Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 август 2009 г.

Мисля, че изненадите от новото правителство тепърва предстоят

Гледах в Панорама част от спора между Божидар Димитров и Асен Агов и ме впечатли дебелоочието, с което новопокръстеният гербер Б.Димитров повтаряше дежурното комунистическо клише за БГА "Балкан".

Не мога да не си задам въпроса: защо след като някой не е съгласен с поведението на една партия (в случая БСП) и я е напуснал, продължава да се държи като служител на нейния отдел "Пропаганда и агитация"?

Или е отишъл в ГЕРБ по партийно поръчение? А каква е позицията на новия му работодател? Въобще, както се казва, комунистът козината си мени, нрава – не. Мисля, че изненадите от новото правителство тепърва предстоят.

(Коментар от: г.б. в блога на Иво Инджев)

Тъй като се отвориха коментари за БД бих искал и аз да споделя на какво попаднах. Става дума за изказването и отношението на Божидар Димитров по случая с младата майка-българка, арестувана и осъдена на 3 месеца затвор в Македония. За мен неговото становище звучи така:

„Абе, много лоши тия македонци, бе, много нехуманни! Много зле се държат с българите! Аз тука само гражданската си позиция мога да изкажа, щото така – разбирате ли, нямам още утвърдени пълномощия и не мога да се меся. Като ми решат от НС каква ми е точно длъжностната характеристика и с какво ще се занимавам – тогава нещо повече от мен. А дотогава, ще се изказвам гордо като гражданин-родолюбец. Те там във външно по-могат, по-знаят. Те ще проучат случая, ще видят какво може да се направи…“

А за да се информирате и ориентирате в този скандален и емблематичен случай горещо ви препоръчвам страхотния коментар на една наша съгражданка от Македония:

(Коментар от: Spirographus в блога на Иво Инджев)

Няма коментари: