Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 август 2009 г.

Афоризъм на деня, касаещ незаменимата с нищо роля на парите в живота ни

Някой е написал този афоризъм в един от моите блогове ето така, на руски: Деньги избавляют человека от желаний, а желания – от денег. За неразбиращите руски език - макар че всеки българин по природа разбира руския език! - го превеждам ето така:

Парите спасяват човека от желания, а желанията - от парите.

В тази връзка в менюто отдясно, сред различните промоции и линкове, ще откриете (на четвърто място отгоре-надолу) рубрика "Подкрепа", в която има следното:

Ако по някакви свои подбуди желаете да подпомогнете този блог или издаването на новото списание ИДЕИ изпратете SMS на кратък номер 1816 с текст TXT FILO (цената е 4,80 BGN без ДДС) В замяна съм готов да Ви дам безплатна консултация по въпрос, касаещ Вашето личностно израстване или пък свързан с интересите Ви в областта на философията или психологията.

Поддръжка: angeligdb@abv.bg
Powered by fortumo.bg


Смятам, че има пряка и недвусмислена връзка между предложения афоризъм и възможността по най-благородни подбуди да подпомогнете блога или някоя от идеите и инициативите на неговия автор. Ще се радвам някой да откликне - и ще съм му благодарен за жеста!

2 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Интересно: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=155050

Агенти на ДС държат едни от най-големите електронни медии у нас
3 Август 2009


Кадри на бившата държавна сигурност са сред собствениците на едни от най-големите електронни медии у нас. Това показват резултатите от проверката на комисията по досиетата в електронните медии – радиа и телевизии, които бяха огласени в понеделник. Проверени са на 2366 лица от 273 електронни медии - собственици, директори, зам.-директори, главни редактори, коментатори, водещи на предавания и на рубрики.

Служители и сътрудници на ДС са се оказали повече от сто души от проверените.

Агент на ДС с псевдонима "Карак" е бил Радосвет Радев - изпълнителният директор на Дарик радио - радиото с национално покритие и силен конкурент на БНР.

Щатен служител на ДС е собственикът на радио "Класик ФМ" Красимир Гергов, факт, многократно споменаван в медиите, но днес потвърден от проверката на комисията по досиетата. Освен като крупен рекламен бос и собственик на голф игрища, Гергов е сочен за неофициален притежател на най-голямата частна телевизия бТВ, която се води актив на компанията на Рупърт Мърдок "Нюз корп." чрез офшорна компания.

Гергов е консултант на ТВ2, наскоро преименувана в ПРО.ТВ, както и на поредицата филмови кабелни телевизии "Фокс", Ей Екс Ен, на телевизията със софийски ефирен лиценз Джи Ти Ви. Гергов контролира и всекидневника "Класа", а неофициално и радио "Ен Джой".

Агент на ДС се оказа и Красимир Узунов, собственик на електронната информационна агенция "Фокус" и на едноименната верига радиостанции в провинцията. Узунов, известен с активната защита на "добрите ченгета" от ДС, които са служили на родината, е бил нещатен служител с псевдонима "Завадски". Осветяването на агентурното минало на Узунов също не е изненада, тъй като слухове за агент "Завадски" се носеха отдавна.

В частните радиа и телевизии сътрудници на ДС се оказаха известни медийни лица. Секретен сътрудник на ДС с псевдоним "Омуртаг" е бил собственикът на телевизия ББТ Петър Манджуков, който преди няколко години бе издател и на вестника на БСП "Дума". Сътрудник на ДС е и изпълнителният директор на ББТ Михаил Бързанов.

Сред кадрите на БНР и БНТ, някои от които впоследствие отиват в частни електронни медии, са Виктор Ангелоев, Йордан Георгиев (агент "Луи"), известен като Данчо Стълбицата, Тома Спространов (агент "Ян"), Мартин Минков (агент "Максим"), Владо Береану (агент "Георгиев").

Водещият на предаването "Минута е много" Петър Вучков също е агент на ДС с псевдонима "Балкански". Езиковедът от БАН и водещ образователни предавания по БНТ Владко Мурдаров е бил осведомител с псевдонима "Драган".

Сътрудник на ДС се оказа и бившият шеф на "Евроком България" Георги Барбудев (агент "Хари").

Създателите и собственици на няколко радиостанции сред които "Мила ФМ", Радио ФМ и други Константин Тилев и Петър Пунчев също имат дълъг общ път с ДС. Петър Пунчев е бил и щатен (към РУМНО) и след това нещатен служител на ДС. Любопитното е, че е бил вербуван като нещатен служител на Второ ГУ и след това "воден" от офицера от ДС Петко Сертов, който до днес бе председател на Държавната агенция за национална сигурност.

Агентурното минало на собственика на куп кабелни телевизии Георги Агафонов е известно отдавна.

Журналистите и водещи на предавания в БНР и БНТ Борислав Джамджиев и Николай Конакчиев, Велизар Енчев и Стефан Солаков също са оповестявани и преди като служители и сътрудници на ДС.

Водещият на новините в ТВ7 Веселин Дремджиев също е бил агент на ДС с псевдоним "Богдан". Явочна квартира е поддържал и зам.-директорът на телевизия "Европа" Георги Георгиев.

От Нова телевизия единственият огласен като сътрудник на ДС е бившият вече водещ на сутрешния блок "Здравей, България" Георги Коритаров. Както вече се знае, Коритаров е бил нещатен "осведомител" на ДС с псевдонима "Алберт".

Анонимен каза...

Veche kato se sreshtame s priyateli za po kafe ili se zapoznavame s novi shte si kazvame: zdrasti, kak ti beshe na tebe "drugoto ime"...:))pravi vpechatlenie che mediapool ne spomenava za JHENI-agentki, kolko li sa bili....strashna rabota...