Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 10 юли 2009 г.

Конспиративното гледище: задкулисен център дирижира политическия ни цирк и всички партии в него са кукли на конци

Отивам да си наплискам очите с вода, щото не ми се верва още г-н Грънчаров да е написал този коментар. Някаква грешка трябва да е станала. Дали не сънувам?

Как може да критикувате вожда и учителя на десните, демократите, реформаторите, спасителите и строителите на съвременна България – Костов? Срамота!

А сега сериозно. Приятно съм изненадан, че авторът на блога показва признаци на обективно, безпристрастно наблюдение и поглед спрямо любимите му политици. Тезата, че СДС (Синята коалиция) при по-висока избирателна активност ще спечели повече гласове, отиде на кино. Още повече тези избори са след провалено управление не на кой да е, а на БСП.

От друга страна обаче, според мен СДС (Синята коалиция) спечели дори повече от реалния си моментен потенциал. Това се дължи на истерията срещу бившите вече управници, която се разрази особено в последния месец. Тоест ако не беше тя, щяхте и по-малко да вземете.

Впрочем в подклаждането на тази истерия видно участие взеха точно управляващите, най-вече ДПС и особено много Доган. Което за мен е поредното доказателство, че всички партии имат един общ център, който стои зад тях и ги управлява. Този център има дългосрочни и краткосрочни планове, схеми и направо матрици, за това какво да се случва в родината ни. Тези детайлни матрици включват поне 10-20 годишни проекти/схеми за политическия, икономическия и въобще целия обществен живот у нас.

Например още през 2001 година малко след идването на власт на НДСВ, имаше тотална и всеобхватна медийна кампания, която да изтласка на предна линия Бойко и да му изгради имидж както на никой друг. Още тогава на по-прозорливите им стана ясно, че го готвят за политик и вероятно такъв, който ще застане начело на държавата. Тоест, задкулисния център е започнал да работи за това днес Бойко да ни е премиер, на практика преди 8 години, а самата схема вероятно е разработена минимум преди 10 години.

Но да се върна на основния лайтмотив на идеята, която излагам. Задкулисният център дирижира политическия ни цирк и всички партии в него са кукли на конци, които си играят на противопоставяне помежду си. В цирка естествено най-основно участие имат медиите и обществениците, изявяващи се чрез тях. След като всички партии се ръководят от въпросния център, то от там нямат интерес да управлява вечно една партия или по-продължително.

Точно обратното, те имат интерес от смяна на управлението, че да се съхрани вярата в хората, щото цирка да им се струва реалност, а не дирижиран цирк - какъвто е. Тоест, да си мислят, че Царят не е гол, а облечен. В тази връзка, центъра има интерес и от корупционните практики на високо ниво в управлението, не само, за да печели чисто материалните дивиденти от тая работа, но и да си подпомага начертания от него политически сценарий. Тоест имат интерес от корупцията и разгласяването й пред обществото, просто, за да подпомогнат “смяната” на властта в даден момент; вече казах поради какво и с какъв мотив центъра “сменя” властта.

Не случайно Доган изрече прословутата фраза за “Обръчите от фирми” в масово гледаното предаване на Слави точно вечерта преди изборния ден през 2005 година. Тогава интереса на Центъра беше, да си подсигури влизането в Парламента на създадената от него партия Атака, най-вече да подпали емоциите на колебаещите се дали да подкрепят въпросната формация. Центърът обаче никога не я е създавал, с цел да я постави на власт, тя му е необходима просто като клапа, която да изпуска недоволството на една група хора с определена нагласа, начин на мислене и т.н.

Естествено за това си бяха заложили в нея предварително подготвени бомби, които да активират, ако случайно Атака почне да печели повече привърженици от планираното от тях. Не, че за тях е притеснително идването на власт от Атака, понеже си е тяхна, но просто не им е такъв сценария, а те си го следват. След като, активираха бомбите си там, Атака от втора политическа сила с възможност да стане първа, се върна на изходна позиция. Центъра създаде "Атака" освен за да изпуска парата, но и да обезсмисли създаването на истинска опозиционна формация от подобен род, която естествено би била направена от необвързани, несвързани с центъра свободни и добронамерени хора.

Сега Доган, повтори упражнението от преди изборите от 2005 г. и изрече нова “стресираща” фраза преди настоящите избори. Този път целта на центъра беше в навечерието на изборите, фразата на Доган да повиши изборната активност, палейки емоциите на хората и главно на колебаещите се разочаровани избиратели, които по принцип не гласуват. Само повишената избирателна активност щеше да реализира сценария на Центъра, а именно ГЕРБ да управлява днес.

В дните преди изборите точно за това беше анти ДПС и анти Доган истерията, този път подета от всички партии, като намека в нея беше, че ни предстои несигурно бъдеще предвид изборните “прогнози”. Така подсъзнателно се настройваха хората да заложат главно на ГЕРБ като олицетворител на единствената възможност, да не се сбъднат “прогнозите”, които предначертаваха много мътна обстановка, сложност за съставяне на кабинет със всички произтичащи от това последствия.

