Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 декември 2009 г.

Не на ляво-зелените и комуно-социалистически истерии срещу капитализма!

ТЕЗАТА ЗА „ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ” Е АТАКА СРЕЩУ ЦЕННОСТИТЕ НА КАПИТАЛИЗМА

Открито писмо по повод конференцията за климата на ООН в Копенхаген

До министър-председателя Бойко Борисов,
До финансовия министър Симеон Дянков

Уважаеми господа,

Призоваваме ви да не подкрепяте законово обвързващо глобално споразумение за климата, и да не дефинирате национални цели по отношение на емисиите на газове с парников ефект, както препоръча конференцията за климата на ООН в Копенхаген, проведена по-рано този месец. Още по-неприемливо е да поемате финансови ангажименти от името на страната в този контекст.

Призоваваме ви също да не използвате „климатичните промени” като оправдание за намеса на държавата във всички възможни индустрии. Негативните ефекти върху от подобни административни ограничения ще струват твърде скъпо на икономиката на България.

Като представители на десноцентристка партия едва ли сте съгласни с твърдението, че капитализмът разрушава планетата. Вероятно не одобрявате и думите на венецуелския президент Уго Чавес, произнесени в Копенхаген:„Капитализмът е разрушителен модел, който заплашва да сложи окончателен край на човешката раса. Историята изисква всички хора да се борят против капитализма, или планетата ни ще изчезне…”

Дългосрочните прогнози за климата са фундаментално несигурни, а климатът на Земята никога не е бил толкова стабилен. Затоплянията и застудяванията следват естествен цикъл, върху който хората нямат влияние. Освен ако не го фалшифицират като научните сътрудници на Университета в Източна Англия – един от трите водещи центрове в света, които наложиха мита за човешката роля в климатичните промени. В края на ноември 2009 г. в Интернет бе публикувана част от тяхната вътрешна кореспонденция. Оказа се, че „учените” съзнателно са фалшифицирали дани; че са отстранявали редактори в научни списания, които не подкрепят т.нар. „научен консенсус”; че са игнорирали становищата на учени, които опровергават ролята на човека в затоплянето на климата и са укривали данни. Искали да дори да укрият и данъци, с цел „да останат повече пари за нашата кауза”.

Именно тези хора, наред с президентите на Венецуела, Иран и Зимбабве Уго Чавес, Махмуд Ахмадинеджад и Робърт Мугабе, атакуват капитализма, създал изобилие, непознато в човешката история, позволил на стотици милиони хора да живеят днес по-добре, отколкото царете са живели в миналото.

Уважаеми господа,

Американската философка и писателка Айн Ранд, патрон на нашето общество, пише: „Икономическите аргументи в защита на капитализма трябва да бъдат основани на моралната идея, че индивидът е в правото си да служи на своето собствено добро. Една убедителна визия за общество, основано на индивидуализма, може да бъде постигната единствено чрез трансформиране на борбата за свобода в морална защита на капитализма”.

Общество „Айн Ранд” ви призовава: нека бъдем заедно в своята защита на капитализма! Капитализмът не е системата на миналото; той е системата на бъдещето – ако човечеството иска да има бъдеще.

София, 21 декември 2009 г.

1 коментар:

Анонимен каза...

Природата е по-важна от кой да е човешки строй.