на по-следващите, какво лошо в това избори да се правят на всеки 3-4 месеца, докато се стигне до истинската алтернатива. Защото в следващите избори ББ може да не спечели 50%, но там със сигурност няма да ги има и РЗС и СК, и атака.
Казват, че били скъпи - глупости на търкалета 20-30 милиона са джобните на Мургина.
И друго не разбирам, когато човекът в прав текст казва: искам сам да нося отговорността, защо никой не му вярва. Нали това искахме до сега, някой да носи отговорност.
нака да го оставим и ако не искаме да му помагаме, да не му пречим. Това последното се отнася за СК, РЗС и АТ.

nikke.b каза...

toq Blatazar Ivanovich e dosta avtoritaren tip opredeleno.. i se izkazva dosta krajno za mnogo neshta vkl i za takiva koito ne razbira..

mdaaa, spodelqm mnenieto!!

Ангел Грънчаров каза...

Аз не разбирам как така като си казвам мнението съм бил пречил на Б.Б.?! Значи за да не му пречим, всички трябва да мълчим и да не мислим даже. И какво ще излезе от това?!

Анонимен каза...

ако има нови избори ще е много хубаво:)
повече хора ще гласуват за ГЕРБ и АТАКА, защото вече ще знаят каква е нагласата на останалите хора.. така НДСВ, СДС и тн вообще няма да прескочат бариерата... БСП си има твърди 20% :)))