Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 октомври 2009 г.

Ноам Чомски даже е по-зле от нашия бай Вучков, в чието иначе доста мътно съзнание все пак проблясват някакви слаби искрици здрав разум

Попаднах на публикация, наречена Ноам Чомски продължава с демонизацията на САЩ в "Провалени държави". Допадна ми леко дистанцираната позиция на автора, понеже иначе все попадам на някакви немислещи безкритични апологети на същия този Чомски, щото, както е известно, той минава за нещо като "гуру" на модерния ляв антиамериканизъм. По тази причина, понеже ми се стори, че мога да вляза в дискусия с автора, написах в блога му следния коментар:

За мен Чомски е американският бай Вучков ("профанесор Вучков"), подобен е на нашенското шантаво плямпало. И по тази причина ми е твърде интересно как става така, че понякога и общо взето смислени хора се връзват на приказките му. Аз искам да попитам автора как възприема следното поведение на Чомски: евреинът Чомски поздравява бойците на терористичната организация "Хизбула" за това, че изкарват мирни жители (араби, жени, старци и деца), които да бъдат "жив щит" срещу атакуващите израелските войници! Според сбърканата логика на проф.Чомски това било "твърде героична постъпка" и "достойно поведение", а пък виновни за жертвите в случая не били терористите от "Хизбула", ами... израелските войници!!! Знаем също, че Израел предупреждаваше мирното население че предстои атака, за да вземе мерки и да се предпази, ала "Хизбула" изкарваше беззащитните хора, което явно много е харесало на американското куку Чомски.

Струва ми се, че Чомски даже е по-зле от нашия бай Вучков, в чието иначе доста мътно съзнание все пак проблясват някакви слаби искрици здрав разум; докато това същото съвсем не може да се каже за световно-известното ляво американско плямпало.

Чомски е интересен за бавно и трудно мислещите (а най-много: на съвсем немислещите!) левичари от целия свят, на които импонира, предполагам, най-вече това, че е възможно да живееш цял живот в САЩ, да се ползваш от всички облаги на американската демокрация, да получаваш баснословни заплати в разни американски университети и пр., и в същото време да въртиш най-успешен бизнес, свеждащ се до това, че във всичките си писания най-яростно плюеш и храчиш върху страната, която ти е дала целия този просперитет.

Известно е, че лявото съзнание е доста перверзно: аз лично щях да повярвам на някоя от нелепиците на Чомски само в случай, че той самия беше дръзнал да подкрепи приказките си с дела, т.е. ако беше напуснал "непоносимия кошмар на Америка" и се беше преселил да живее в Северна Корея, в Русия или в някоя друга подобна "ляво-комуноидна демокрация". На мен лично също ще ми стане много интересно ако някое крило на арабска терористична организация отвлече самолет, на който случайно се вози лудият проф. Чомски. Та питам в тази връзка: дали същият този Чомски ще приветства взривянето на самолета от терористите - или тогава, клекнал на колене, ще ги моли само него да пуснат, щото, представете си, сам имал доста големи заслуги в "свещената битка" срещу Америка, т.е. срещу собствената си страна?!

Аз лично смятам, че за да плюе така неспирно и най-интензивно страната си, именно Америка, тоя Чомски сигурно прибира доста хубави парички от тия, които най-много му се радват: антиамериканистите и диктаторите от целия свят (от типа на Чавес, Путин и други такива.). Щом е взел да се повтаря в книгите си, горкият, с това без да иска признава, че пише единствено и само заради пари...

3 коментара:

Анонимен каза...

Знаете ли защо има такъв човек... защото в САЩ има прекалено десни либертанианци-религиозни фанатици, които отвращават разумните хора. И много интелектуалци стават крайнолеви, щото не са живели комунизма и не знаят какво е. А истината е, че всяка екстремност е уродство.

Анонимен каза...

bai vuchkova oshte li se pazari za honorari pod mosata ot 20-30leva?

Анонимен каза...

Леле, Грънчаров, колко си зле... ужас.

Добре, че никой уважаваш себе си философи не би те приел за такъв, че иначе щеше даси срам за философите. А сега си си просто един прост, празен дърдорко :)

Глупак.