Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 юли 2009 г.

Образец за платена интернетна манипулация в полза на Доган и "Атака"

Във видеоблога се яви някакъв си rockefeller, който доста се активизира в предизборния период, полагайки неимоверни усилия да мами читателите, да пуска иначе ефектно звучащи заблуди, откровени лъжи, изопачавания, подмени, манипулации, спекулации и пр. Ето един пример (към публикацията Ахмед Доган, дон Меди: “Рая сте били, рая ще си останете!”), който показва нещо основно за този начин на интернетна манипулация, а също и потребността да му се даде решителен отпор:

rockefeller каза: В началото Волен Сидеров плашеше с Доган и тогава всички го обвиняваха във фашизъм. Сега вече години след това същото повтарят и други партии. Очевидно в един идеен център решават кой да е враг и кои не. Винаги трябва да има някакъв “враг”, който който пречи да възцари благоденствие. По същия начин се манипулира и с “тероризма”.

Ангел Грънчаров каза: Доста време преди Волен Сидеров, именно преди 10 години, не друг, а Иван Костов нарече Доган проклятието за България. Така че Воленчо съвсем не е “в началото”, както благоволихте да се изразите…

rockefeller: Костов може много неща да е казал за Джолан (Доган), но това сега е типичния Сидеров стил на агитиране от последните 2-3 години (словоред, използването на типичните емоционални изрази и т.н.). Кой точно го е измислил е друг въпрос. Преди БСП беше основният “враг” на СДС, а сега ДПС сякаш е враг №1.

Отвърнах му така:

Не е вярно това, опитваш се да шикалкавиш. И да заблуждаваш младите и неориентираните.

Има огромна разлика между начина на говорене на Костов и Сидеров. Според Костов Доган е проклятие за България в качеството си на ченге на комунистическите тайни служби, на политически мафиот с комунистически генезис.

За Сидеров Доган е просто турчин, за него турците са зло за България, т.е. Воленчо пак изпълнява задачка на ДС да насъсква българи срещу турци. При Костов това го няма и не може да го има.

Има огромна разлика между Сидеров и Костов и тя се заключава най-вече в това, че Костов е умен, е интелигентен, докато Сидеров е просто един нахален въздухар, обикновен пуяк и позьор. И е страшно користен, политиката за него е доходен бизнес, продава депутатски места, върти търговия (Слави Бинев, който за добри пари си купи място в Европарламента!).

Костов е в политиката от съзнание за дълг пред България и по тази причина е придобил свойството да е един от малцината политици у нас с държавническо поведение.

Така че, моля, недейте да се опитвате да мамите читателите на моя блог. Те, за разлика от читателите на други блогове, са интелигентни и мислещи хора и едва ли ще успеете да измамите някой. Мен да измамите пък е пълен абсурд и съвсем напразно, безперспективно занимание...

2 коментара:

Анонимен каза...

Атака беше създадена от сценаристите не на последно място, за да отнеме гласове ДСБ, която се профилира като национал-консервативна партия. Но може би малко неочаквано за самите сценаристи Атака освен че може би наистина привелче потенциален ДСБ-вот, същевременно разцепи твърдото ядро на БСП. Известно е, че за Атака гласуват преди всичко твърди комунисти.

Ангел Грънчаров каза...

Паула Лайт: Наистина ли сме РАЯ?

Ако гласуват 20 % от българското население, ДПС ще има 100 депутати в Народното събрание.

Ако гласуват 80 % - ДПС няма да има нито един депутат!

ПОМИСЛЕТЕ СИ!!!