Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 октомври 2009 г.

Капитализмът (свободното общество) ражда просперитет и богатство непрекъснато, от което в крайна сметка печелят всички

Забележително е, че тъкмо в сайта Money.bg открих дълга-предълга апологетична "рецензия" на последния труд на американското вучковистко и комуноидно плямпало Чомски: “Провалени държави” от Ноам Чомски. На мен, разбира се, особено много ми харесаха някои от коментарите; радостно е, че и у нас тук-там все пак се срещат и мислещи хора, които превъзходно са реагирали срещу лявата мъгла и глупотевина, която под етикета "Ноам Чомски" шества в света и радва скудоумните и съвсем немислещи фенове на прочутото американско куку. Та ето какво пишат критиците на недомислиците на Чомски:

Георги Д: Този Чомски е един комунистически пропангандист, един съвременен "Карл Маркс", само че много по-бездарен. Не го бива да пише нито на лингвистични теми, нито на социални. Цялото му лингвистично творчество е едно голямо преливане от пусто в празно. А по социални теми пише на нивото на сталински чиновник от отдел антикапиталистическа пропаганда.

Kihano6: Що се отнася до капитализма - той се базира на тъмната страна на човешката същност. Това го знаят и икономистите и теоретиците на американската "демокрация". Така капитализмът, развивайки се, развива тъмната страна на човешката същност. С други думи създава зло! И като всяко зло се опитва да се скрие зад маската на доброто. Що се отнася до решението - то отдавна е ясно - унищожаване на едрия частен бизнес.

theprestige: Не, това е поредната комунистическа книга, която ти казва колко лоши хора сме и как за нищо не ставаме. Как трябва да си натискаме парцалите и да се променим до новя суперчовек. Колко е лошо да си успял и да искаш да успееш и т.н. Отново да ти се каже как ти си нищо и без комунистическо управление ти сам не можеш да се оправяш в живота. Как твоя глас нищо не променя и самите ти действия са нищо и т.н. Комунистически мръстотии. Както казах - четиво за бедните (духом, добавката моя, А.Г.). Защото комунизмът обича бедните и зависими хора.

Ами комунистическо четиво е! Какво да е? Много са ми интересни хора като него, не предлагащи нищо реално като алтернатива! Какво хората ще спрат да се съревновават, да мечтаят, да воюват? Или какво? Това е реалността и такава ще е завинаги, никъде не казано, че живота ще е справедлив, дори и в Библията не го пише!

Аз не мога да разбера хората какво очакват? Америка да си събуе гащите и всички да и се изредят? Аз ще водя играта с 100:0 и ще се оставя ти, необразования, бедния, да дойдеш и да седнеш с мен на масата, така ли? Като едно време 9 септември 1944 г. овчарите, селяните дойдоха на власт, изгониха аристокрацията и избиха интелигенцията, а сега берем сладките плодове от това време, нали? Вкусно ви е нали?

И сега след 60 години цъфтим и връзваме! А такива Американски Комунисти да си преподават в лудниците утопичните видения! Аз повече в утопични експерименти не желая да живея, също и моите баба и дядо и т.н. Дето сега и на идея си нямат на кой свят са - живи или умрели...

Оххх, пътя към ада нали знаете с какво е постлан...

Да, Кихано06, а твоя социализъм е добрата страна на човека, така ли? Държавите със социалистическо управление процъфтяха и там справедливостта възтържествува? Малкият човек е по-свободен, по-добре платен, получава по-добро здравеопазване и т.н.? Видяхме го това и продължаваме да го гледаме у нас и Европата и пак т.н.

Та според теб гадният капитализъм, който и интернета ти е дал, е лошата страна (за да ти чета тука глупостите)? Отново за това колко са лоши богатите, дето дърпат света напред ли ще си говорим, а? За това как големите корпорации трябва да раздават без пари? За това как тлъстите петролни компании трябва да почнат да си раздават печалбите ей-така на такива като теб - заради черните им очи, а? Или тези дето пишат срещу тях и ни "отварят" очите се стремят към нещо по-различо от сила, контрол и богатства?

Аз наистина просто не мога да го повярвам, че хора като теб все още съществуват и вярват в тези глупости. А тези глупости са присъщи на изостаналите, бедни и слабо образовани страни/народи. Венецуела, Куба, С.Корея, Русия и т.н. и т.н.

Та от тези ли страни и хора ще взимаме пример? От хора като Чомски, който е в САЩ и има поле за ще слушам тези глупости, а? Чомски, който може и във Венуциела да замине и пише/пропагандира това! Да се гушне с "Великия" Чавес и двамата да създадат новия суперчовек дето нищо не му трябва (защото за да имаш е лошо), дето ще се научи да ходи пеша (защото замърсява въздуха с колата си), да не яде (защото по света има гладуващи), да не се стреми към богатство (пак лошо защото ще се превърнеш в крадец на хората около теб, разлигавен богаташ) и т.н.

