Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 ноември 2009 г.

Горкият Гоце, не се умори да лъже: той на нас ни е стахановец по лъжите, бравос, на път е да надмине и самия себе си по лъготене!

Ще започна с това, че много ме е срам, че тоя човек е български президент! И то цели два мандата! И то точно в тоя отрязък от най-новата история на България, в който страната ни влезе в Европейския съюз: каква жестока ирония на историята, ама разбира ли ти някой какво означава това?! Защо ирония ли? Защото тъкмо партията на агент Гоце беше силата, която титанично пречеше на горката ни България да се реформира, демократизира, европеизира и очовечи най-после!

Да, БКП-БСП беше и продължава да е партията, която има безспорната историческа заслуга за това да сме най-бедни и унизени в ЕС. А сме най-бедни защото тази партия ограби овчедушното българско население толкова много пъти, че дори и аз вече им изпуснах точната бройка, а на всичкото отгоре кански се съпротивляваше на всеки опит грабежите й да бъдат спрени. И ето сега, след като поредният грабеж на БКП-БСП свърши, първомайсторът, вдъхновителят и създателят на разбойническата тройна коалиция Гоце Първанов, по историческо недоразумение и невероятна подигравка на историята изпълняващ все още, за наш срам, функцията на български президент, бил започнал да се изказва, представете си, за прехода, за "грешките", за "невярната насока", по която била тръгнала България и прочие! Той, подобно на Георгий Михайлович Димитров и на Тодор Живкович Правешки Първи бил провел тия дни една "фундаментално-историческа среща" с младежта, със студентите, за да просветли младите за това как следва правилно да разбират случилото се в годините на прехода; он, Гоце, е твърде много загрижен за това "от най-правилни марксически позиции" студентите да оценяват най-близката ни история. Прочетете записа на неговата дискусия, където ще имате приятната възможност да се стъписате от поредните "основополагащи мисли" на европоидно-комуноидния ни президент.

"Мислите" на агент Гоце, който преди два дни горчиво си поплака, че Бойко Борисов го бил прередил и не го бил пуснал да присъства на тържествата в Берлин, посветени на 20-годишнината от падането на Стената. Стената, която, впрочем, беше издигната тъкмо от немските таваришчи на Гоцевата партия, а пък Гоце, разбира се, е искал да се изгаври с всички нас и с прогнилата стара Европа като се изперчи там, където изобщо не му е мястото. Той, Гоцето де, нека да ходи на тържествата по случай издигането на Стената, там му е мястото, а не да ходи и да осквернява с присъствието си тържествата по повод падането на Стената. Трябва все пак да има някаква справедливост на този свят, мама му стара, иначе всичко става фарс и гадост! Ала наш Гоце само това умее да прави.

Та тази сутрин чета тук-там (примерно тук) отзиви за неговото "основополагащо слово" пред студентите и ми се наложи да изчета в пълна погнуса цялата стенограма. Просто нямам думи за да категоризирам наглостта на тоя агентурен комунист, който, впрочем, хубаво прави че се е изказал, за да разбере най-после и последният Сульо из Българско що за стока е самият той, колко му е акъла и колко е неадекватен не само на днешните реалности. Но също и най-вече да разбере и осъзнае и това колко е бил вреден във всичките тия години на епохалния български преход, прехода, в който, да повторя, неговата партия пречеше стоически и с всички сили на всеки опит да бъдат спрени грабежите й, да се реформира страната, да се възстанови частната собственост, нормалното пазарно стопанство, демокрацията и какво ли не. А пък Гоце в тия години винаги беше все в ръководството на крадливата разбойническо-бандитско-мутренска партия, или пък дори беше нейн лидер. Но нека все пак да видим що е благоволил да произнесе наший "европоидний", а всущност бетер азиатско-руский, комуноидний президент оня ден; четете и се дивете.

Първо, както се полага, Гоце защитил водача на тройно-крадливото и разбойническо правителство Серьожка Дмитрич и патетично, с апломб, завопил с вдигнат високо показалец:

Защо не се действа така смело по отношение на един от символите на българския преход – на мутрите, на босовете на организираната престъпност?!

