Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 юли 2009 г.

Граждански натиск и протест пред Парламента против влизането на агента от ДС Божидар Димитров в правителството на европейска България

Здравейте Приятели,

Благодарим на всички, които изразяват гражданската си позиция, че агент на Държавна Сигурност няма място в управлението на България и още повече да отговаря за българите в чужбина с присъединяването си към тази група във Фейсбук.

За по-малко от ден, откакто беше създадена, групата надхвърли 500 души, което е своеобразен рекорд сред българските групи във Фейсбук.

Противно на твърдението на Сергей Станишев от 2007-мa година явно все още има много нормални българи, които се интересуват от темата за хората с агентурно минало и тяхната съпричастност към престъпленията на тоталитарния комунистически режим.

Aгентите на ДС, част oт комунистическия репресивен апарат имат право да си живеят личния живот, но не и моралното право да участват в управлението на страната. Демократичните държави от Западна и Централна Европа и САЩ не допускат хора, участвали в нацистки, фашистки и комунистически режими да влизат в управлението. Това е крайно време да се случи и в България с подготвяния от Синята коалиция Закон за Лустрацията.

С поведението си от последните седмици, бъдещият премиер, Бойко Борисов освен голямо его и невероятнa инфантилност, също показа, че единственото нещо, от което се страхува е опасността да бъде представен в негативна светлина пред медиите. Това беше единствената причина да оттегли един от депутатите си и някои кандидати за министри.

Ето три практични неща, които все още можем да направим ако отделим малко време тази вечер и утре сутрин:

1. Нека продължим да каним приятелите си в групата.

2. Нека да отделим малко време тази вечер и утре сутрин да напишем е-мeйли до Европейската Народна Партия, ГЕРБ и журналисти с причините, поради които не сме съгласни с кандидатурата на Божидар Димитров за министър, отговарящ за българите в чужбина. Ако пишете масови е-мeйли до журналистите и медиите по-долу, моля използвайте “BCC”.

3. Койтo може да дойде утре в 10 часа пред парламента, за да протестира срещу участието на Б. Д. в правителството, нека да потвърди тук или да пише директно във Фейсбук на Антони Де ла Реа (можете да видите профила му сред администраторите на групата).

Контакти ПП ГЕРБ:

Тел: 02 490 13 13
Факс: 02 490 09 51
e-mail: pr@gerb.bg

Българска Национална Телевизия:

тел.: (+359 2) 9444999
Телефони на зрителя
Вашите мнения и въпроси очакваме по всяко време на:
02 / 9830010 - за новини, публицистика

Програма Хоризонт:

Прекият път към новините:
Телефон: 933 61
newsroom@bnr.bg
Допълнително:
(02) 9336 571, (02) 9336 559
horizont@bnr.bg

Централа на Европейската народна партия:

Rue du Commerce 10, 1000 Brussels, Belgium.
T +32-2854140, F +32-22854141,
e-mail: info@epp.eu

Група на Европейската народна партия в Европейския парламент:

Rue Wiertz/Wiertzstraat 60
B-1047 Brussels
Tel. +32 2 2842234
Fax +32 2 2306208
e-mail : eppgroup@europarl.europa.eu

5 коментара:

Анонимен каза...

Мисля, че подлагате неоснователно морала и честа на един Български разузнавач на ненужно изпитание. Вие какво изкате да нямаме национално разузнаване , национална съвест и национален интерес. Стига 20 години нихилизъм и липса на национален приоритет. За предишните 45 години бяха виновни комунистите, а кой е виновен за тези 20 - липсата на политически грамотна класа е удобна на някого.

Ангел Грънчаров каза...

Нещо бъркаш и шикалкавиш: ние не искаме агенти на ДС, филиал на КГБ, да бъдат в правителството на европейска България. Нищо национално няма в хора, които цял живот са служили на интересите на СССР и на Русия...

Анонимен каза...

А защо , не протестирате срещу циганина - копанар Иван Костоффф , които е агент на Държавна СИГУРНОСТ от 1968 го. и е написал десетки хиляди донoси срещу българи , тавариш циган-милициянер Грачароффф . Или так наредили с Маскве .

Анонимен каза...

Димитров е направил повече за България, отколкото вие бихте могли за сто живота. А сега Сините го подкрепиха.
А вие оставате сам.
Със злобата си.

Ангел Грънчаров каза...

Не се притеснявай, аз сам препоръчах сините да подкрепят правителството, та да развалят заговора на ченгетата от ДС (писах по този повод вчера). Правилно е да бъдат подкрепени, да видим оттук-нататък какво ще предприемат ченгенцата: периметърът на маньоврите им се стеснява...