Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 септември 2009 г.

Национализмът, ксенофобията и нетолерантността към различния са най-гнусните гнойни цереи по тялото на посткомунизма

Моята кратка статия Защо пишманпатриотът Божо Димитров така усърдно работи срещу българския национален интерес? предизвика същински бяс, съпроводен с най-жалостив вой на възмущение у адептите на "професора"-ченге. Погледнете коментарите след публикацията, интересно е. Аз тук подбрах две-три мнения, които ми се виждат най-изразителни по отношение на тезата, формулирана в заглавието на този постинг:

Marian каза: Изключително антибългарска статия. Авторът бърка генерално понятия и исторически факти - нека да не се забравя, че т.нар. македонска нация и език е рожба на коминтерновската линия, зачената с изключителни репресии спрямо македонските българи. Как може да се твърди, че отричането на идентичността на тази рожба е провеждане на сталинска и коминтерновска политика? Как може да се иска с лека ръка да се предава нашата история и по този начин да се омаловажат всички усилия за единение на българска нация?

Ами ако ОМО Илинден поиска автономия за Пиринска Македония какво ще напише автора - че живеем в 21 век и не бива да се реагира "патриотарски"? Ами продължаващото потъпкване на правата на хората с българско самосъзнание в Р. Македония? Нека каже авторът - ако България иска да защити своите граждани в Македония (те са хиляди с двойно гражданстов) и това ли е прокоминтерновска политика?

Съжалявам, но изтъкнатата в статията позиция е по-скоро антидържавна и то изградена не елементарна плоскост - опит за оплюване на един конкретен човек. Ами когато президент беше Петър Стоянов българската позиция беше същата - непризнаване на македонския език и нация. Такава беше позицията и на куп исторически фигури от българската история - значи всички, които са се борили и то не само на думи за единението на България с македонските българи трябва да ги сложим в тази графа, така ли?

И може трябва да се отречем от Цар Самуил, братя Миладинови, Гоце Делчев и пр. и да ги подарим на сръбската пропаганда в Македония, за да покажем колко сме цивилизовани? Не, цивилизованите народи държат на миналото си, познават историята и не отстъпват от националните си доктрини, независимо от конюктурата. България отстъпи от доктрината си за национално обединение с подобни на съдържащите се в статията аргументи по време на комунизма под натиска на Москва. Така че фактите говорят, че по-скоро изразената в статията позиция е про-коминтерновска. Ще се радвам ако авторът отговори на тези въпроси.

Gandalff каза: Към АВТОРА! Заглавието на материала ме заинтригува, та затова викам: Дай да седна и да го прочета!

Г-н Автор, Ако сте обикаляли малко поне из Европа, би трябвало да Ви е направило впечатление, че там доброволна етническа толератност няма. Има такава наложена със закони от политици, които за да се изкарат повече демократи от конкурентите си много често правят глупост след глупост. Именно тази криворазбрана демокрация е довела до напълването на Марсили и Ница във Франция с араби, които носят само мръсотия, безредици и наркотици и контрабанда, защото ги мързи да работят и чакат на социални помощи. Тази именно демокрация е довела до факта, че в центъра на Амстердам има повече турци, араби и чернилки, от които местните холандци бягат като дявол от тамян.

По улиците гърмят маанета и е по-мръсно и от Централна Гара в София. В тази злощастна верига от държави прекалили с демокрацията се нареждат още Белгия, Италия, Испания, Англия. В същото време ако си направите труда да попитате един французин коя е най-великата страна в света, отговорът ще е без да се замисли - Франция. Не дай си Боже да се опитате примерно да се изгубите във Франция и да попитате за посоката на английски. Искам тогава да Ви видя физиономията на демократ.

Французинът, ако е възпитан, просто ще ви даде да разберете, че не ви разбира, ако не е ще отмине без да ви обърне и най-малкото внимание. Също така можете да поприказвате в една шотландска кръчма за това колко са велики англичаните и шансът ви да си тръгнете от там с насинено око значително ще се повиши. Норвежците не понасят шведите, финландците руснаците, поляците се изприщват като чуят за Русия. Французите се присмиват на белгийците, даже във техните вицове, глупакът винаги е белгиец. Датчаните презират германците и още много примери мога да ви дам.

За близките нам народи няма да коментирам защото всички знам какво мислят едни за други сърби, българи, хървати, босненци, черногорци, турци и гърци. Обиколил съм цяла Европа и познавам добре народопсихологията на тези хора. Няма никаква толерантност, има закони и алъшвериш и добре, че ги има защото ще се хванат за гушите за няма и месец.

Македонците като един народ изтъкан от комплекси се опитва горките да скалъпят някаква история, че току-виж се легитимирали пред света с нещо. Те са толкова отделна нация, колкото и баските в Испания. Опитайте се обаче да кажете на някой баск, че е испанец - лошо ви се пише. Даже каталунците не се смятат за испанци и искат да се отделят от Испания и това е от стотици години.

Падали границите и хората ставали едни мили и добри в Европа - глупости на таркалета. Падат политическите граници, но границите в умовете на хората ще ги има още много години. Даже в Щатите се надига недоволство от избирателната им система, защото всеки щат има еднакъв брой гласове при избирането на президент, а населението им е различно. Само NY е 22 милиона, колкото няколко южни щата взети накуп и не е логично шепа селяни да имат същия глас колкото 20 пъти повече хора от тях. Така, че авторът има още много хлебец да руча преди да прави такива изявления. Със здраве!


С Миров каза: Напълно съм съгласен с изразеното от Marian и Gandalff и като допълнение си мисля, че тоя култ към самоопределянето е скрито оръжие срещу всички народи. Какво ще кажете за някой негър, самоопределил се като китаец? Ако някой се самоопределя като професор, а е неук, се казва, че е самозванец. Ако някой се самоопределя като Наполеон пък направо си е луд.

(Забележка: Ще отговоря на първия коментиращ отделно, макар че ми се струва за излишно. Моята теза беше: комунистът Божо Димитров, в качеството си на агент на ДС/КГБ, а вече и като министър в "проевропейското правителство" на Б.Борисов, работи усърдно за повишаване на напрежението между България и Македония. Което е вредно за българските национални интереси - и е изгодно единствено за интересите на "Матушката". Т.е. с това той продължава да работи за комунистическата и коминтерновска политика за разделение и настройване един срещу друг на народите на Балканите. Тезата ми е желязна и няма какво повече да се доказва. Опонентът ми просто се мъчи да усуква, като надеждата му е да хване в мрежите си барем немислещите. Които обаче са малцинство сред посетителите на този блог. Така че напразно се мори. Да иде в други блогове да сипе отровата си...)

Няма коментари: