Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 август 2009 г.

Заплащането в България е 17 пъти под германското: да, ама за сметка на това си имаме най-хубавия и напреднал мутро-капиталисто-комунизъм в света!

Чета на едно място следващата радваща душата информация: Заплащането в България - 17 пъти под германското. Какво да каже на това човек: как така даже в Източна Германия можаха да ни изпреварят толкова в заплащането - и в производителността на труда, предполагам! - цели 10 пъти?! Понеже в западните провинции, твърди се в същата информация, заплащането е 17 пъти по-голямо от нашето, а в източните - "само" 10 пъти! Да се задавят с толкова пари шибаните му германци с германци!

Наистина, доста е обидно това, при положение, че с източно-германците сме били горе-долу на едно и също ниво в 1989 година. Е, не съвсем де, щото те се бунтуваха срещу комунизма, масово бягаха от комунистическия "рай", а пък ние "добрувахме" кротко в него, както сме добрували цели 500 години под турския ярем!

Но в душата ми се появи коварен въпрос: щом като източно-германците вземат с 10 пъти по-големи заплати, то излиза, че другите 9 части, които те вземат повече от нас, някой у нас ги прибира, туря им ръка, краде ги от нас, т.е. прави така, че той ги взема, а нас лишава от полагащото ни се?! И то ни краде не само сега, ами и във всичките тия 20 години, които минаха от раздялата ни с комунистическия "рай"!

Този е непременен въпрос. И моят отговор не може да е друг: българо-руският мутро-комуно-капитализъм, който вилнее у нас цели 20 години след краха на автентичния комунизъм, ни е ограбил толкова! И за сметка на това може да сме 10 пъти по-бедни от източно-германците, но за сметка на това имаме поне 10 пъти по-хубав, по-развит, по-силен, по-мощен мутро-капиталисто-комунизъм от тях! Ако те изобщо имат някакъв мутро-комунизъм, ама се съмнявам: изтръгнаха го безжалостно германците, а ние се пържим на огъня му, и си кротуваме ли, кротуваме...

И как човек да не се изпълни с чувство за национална гордост като осъзнае следната фундаментална констатация:

Заплащането в България е 17 пъти под германското: да, ама за сметка на това си имаме най-хубавия и най-напреднал мутро-капиталисто-комунизъм в света!

Блазе ни! Урррраааа! Да ни е наздраве! И да си го пазиме, щото без него ще вземем да станем като източно-германците: и шчо че праим тогава с толкоз много пари бе?! Че се посерем от кебапчета и от ракия тогава! Затуй по-добре че зимаме по-малко от шибаните германци...

Няма коментари: