Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 9 юли 2009 г.

Писна ми от милиционери! Чу се, че и министър на културата ще е ченге! Това на нищо не прилича вече!

Хич не му е лека работата на Б.Борисов тия дни, когато към него напира цялата кариеристична гмеж: така винаги е било при победителите след всички избори; ето, примерно, Костов точно такива го провалиха. Тия, които завиждат на триумфатора, нека да отчетат и този факт: хич не му е леко. И грешките и провалите не само са възможни, ами са и неизбежни.

Че ГЕРБ има имидж на мутро-милиционерска партия се знае от всеки. Сега Б.Борисов е поставен пред следната дилема: или ще затвърди и докаже този имидж, слагайки милиционери, ченгета, роднини на милиционери и на ченгета, приятели на роднините на милиционери и на ченгета и пр. на всички постове, или ще се постарае да се предпази от такива. Като потърси и се опре на по-кадърни хора и специалисти, при това немилиционери и неченгета.

Разбира се, задачката му е кажи-речи съвсем неизпълнима: у нас способните немилиционери и неченгета никой не ги знае, те си стоят тихо някъде, неоценени и изпаднали в безперспективност, а пък нахалните милиционери и ченгета са навсякъде, бол, дето се казва, дал Бог милиционери и ченгета у нас - както твърди мъдрият ни и препатил народец. Та ще видим какво ще стане, но очаквам по тази линия доста гафове, за които вече предупреждава един проницателен читател на моя блог:

Аман от полицаи вече в тая държава бе, госпожа! Всички около бат Бойко са ченгета, на всички възлови места са ченгета - е, не се диша вече!

Чу се, че и министър на културата ще е ченге. Това на нищо не прилича вече. В тая държава за да просперираш или трябва да си милиционер или да си човек на някой (най- добре роднина на някой от ЦК на БКП).

Вижте ги и така наречените интелектуалци - еми постоянно се включват някакъв вид подкрепа на този или онзи политик. Как пък са толкова послушни, милите!

Очевидно е, че за да станеш фактор у нас трябва да си продадеш душицата, а Бойко не е случаен! Всички роднини на ръководителите от БКП сега са №1 във всяка област.

Очевидно на тези, които са създали Бойко, им е напълно достатъчен умствения му потенциал, но ви казвам: писна ми от милиционери!

9 коментара:

Анонимен каза...

Да ме извинявате, Божидар е чудесен и обичан от хората учен. Няма по-подходящ от него.

САНДО каза...

У нас ченгета има за сто години напред, това е така и никой не може да спори. На мен обаче не ми е ясно как дори и интелигентните хора могат периодически да попадат в клопката на лековерието и да се самоубеждават, че ченгетата са способни на нещо позитивно за държавата.

Винаги ще се намери по някой "Анонимен", който тихичко да натяква, че съществуват и добри ченгета, но ние пък, смислените хора, не сме задължени да му вярваме.
Защото е крайно време да ни се набие в главата, че безнравствеността на ченгетата е природен закон без изключение. И както всичко безнравствено е грозно, така и ченгетата са деструктивна сила, носеща само вреда на обществото.

Ангел Грънчаров каза...

Напълно споделям, САНДО. Точно така е: ако вземем да сме лековерни и се поддадем на внушенията, че носителите на злото са, представете си, "миловидни добряци", цял живот работещи за нашето добро, то тогава всичко се обърква, тогава вече се смесват критериите за добро и зло, тогава злото може да ни бъде безпроблемно пробутвано за добро, а пък лъжата - за истина. Безкопромисността спрямо всички метаморфози и метастази на злото е предпоставка всяко нещо да си отиде на мястото, а пък на злото и на неговите носители следва да бъде въздадено заслуженото.

Без това последното България никога няма да стане нормална европейска държава.

Мама му стара, нима има някой в Германия, който може да се осмели (и то публично) да твърди, че гестаповците били, подобно на нашия Божо Димитров, "най-чудесни, мили и обичани от хората добряци"?!

САНДО каза...

Често давам за пример френския фашага Жан-Мари Льо Пен, който вече няколко пъти бива осъждан за негационистки изказвания относно Втората световна война и концентрационните лагери. Само че във Франция това е възможно, защото според законите на френската република режимът на маршал Петен е извън закона и всичко извършено от него също. Т.е. държавата е намерила легална основа, на която да осъжда враговете на демокрацията. В България е обратното - демокрацията е инструмент, позволяващ на престъпниците да се измъкнат от закона и да станат депутати, министри и т.н.

Повтарям пак и съм готов да се закълна - с ченгета може да се направи само ченгесарска държава.

Ангел Грънчаров каза...

И у нас комунистическия режим с целия му репресивен апарат е извън закона, ала както този закон, както и останалите, просто не се прилага. СДС когато беше управляващ изведе комунизма извън закона и нашите "социалисти" тогава реваха като че ли ги колят с мотика...

Анонимен каза...

Важното е, че Димитров е добър историк, избран мажоритарно от хората. Хората са го избрали. Демократично е да се съобразим с желанието им. Вашата теза се споделя от по-малко хора. Имате право да я изказвате, но не се чудете, че тя не се споделя от мнозинството.

Анонимен каза...

Също и това: http://razkritia.com/%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88-%d0%bd/

Анонимен каза...

Грънчаров, няма ли да коментираш най-накрая този линк? Май не ти е по вкуса истината? http://svejo.net/home/link_summary/306395-Roiters-Bulgariq-ne-e-postroila-i-edna-magistrala-sled-komunizma

Анонимен каза...

Статията бе прочетена от Иван Бедров в ре:ТВ тази вечер. Поздрави!