Впрочем, за непосветените ще кажа: самият Гоце не само другарува, яде и пие с тия мутри, бандити и олигарси, ами те са му негови вечно признателни спонсори. Щото, разбира се, дължат богатствата и кражбите си тъкмо на неговата престъпна по определение партия. Тия мутри, бандити и олигарси, примерно, подариха на Гоце превъзходен мезонет, дадоха му пари за президентските кампании, направиха му доста други ценни услуги, а пък Гоце, разбира се, в замяна никога с нищо не попречи и не навреди на кражбите им. Ала ето сега, виждате ли, най-лицемерно се е загрижил що новата власт не била направила нещо срещу тях: на що ви прилича тая изцепка на наший пернишки президент?! Човек наистина няма думи да категоризира тая наглост, ала да вървим нататък, тепърва той ще надмине дори и себе си в наглостите, подлостите и лъготенето:

Освен че са бавни, проблемът на реформите беше, че са изначало сгрешени... С какво започнахме ние, за разлика от другите страни от Източна Европа, които принадлежаха към тогавашния социалистически лагер? Ние започнахме с ликвидацията. Ние разбихме нашето селско стопанство на толкова хиляди, милиони парчета, че сега няма сила, която да ги събере, да ги консолидира. И сега се чудим защо нашето земеделие е неефективно.

Тук има една подробност, за която акцентира Иво Инджев (Първанов ревизира Младенов и истината, изпусната от него): преди 20 години новият вожд на гоцевата партия, на БКП, който току-що беше свалил Тодор Живков и се беше наместил на мястото му, се видя принуден да произнесе един доклад за икономическата разруха на България в годините преди падането на социализма им, в който призна, че страната е била в състояние на пълна икономическа катастрофа. Ала ето че сега наш Гоце ревизира тия неща и иска да залъже наивните студенти, че бедите ни били почнали от "лошите" реформатори и демократи, заради "неправилните" реформи и заради проклетата демокрация, която, представете си, била объркала всичко и унищожила "социалистическия рай". Че наш Гоце е лъжльо го знаят всички, ала пък че е чак толкова нагъл лъжльо никой и не предполагаше, че може да бъде; даже и аз си мислех, че все нещо е научил и че едва ли ще почне да лъже така безогледно; ала ето, че могло; он, пернишкият бабаит от Сирищник сичко може и срам нема. Да продължим нататък, там Гоце ще надмине самия себе си в лъжите и усукването:

Ние започнахме, противно на науката и практиката, с реституцията и създадохме една рентиерска класа. Дълго време след това се сетихме, че трябва да се прави и приватизация. И тя беше направена по един порочен начин. Идеята за масова приватизация, при която хората, създателите на благата в десетилетията преди това, да получат частица от създаденото от тях, не се състоя.

Стоп, че чашата преля: "реституция" нали знаете що значи? Ами значи, че бяха върнати на хората бащините земи, които комунистите бяха насилствено взели преди 40 години, беше върната също и оная собственост (къщи, магазинчета, порутени сгради на фабрики и пр.), която комунистите първом бяха "национализирали", т.е. окрали за себе си, щото държавата при социализма си беше тяхна, а пък след 1989 г. искаха и съвсем да я лапнат, ала на тия апетити беше турена спирачка. И ето че Гоце, оказва се, още жали за това, че не можаха да лапнат барем и земите на българите, та да ни направят същи просяци. Туй е положението с "рентиерската класа"; по неговата логика и моя милост е рентиер, щото има в наследство някаква земя, от която аз продадох що можеше да се продаде, а пък другата съм подарил на мои роднини, за да я обработват. А пък те есенно време ми дават по един-два чувала картофи, за да храня семейството си. Та значи Гоце, явно, жали за тия два чувала картофи, израсли върху моята земя, които по неговата логика е било правилно партията му да лапне, а не да дойдат до мен; абе не се ли засити най-после тая комунистическа паст, дето е зинала всичко да погълне?!

За приватизацията също съм длъжен да кажа нещичко, щото Гоце пак лъже, и то по гоцевски, т.е. най-безогледно. Десет години приватизация след 1989 г. у нас не беше направена; направи я "злодеят" Костов, а до тогава що ли не беше направена, а, Гоце, я си тури ръчичка на сърчицето и си признай, а?! Нема да си признаеш, затуй ще кажа истината аз, щото аз съм много вреден и лош човек: всичко помня.

Когато правителството на Филип Димитров, първото правителство на реформаторските демократични сили започна да приема закон за приватизацията, агентите на ДС така се уплашиха, че апетитната цицка на държавната собственост, от която Партията и нейните богатири жадно бозаеха, ще пресекне да дава мляко, че веднага направиха нужното и свалиха реформаторското правителство. Щото наистина комунистите след 10 ноември си чувстваха държавната собственост като своя и яко я скубяха, крадоха, бозаеха, лапаха, та я бяха довели горката държавна собственост до пълен колапс, до просяшка тояга и до абсолютен крах.

Щото преливаха ресурсите й в своите частни фирми, фирми, които директорите на самите предприятия и техните партийни дружки бяха създали и разположили на входа и на изхода на предприятията, се наливаха с кръв и заякваха като летни кърлежи: доставяха суровини, които продаваха прескъпо на държавното предприятие, после купуваха продукцията на смешно ниски цени, а пък това източване се покриваше от държавния бюджет, т.е. от всички нас, историческите български наивници, които гледахме безобразията им и мълчахме, вместо да скочим и да хванем тия наглеци за гръкляните и да ги прегризем ако трябва със зъби!

Аз ще кажа и нещо друго, щото и това помня, драги ми Гоце, аз помня и кой свали първото реформаторско правителство на демократичните сили: ами свали го твоя боен другар от ДС Ахмед Доган, с който ти още тогава играеше най-сложни игрички, представайки се за "български националист", та партийката на Доган да бъде вечно в парламента, и не само да бъде, ами и да бъде "балансьор", а, Гоце, нали тъй беше?! Подлец от класа си ти, лъжеш студентчетата, срам нямаш, ама ний тази работа няма да я оставим така: разлая кучетата, и сега ще требе да си платиш най-сетне!

Ще требе, драги ми Гоце, да бъдеш изритан най-позорно от Президентството, щото си резил за България докато стоиш там, разбра ли ме добре?! Да, требе да си платиш, щото с поредната си наглост мина вече всяка граница и положението стана съвсем нетърпимо. Абе, българи, що го търпим още тоя, не чувствате ли, че ни излага постоянно?! Леле, какви кожи имате, не мога да повярвам, че не ги усещате тия неща?!

И за масовата приватизация искам нещичко да кажа. Гоце пак лъже здраво невинните студентчета и студентки с руси коси, щото масовата приватизация, измислена от неговата партия, все пак свърши доста успешно: чрез нея богатирите на комунистическата партия успяха да лапнат и да направят съвсем свои най-апетитните парчета от държавната баница. Т.е. да присвоят (на комунистически жаргон краденето се нарича "присвояване"!) всички ония предприятия, които, въпреки разбойническите им набези, не бяха губещи, т.е. в които имаше толкова ресурс, че даже те в предишните години не бяха успели да го окрадат и изсмучат напълно. И ето че Виденов направи длъжното, та да узакони прехвърлянето на собствеността върху тия предприятия на своите бойни другари от БКП-БСП; Виденов, наследен след това на лидерското място в БСП от Гоце Първанов, тогава на думи говореше срещу "чорбаджиите", а на дело ги създаваше - но как влюбените в него червени бабички да повярват в двуличието на своя скромен любимец?! И ето че тогава Партията успя да измами целия целокупний българский народец, раздаде му някакви "точки" и "бонови книжки", създаде фондове, тури свои хора начело на тях, фондовете събраха "точките" на наивниците, които бяха излъгани, че ще станат рентиери и ще получават дивиденти. А пък съвсем скоро Партията и нейните богатири лапнаха най-апетитните предприятия - и другарите тогава вече станаха "законни капиталисти", нали тъй беше, Гоце, а, кажи де, що мълчиш така гузно?!

А пък после дойдоха паметните времена на хиперинфлацията, в които Гоцевите другари успяха да лапнат и спестяванията на последната бабичка от село, обрулиха народеца до голо, и след това се покриха, за да броят милиончетата си. А пък Костов дойде и почна да оправя обрулената държава, да я съживява, както се съживява мъртвец. Така че, Гоцко, и ако ми паднеш, ще те хвана за гушата и ще принудя да признаеш всички тия неща, щото ми писна вече от лъжите ти! Пиша това, имам това право, щото съм пострадал от теб и от партията ти български гражданин, а пък ти прати копоите си да ме пребият с чукове и сърпове ако искаш, майната ти най-после на тебе, исторически лъжльо и наглецо!

Какво говори Гоце за българската демокрация не ща да анализирам, щото, признавам си, направо ми се повръща вече от тоя: то бива наглост и лъготене, бива, ама чак с такова вече е мината всяка мяра и всеки предел! Но хак да ви е, драги ми български наивници, щом си избрахте доказан лъжльо за Президент, нека сега да лъже и да маже, пък вий му се радвайте! Нека да ви кълца сол на главата, пък вий търпете, заслужавате си го!

Защото истината е, че Гоцевата партия пречеше с исполински сили на всички стъпки за демократизирането на страната; тя рева като заклана, когато трябваше да бъдат изгонени партийните организации от предприятията и държавните учреждения; тя ви като гладно куче или като койот когато трябваше да отпадне член първи от Живковата конституция, който даваше властта на комунистите за вечни времена; партията на Гоце ви както се вие на умряло когато СДС се опита да демократизира университетите, и се успокои чак когато нареди на Доганчо да спре реформите там, той изкозирува, изпълни нареждането - и затова там досега промяна никаква няма, а нашите университети и досега си остават крепости на комунягите; Партията на Гоце фалшифицира първите уж свободни демократични избори и е единствената комунистическа партия в Източна Европа, която "спечели" такива избори и така "узакони" властта си; и така нататък, та чак до 2009 година, когато у нас вече има една мощна комунистическа олигархия от руско-путински тип, която души народа и прави всичко, което й скимне, а пък Гоце е нейн официален говорител и ментор.

Самият Гоце пък водеше манифестации на червени бабички и на престарели и изкукуригали тотално бастуни уж от мъжки пол против ЕС и НАТО, когато те тръгнаха на битка срещу неговия боен другар Милошевич; Гоце рева като изоставена жена когато американците изритаха от властта неговия партньор по сделките с петрол Саддам Хюсеин; Гоце беше тоя, дето помогна най-много да се развратят и да почнат да проституират българските медии, та се стигна дотам ние даже сега, на 20-тата година на многострадалната българска демокрация, да нямаме свободни медии и пр., и т.н., и так далее.

Драги ми Гоце, нещо да кажеш в тая връзка за свое оправдание, а? Няма какво да кажеш, щото ако си отвориш устата още нещо да кажеш, заслужаваш да ти бъде разчекната лъжливата и нагла устица, щото твоето повече не може да се търпи, наглец с наглец!

Абе пиша тия работи и се питам за нещо съвсем друго, щото Гоцето да го оставим, то е безнадежден случай и е напълно непоправим; но се питам за следното: как пък не се намери някой в оная зала, който да си свали обущата и да го замери тоя наглец, да го фрасне по лъжливата уста?! Нима толкова е нямало хора с усет към истината и със знание за случилото се, нали там уж е Икономически университет, нали това уж студентите учат и трябва да знаят как всичко е станало, а не Гоце да ги лъже както си знае, а те примерно да мълчат?! Ама какво поставям и аз глупави въпроси: та нали там ги учат, та нали там професори са все бойни другари на Гоце, ясно на какво ще ги научат студентите, на лъжи и на фалшификации, на какво друго да ги научат?! Ето това показва и защо ни е такава и нашата родна "икономическа наука"; ама да спирам дотук, щото текстът стана дългичък, а пък лъжите и наглостите гоцеви нямат край...

4 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Има далеч по- важни неща от дивотийте на безгласната буква Гоце. Жизненият стандарт пада, а ни занимават с... Гоце. Дреме ми на мен, а и на останалите за него. Но ни занимават с него!!! Ето това е страшното; това буди сериозно безпокойство.

Kaloyan Borisov каза...

Нула коментара, няма какво да каже ...... никой.
Когато няма какво да кажем обикновенно си замълчаваме тихо и кротно, докато преглътнем казаното.
Искам да отбележа че това за приватизацията го чувам за първи път.Прави си изводи до колко са на ясно студентите.

Анонимен каза...

статия N.1 в този блог! всичко е истина, за жалост

Анонимен каза...

uvi vsi4ko e istina