Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 ноември 2009 г.

Истински свободни в България са само бандитите и величията от БКП, а за обикновения човек свободата е мнима и ефимерна

Първо на първо у нас няма никаква свобода. В най-добрия случай ако говориш свободно срещу статуквото никой няма да ти обърне внимание, а в другия случай те обявяват за луд, терорист или ти слагат някаква друга отрицателна квалификация. Ако в интернет пространството изнесеш някаква неудобна информация ти я трият, а ако засегнеш нечии интереси идват да те бият мутри!

В телевизиите нещата не са по-розови, или се канят некомпетентни хора да дават мнение за неща, от които не разбират, или се канят обиграни агенти от службите, които не изнасят неразрешена за изнасяне информация. Всяко по-алтернативно мнение в телевизиите се приема с присмех, но те и за това не канят хора с такова мнение, а ако ги канят то е с някаква определена цел.

В същото време обаче на чалгата се гледа като на нещо много значимо – тя не се осмива! Не случайно всички популярни лица от медиите се оказаха агенти, а за други още се крие, това свобода ли е?!

Казва се, че сега можеш да да говориш каквото си искаш, ама я говори срещу прекия си началник и ше видиш как ше изфърчиш от работата бързо бързо :-) Можеш да псуваш Президента, но знаеш, че и да го псуваш от това нищо не зависи и най-много да те вземат за луд - и решаваш да си затраеш. А ако работиш в президентството и напсуваш Президента пак ше те изритат от там.

Свобода има най-вече за бандитите и за хора като Андрей Райчев, който много обича да поучава от ТВ екрана, но не казва как забогатя дотолкова, че да прави голф игрище на фона на ограбените си сънародници, които са най-бедните и болни хора в Европа!

Много хора казват, че българите били некачествен материал и сами си били виновни за мизерията. Според мен е точно обратно, най–големите бандити си изкарват най-добрите парички, а проститутките, мутрите и фолкпевачките си живеят много по-богато от учените ни, на които заплатата им е 400 лв!

За хората на изкуството също няма свобода, те са принудени да се занимават с всякакви странични дейности за да оцелеят. И сега какво стана?

БКП величията от миналото нали уж трябваше да са изтикани назад в историята и ние останалите да сме добре? Вместо това тези БКП фамилии сега си живеят по-добре и от преди, а ние останалите живеем още по-зле!

Автор: Бате Гойко

(Забележка: Заглавието натамъних аз, А.Г., ползвайки мотив, изразен от автора на текста.)

Няма коментари: