Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 юли 2009 г.

Честита победа на десните демократични и проевропейски сили!

Да си честитим, уважаеми читатели и приятели на този блог, победата на демократичната проевропейска десница на тези избори! Тристранната пропутинска и антиевропейска разбойническа коалиция загуби изборите и тия дни ще загуби и властта! Доган минава в опозиция, а пък, да се надяваме, скоро ще стане и посетител на някой затвор - и то задълго.

А Дмитрич ще се наложи да си иде в Матушката си, нищо чудно да го турят служител в Газпром - на хубава заплата с перспективи за висока пенсия. Симеон, след като се оля отвсякъде, вече напуска политиката - това лично за мен е един най-радостен и значим резултат от изборите.

ГЕРБ ще състави правителство и ще поеме пълна отговорност за управлението на страната. Това е чист и добър вариант. ГЕРБ трябва да защити претенциите си, и то на дело, практически. Ще чакам да видя с най-голям интерес как ще се представят още с първите си стъпки във властта. Имам някои съмнения спрямо ГЕРБ, писал съм доста за тях, но ще се радвам да бъда опроверган. За доброто на България съм готов да понеса всякакви опровержения на предишни свои оценки. Разбира се, ще бъда строг критик и на това правителство, понеже ако една власт не бъде зорко следена и критикувана от нас, гражданите, тя наминуемо се самозабравя. Това не трябва да бъде допускано - и затова трябва непрекъснато да следим какво ще започнат да правят новите управляващи.

Ами това е, пия една студена бира тази вечер и се чувствам наистина добре - от дълго време не съм преживявал такова задоволство, такова оптимистично състояние на духа. Имам предвид в гражданския, в политическия смисъл на думата. Българският народ днес се показа на висота. Би шута на корумпираното правителство и даде шанс на една нова политическа сила във властта.

Ще видим какво ще излезе от този поврат. Сигурен съм, че по-лошо от това, което преживяхме, не може да бъде. Следователно ни чакат по-добри времена. Ние можем да ги направим истински добри - ако твърдо държим политиците да изпълнят обещанията си.

2 коментара:

Анонимен каза...

Честито! НДСВ даже няма да влязат! Въпреки всичко Атака и ДПС, две партии, които не са на мястото си тук, обират общо една четвърт от всички гласове. ГЕРБ най-вероятно ще трябва да се коалира с повече от една партия, за да състави мнозинство.

Анонимен каза...

Честита победа :)
Sparhawk