Твърде конспиративно ли гледам на нещата? Ето ви един пример… имам и други сбъднали се прогнози, но сега ще споделя само този. Спомням си как в края на лятото през 2004 година се срещнах с един човек, който видях тогава за пръв и последен път. Стана въпрос за политика и по време на този разговор го попитах дали е съгласен с мен, че Бойко скоро ще направи партия и вероятно след това ще вземе властта, аргументирайки се със всеобхватната медийната кампания в негова полза. Отговорът беше: “Гледаш много конспиративно на нещата”. Както е видно, може и да е конспиративно, ама все пак е явно доста обективно.

Ето други примери за дирижиране на политическия цирк от страна на центъра. На изборите през 2001 година бяха фалшифицирани изборните резултати, за да не влезне в парламента ВМРО. Тук отново както при "Атака" центърът ги спря по този начин да влезнат в парламента; не защото се страхува от ВМРО; те както Атака отново са тяхна партия, създадена от тях. Просто влизането в парламента на ВМРО тогава объркваше сценария им; за това набързо фалшифицираха изборните резултати, явно вота за ВМРО тогава ги изненада.

До късните часове на изборите 17-ти Юни 2001 ВМРО беше над чертата от 4%, а Агент Иван даваше интервюта и коментари като вече влезнал в парламента. Просто тогавашния сценарий беше НДСВ да управлява с ДПС, а ако влезнеше ВМРО, нямаше логика Симеон да не направи коалицията с тях вместо с Доган. При възможност да го стори с ВМРО, но да предпочете ДПС, щеше бързо да срине тогавашното му голямо доверие, а както видяхме, на Центъра Симеон беше необходим за още един мандат в управлението.

Та така, първо Центърът достатъчно умело дирижира настроението на българите чрез медиите и чрез политическата игра показвана през тях; и второ, ако нещо се обърка, винаги могат да фалшифицират изборите, обаче трябва да се знае, че те трудно могат да сторят голяма изборна фалшификация. Тоест възможностите им са да изменят процента на дадена партия с 2 до 4 максимум разлика в зависимост от избирателната активност, по-голям процент трудно могат да манипулират, това е голям риск за тях.

Също така се презастраховат и с психотронна техника, която докарват в България от Русия в навечерието на избори със съответните експерти и специалисти, които да я обслужват. По мои данни и наблюдения обаче тя не играе особена роля, просто защото Центърът достатъчно добре програмира изборните настроения на хората - чрез политическата игра и отразяването и посредством медиите. Психотрониката е за застраховка, ако има изненади за Центъра.

Най-видното доказателство, ако някой не вярва, че има такъв Център и такава конспирация, както и че всички основни партии са част от схемата му е партийния живот в структурите на всяка партия. Щом има окопаване на ръководния център и лицата му на върха на дадена партия, като в него не се допускат “плебеите” обикновени членове, щом има саботиране и неглижиране на инициатива от страна на членовете, щом има дистанциране на ръководството спрямо членовете на партията, с допустими изключения, разбира се, то считайте това за сигурно доказателство партията да е създадена и дирижирана от Центъра. Вие десните сами сте изложили такива данни за структурите на сините по места, както във вашата статия, така и в коментара към нея на дамата по-горе.

(Автор: Паладин)

3 коментара:

Борис Димов каза...

Действително има верни елементи, но особено към края си личи, че говорим за автор, който „не е оттук и е за малко“.

Анонимен каза...

Конспиративните теории са за слаби умове. Теорията на хаоса е истината.

Паладин каза...

Първо, благодаря за жеста на автора на блога, че е публикувал коментара ми. Не съм го писал с такава надежда, дори както вече съм споменавал, обикновенно като тръгна да пиша нещо тук е с намерението да е кратко, но в процеса на писане се паля и задълбочавам над нещата, за това стават коментарите ми дълги.

Сега да отговоря на двата поста по-горе.

Г-н Димов, не ви разбрах какво имате предвид под това, че "не съм от тук и съм за малко"? И кое точно към края на това което съм написал ви навежда на подобни изводи? Бъдете по-конкретен.

На втория пост ще отговоря по следния начин. Ако ще си раздаваме квалификации с оглед убежденията, то бих казал, че истината е точно обратната. Предвид, че реалността на нашия свят в огромната си степен е продукт на конспирация, то точно отхвърлящите конспиративните теории са слаби умове. Естествено, тук искам да вметна, че сред многото конспиративни теории има и доста псевдо такива които са си пълни измислици, конкретен пример ще дам с теорията, че американците не са стъпвали на Луната, това е една много разпространена конспиративна теория. Според мен, тези квази конспиративни теории се пускат от "Центъра" ама тоя път говорим за глобалния Център, точно за да се саботира чрез тях верните конспиративни тези, наблюдения и изводи. Слаб ум ли е Хенри Форд? А Мартин Лутер? И двамата имат книги по въпроса за световната конспирация. Примери на велики личности споделящи това виждане има десетки и стотици.