Та това ли е твоето бъдеще, а? Или по-точно какво бъдеще е това? Къде е прогреса, мотивацията, справедливостта, неприкосновената собтвеност, личната отговорност, а?
Мога да ти задам 1000 въпроси, на които ти ще ми отговориш с приказки от приказките. Защото така е по-лесно някой друг да мисли за теб. Някой друг справедлив човек да мисли за нас. А ние ей просто така да си живуркаме защото сме лоши и несъвършени, гадни, гладни и разглезени ХОРА!

За мен такива като теб и Чомски са тъпаци хора, не струващи нищо и не водещи до нищо добро. Теглещи човешкия прогрес назад.

Социализмът и всичките му "хуманни" форми са свят, в който не знаеш кой ти дърпа конците. Свят без персонална отговорност. Свят, в който няма виновни. Свят, в който всичко е за всички и всичко е "безплатно" за човека! А ти (човека) гледаш отстрани, само цъкаш с език и празен корем. Свят, в който оръжието е незаконно и само хората, рушащи закона, го имат, а ти в най-добрия случай имаш прашка. Свят, в който данъчния, като ти дойде на проверка, ти му правиш кафенце и др. работи защото си тлъст частник, който трябва да бъде издоен и т.н. И т.н.

В България всичко е изкривено от старите комунисти, който още ни управляват и така ще е докато още има хора като КИХАНО6! И демокрацията не ни е демокрация, и знанията ни за капитализма не са това, което са...

Това е истината.

Та питам аз какво Чомски прави в "провалена" Америка, а? Що не иде да помага на хората в съседна Куба или Венецуела (дето и собствен часови пояс си имат за да са различни от САЩ), а? Защо Чавес, който национализира всичко в страната си, още държи хилядите си лични частни бензиностанции Цитго в Америка, а? А във Венецуела създава новия суперчовек и новия бъдещ справедлив социализъм, а?

Ta, Кихано, тези писаници по-долу ги разправяй на децата от градината. Това е истината за живота и света. Капитализъм му е майката за по-добрия живот. Ама там има жестока конкуренция, лична отговорност, закони, оръжия и частна собственост. А това на хора като теб не се нрави, нали?

2 коментара:

Анонимен каза...

Чавес наскоро каза, че обича САЩ и винаги ги е обичал, вие сте назад с материала :-)

Анонимен каза...

Ангеле, казах ти че си нечестен. Ето дори тук си копнал само част от коментарите. Нека допълня

Kihano6 | 07.05.2008 20:22
theprestige
виждам, че яко си се натоварил. Това ме забавлява. Добре си проявил тъмната си страна с това си писание. Пък не си написал нещо ново. Все предъвкване на едни и същи повърхностни идеологеми. Даже си повторил изключително популярната глупост с комунистите, което означава, че бъркаш политическата система с хората които я осъществяват. Или на по-прост език, бъркаш закона със съдията. Не че не може да има такъв момент, ама е нужна масовост, каквато тук няма. Нещо което косвено съм обяснявал в този сайт. Във всеки случай илюзията "Комунистите са виновни за всичко!" е доста удобна за отхвърляне на собствената отговорност, към която уж призоваваш.
Да те "светна" по едно от следствията от творчеството на Чомски. Богатите не движат света напред. Те са най-напред, защото имат властта да спъват развитието на всички останали и в частност на демокрацията като система на управление, както и да ограбват труда на хора и държави в неравностойно положение.
Що се отнася до твоите 1000 въпроса едва ли можеш да ме изненадаш с нещо, а и не правиш впечатление на добросъвестен събеседник, та да се занимавам с теб.

klf123 | 11.05.2008 22:30
theprestige
Регистриран на: 25.10.2006, 17:14

Пуснато на: 01.05.2008, 15:20
Ами КОМУНИСТИЧЕСКО четиво е! Какво да е?



Колко е лесно само. Комунистическо четиво е и точка. Този е комунист и точка. Може ли да направиш коментар само на тези няколко реда от това "комунистическо четиво" (предполагам че не си го чел). "През ноември 2004г. окупационните сили на САЩ предприеха второ голямо нападение срещу Фалуджа...... Нападението започна с бомбандировка за прогонване на цялото население, освен възрастните мъже; мъжете на възраст м/у 15 и и 45 години, опитали се да избягат от града, БЯХА ВЪРНАТИ ОБРАТНО. Плановете бяха аналогични с предварителната фаза на масовото клане в Сребреница, с тази разлика, че сръбските нападатели извозиха жените и децата от града, вместо да ги прогонват с бомби!!!!!"
Звучиш ми като да си м/у 15 и 45 годишен. Добре че не си се родил във Фалуджа. Щеше да си най-малкото мъртъв. И тогава язък че си капиталист по душа.

Нейсе, много време е минало. Ама като те гледам, няма оправия.