Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 12 юли 2009 г.

Абсолютна аналогия - и човешка солидарност, пораждаща сила и воля

Здравейте, г-н Грънчаров. Аз съм Ваша колега и от 2 години насам съм в абсолютно, ама абсолютно аналогичната на Вашата ситуация. И аз, по подобие на Вас, съм човек с новаторско и будно мислене, с гордост и честолюбие, с идеи и професионални постижения, които трудно се приемат. Ползвам често помагалата Ви в работата си.

Не напускайте - през април и моите колеги трябваше да ме убеждават в това мен. Едно уволнение много лесно може да бъде оспорено, но едно напускане е безспорно. Още повече, че при Вас поне директорът е на Ваша страна. При мен положението е още по-жестоко.

Какво да се прави, г-н Грънчаров, хората не обичат тези, който стърчат. Ама нас трябва да ни има - ей тъй - за колорит. Затова - да вдигнем очи!

Антоанета Чобанска - учител по философия - ПМГ "Васил Друмев", гр. В. Търново

Здравейте, госпожо Чобанска. Много Ви благодаря за подкрепата! Вашите думи ми вдъхват кураж че не съм сам, а също и че в никакъв случай не трябва да се показвам слаб. Ще продължа да се боря и занапред - както съм го правил и досега. Няма да се предам. Солидарността на хора като Вас ме подтиква да събера остатъците от волята си и да продължа напред.

Какво да правим, ние, философите, сме осъдени да водим такива битки - но пък това дава и смисъл на живота ни. Ако бяхме безлични, щяхме да сме добре вградени в системата, това, че тя не ни понася е потвърждение, че сме детонатор на неизбежната й, при това коренна промяна. Самият факт че ни има показва обречеността й.

Прощавайте ако не съм намерил точните думи и ако звуча фалшиво, но се вълнувам неимоверно.

Желая Ви твърдост и успехи!

Ангел Грънчаров

(Забележка: Други примери за човешка солидарност и подкрепа: ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ, а също и тези от СВЕЖОТО. Благодаря на всички!)

Няма коментари: