Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 октомври 2009 г.

Моралното убийство на мръсника Грънчаров

Тази сутрин ставам и преди да тръгна на работа, по мой обичай си проверявам поне имейла, а пък ако имам време и вдъхновение, пиша и поне един текст. В имейла ме чакаше изненада: поредно писмо от спонсорката на моята книга ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, което, разбира се, касае жизнено важния за нея проблем кога и как да й върна парите, които даде за издаването на книгата. Писмото, разбира се, е пълно с оценки на моята личност, но нямам право да го публикувам, понеже не съм го писал аз.

Но тъй като все пак съм изследовател на българските нрави, Ви споменавам за случката, и публикувам моя отговор до нея. А пък тя, понеже си има блог, нищо чудно да публикува днес-утре разобличенията си спрямо моя толкова презрян злодейски манталитет.

Докато четях писмото й, почувствах силни спазми в болното си сърце, но както и да е, още дишам. Пък и да спра да дишам днес, майната му, хубавото е, че по този най-безболезнен начин ще си отиде от този свят мръсник като мен. Ето какво написах на моята морална съдница тази сутрин:

Госпожо С.,

Искам да Ви поздравя: съвсем точно сте схванали ситуацията, напълно сте права! Да, г-жо С., аз съм най-долен човек! Аз съм презрян изверг! Аз съм мошеник, аз окрадох и изядох парите Ви! Не съм, разбира се, никакъв философ! Аз съм лъжец, аз съм извратен, да, съвсем правилно сте разгадали моята личност - ако тази дума е изобщо подходяща да обозначи това, което съм аз. За сметка на това Вие сте толкова невинна жертва, попаднала в жадните ръце на изверг като мене. Вие с г-н И. наистина сте ангелчета, а аз, г-жо С., аз съм същи Сатана!

Добре е че има хора като Вас, които да са морален стожер, за да изобличават вредни и незаслужаващи да живеят хора като мен. Това, като връх на всичко, е и съвсем християнско, Вие показвате едно префинено християнско отношение към мен. Държите се съвсем достойно, изпитвайки такава нескривана погнуса към морално пропаднал човек като мен. Аз съм по-черен от Дявола, г-жо С., напълно правилно сте ме разгадали и преценили.

По тази причина няма как да се оправдавам, да се мъча да доказвам, примерно, да Ви изпратя фактурата за това колко наистина струва издаването на книгата. Точно тази моя книга ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА съвсем заслужено стана повод на изливането на Вашия толкова морален патос. При това е написана от един най-подъл човек като мен.

Затова аз, г-жо С., понеже съм несрещан на тази земя подлец, ще Ви изпратя съответния на участието Ви дял от тиража на книгата, а пък Вие ще можете да ми отмъстите по единствено разумния начин: като устроите аутодафе, като изгорите книгата ми! Ето това ще бъде най-справедливото възмездие за мен като нейн автор!

Искате ли да Ви изпратя, г-жо С., целия тираж, за да изгорите всички до една книги? Щото моята книга като капак на всичко е много опасна книга! Ако кажете, ще Ви ги изпратя всичките, за да ги изгорите до една; още повече те, разбира се, не са нужни на тоя народ, който има толкова достойна щерка във Ваше лице. Само кажете, и ще Ви ги пратя всички до една за да ги изгорите, и да танцувате около огъня. Е, понеже съм подлец, ще кажа и това: понеже Вие дадохте точно половината от парите за издаването на книгата, за да можете да унищожите всички книги до една, ще трябва да платите и другата половина от цената за издаването. А пък аз с тия пари ще се напия до смърт, а също ще си купя най-луксозен ковчег...

За да ми отмъстите истински, изпратете това писмо на Вашите интернетни приятели, на Балтазар Илич и прочие, за да им доставите несекваща душевна радост, за да ги накарате да Ви обичат вечно! Пратете го на всички, които са плюли и хулили мръсника Грънчаров, пратете го на всички ония, които ме мразят и по тази причина са Ви така душевно близки и мили. Дайте ме под съд, а пък най-вече наемете килър за да ме убие, за да бъде освободено човечеството от злодей като мен! От нещастник като мен, който пише лоши книги, който, понеже живее в България, няма пари да ги издаде и затова се моли като просяк към възвишени в морално отношение и достойни личности като Вас самата да го спонсорират. Който обаче лъже колко струва издаването на книгите му, и след това с Вашите спонсорски пари си купува хиляди кебапчета, за да яде и плюска, също така, предполага се, си плаща и на курви, и прочие, и прочие.

О, небеса, как още търпите тоя злодей Грънчаров, що не му пратите гръмотевица, та да освободите човечеството от тоя нещастник, дето изобщо не е нужен!!! И без който такива възвишени личности като Вашите приятели (Балтазар и цялата компания от мои врагове) най-сетне ще се почувстват щастливи и морално удовлетворени.

Това исках да Ви кажа като малък отговор на Вашето дълго и предълго писмо, изпълнено с толкова чист морален патос и с такива правдиви изобличения на пропадналостта ми. Напълно сте права за всичко. Сега вече можете да спите съвсем спокойно. Изпълнихте нравствения си дълг! Особено се радвайте на това, че с Вашето писмо ме доведохте дотам, че днес нищо чудно да получа инфаркт - и по този начин няма да Ви се налага да се охарчвате да плащате за да бъде очистен злодей като мен!

Спете спокойно и най-невинно с чистата си ангелска съвест, драга г-жо С.! Предполагам, но не съм сигурен: Бог се гордее с достойни и непримирими съдници като Вас, които смазаха такава мръсна гнида като мен!

С поздрав: Ангел Грънчаров

4 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, ако наистина ти е чиста съвестта публикувай фактурата за книгата. Така ще им затвориш устата. Ако не го направиш няма как хората да ти повярват. Много е неиздържан /меко казано/аргумента ти за причината поради която не искаш да я публикуваш. Пък и наистина ти сам предложи да върнеш някакви пари за спонсорство, без да ти ги искат в един твой коментар по една твоя статия за педерасите.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, разрешавам Ви да публикувате дословно писмото ми и нека хората да отсъдят, щом давате гласност на този въпрос. Ако Ви стиска, публикувайте фактурата за цената на книгата. Защото сега пишете съвсем друга цена. И ако аз съм дала половината излиза, че е струвала 2400 лева. А последната обявена от Вас беше 2250 лв. Хайде сега да видим фактурата, ако сте честен, както Ви е учил Вашия Аристотел. Ако нищо не направите и изтриете коментара, ще публикуваме писмото в блога, свежо и където е възможно това.
Стефка - Барселона

Ангел Грънчаров каза...

Г-жо С., благодаря за загрижеността за моя морал, която отново демонстрирате! Разбира се, ще публикувам фактурата, смятам, че ще задоволя интереса Ви. Моля само да не предизвиквате у хората съмнение в моя морал, щото все пак става дума за МОЯ морал, и съвсем не е доказано това, което ми вменявате; има опасност, след като държите публично да обявите своите представи за МОЯ морал, и по този начин накърните моето достойнство, след това да се срещнем на друго място, където аз ще бъда длъжен да Ви извикам, за да защитя достойнството си и да искам възмездяване на нанесените ми морални щети. Прочетете само горния си коментар и се запитайте дали вече не сте накърнили достонството ми, след като ми вменявате неща, които ме позорят публично! Много внимавайте как се изказвате за мен пред хората, защото темата за МОЯ (и ли за НЕЧИЙ) морал е доста щекотлива и тя не е от Ваша прерогатива: всеки отговаря за своя морал, а ето че ВИЕ сте се загрижили прекалено за мОЯ морал. Имайте предвид, че този блог се чете от много мои ученици, и затова след като без доказателства оповестявате някакви свои представи за "невисокия" ми морал, ще Ви се наложи да доказвате твърденията си, а също и да компенсирате нанесените ми морални щети. Аз специално съм твърде чувствителен на тази тема и не позволявам никой безнаказано да позори друг човек, независимо дали става дума за мен или за някой друг човек.

Давам пример колко е рисковано да се правят кардинални изводи от Вашите догадки около моя морал. Издаването на книгата наистина е 2250 лева. Вие обаче затаявате един друг факт, който много добре Ви е известен: проблема с корицата на книгата. И то само и само да внушите у хората усещането, че аз съм измамник. Знаете много добре, че когато корицата беше отпечатана, се яви един "доброжелател", който заяви, че изображението на нея било "крадено" от интернет, тогава моя милост и издателят решихме да бракуваме вече отпечатаната корица и да направим нова - това го знаехте, нали? А отпечатването на втория вариант на корицата струва пари, нали? Но ето че сега Вие се мъчите да подведете хората, затаявайки случката с втората корица, и то само и само да "докажете" и внушите на хората колко лош човек е тоя Ангел Грънчаров. Съветвам Ви да си мерите приказките, щото, повтарям, МОЯ морал не е Ваша прерогатива, а за разпространяването на клевети (което нанася морални щети на другия човек) по нечий адрес човек носи отговорност, в това число и съдебна. Щото ако някой изпадне в безразличие по повод на публичните твърдения за неговия морал, такъв човек става закономерно един презрян човек; тия неща са елементарни, но ете че забелязвам, че не си давате сметка за това и продължавате да изявявате публични морални претенции към мен, което ме позори, ала Вие съвсем не усещате това...

Ангел Грънчаров каза...

Подател: iztok_zapad@mail.bg
До: Angel Grancharov angeligdb@abv.bg
Относно: Re: Re: Книга
Дата: Сряда, 2009, Януари 14 14:34:13 EET

Здравей,

500 бр. мека подвързия - 2252 лв.
500 бр. твърда подвързия - 3212 лв.

Моля изпрати ми - стига да имаш - идеята ти за корица, за да я подготвим.

Хубав ден!