Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 декември 2009 г.

Кеворк Кеворкян, агент от ДС "Димитър": "Блогърите с техните неконтролируеми страсти са опасно и заразно зло!"

Случайно попаднах на коментар на агент Димитър, отпечатан, разбира се, във вестника на бойния му другар, именно агента от ДС "Бор", Тошо Тошев де. Сиреч, във в-к "Труд". Наречен е с претенциозното заглавие Бездомни попове. Алеята на брътвежа и в него доайен-партиархът на ченгесарската манипулативна "журналистика" Кеворкян се изживява като недооценен жив класик на перото: стилът му е лек, пърхащ, съдържа нещо едва ли не хемингуеевско.

Което ме кара да си дам сметка, че господа-другарите от ДС наистина са били талантливи хора; глупаво е да се отрича поне това. За милиционерите същото не може да се каже, но за ченгетата от ДС е справедливо да се признае, че не са били току-така, намерени на улицата и пр.; неслучайно те бяха провъзгласени за "железния юмрук на Партията". И ето че този юмрук отново се размахва, този път Кеворкян изразява недоволството си от състоянието, представете си, на неговата подведомствена... "журналистика". В анализа му откривам ред верни думи и констатации, които обаче в неговите уста звучат като краен цинизъм. А пък напъните му да се представя като морален блюстител и поборник за чистотата на журналистическите нрави ми прилича на това престаряла труженичка на сексуално-проститутския фронт да се захване с произнасянето на патетични речи, проповядващи възвишеността на сексуалното въздържание, аноргазмията и на аскетизма. Та ето какво казва нашият поборник за чисти журналистически нрави:

Това беше една от най-мизерните за телевизионната политическа журналистика години, поне откакто се помня. Един-двама помияри ги разкараха, но пораженията са трайни.

Истина е това, което казва. Вече го няма дискретният чар на умелата ченгесарска манипулация, останала е някаква просташко-дебелашка милиционерщина, подлизурство за пари от типа на Барековото, мутренска свинщина, подобна на Яневата.

Малкото свестни политици бяха унижавани с безподобни ласкателства. Главният потърпевш се оказа Бойко.

Страхотно фино темане е това, личи си високата класа! Неслучайно "свободомислещият" Кеворкян навремето беше търпян даже от правешкия селянин. А за това какво ще кажете:

Дори умни хора се оказаха с малки душици, както се изразяваше навремето Генералът, Дьо Гол.

Туй "Генералът, Дьо Гол", убеден съм, ще докара до буен душевен оргазъм нашия славолюбец, нашият Генерал, Б.Б. Алюзията е пряка и направо кърти чувствителните на ласки милиционерски сърца. Идилия! Приятелят на Кеворкян Бойко няма как да не е бил на върха на щастието си като е чел тия думи на "Патриарха" за него, комуто доскоро сам така старателно се подмазваше. (За този факт съм чел не другаде, а в "мемоарите", в дневника на агент Димитър.) Но има нещо още по-впечатляващо: агент Димитър се обявава за защитник на свободата на словото, представете си; ето, четете, дивете се докъде я докарахме:

От алеята на журналистиката лъхаше често на нещо безсмислено вместо на нещо разумно, трезвите гласове бяха заглушавани.

От алеята на журналистиката "често лъхало", представете си, на "нещо безсмислено"! А пък "трезвите гласове" били заглушавани!!! Интересно ми е: а какво ли разбират под "трезви гласове" тъкмо ченгетата от ДС, чиято медийна хегемония е безусловна и така мощна, че нищо не може да я разклати. И кой ли в такъв случай заглушава тия така драгоценни за ченгетата "трезви гласове"?! Господа и дами, Оруел ряпа да яде в тоя свят на криви огледала, който сътворява с няколко мацвания на четката нашия журналистически Рафаело, нашият Кеворкян Димитров!

А ето сега и репликата срещу блогърите, който всъщност ме накара да напиша нещичко по повод на "хемингуеевската" статия на агента:

Екскрибиционистите (блогърите) с техните неконтролируеми страсти са опасно и заразно зло, това вече е очевидно. Тази тъмна страст обаче отдавна е овладяла и телевизиите.

"Екскрибиционистите" са блогърите, значи. Страшно нещо е поетичната ченгесарска душа когато е уязвена от нещо. Нали беше "свободолюбец", що тогава така злобно се нахвърля срещу блогърите? Щото не са ченгета като него ли? Ченгесарското високомерие на истинските господари на България тук достига непостижимо гръмки акорди.

Пръстите ме сърбят да напиша логически анализ на изпусната от Димитър злобна фраза. Но сега бързам, имам друга, по-важна работа. Затуй ще се задоволя само с това, което направо боде очите.

Свободата на словото, пък и на мисълта, Димитре, не е друго, а тъкмо това, което ти наричаш "неконтролируеми страсти". Не знам дава ли си сметка ченгесарският ти мозък що е туй "контролируеми страсти" и как подобен ченгесарски идеал се връзва с крокодилските ти сълзи по "заглушаваните трезви гласове". Всичко в мозъка на ченгето е преобърнато, нормалната човешка логика тук не действа. "Тъмната страст", идеща от интернет и символизирана от блогърите, била тръгнала да овладява и... телевизиите! Какъв кошмар: телевизиите да станат свободни и неконтролируеми!!! Ченгето няма как да не поставя на най-висок пиедестал оруеловското "Свободата е робство". Ето защо ако тъмната блогърска страст бъде изпусната от контрол, прекрасният оруеловско-ченгесарски свят, на който се радваме, като едното нищо ще се сгромоляса без остатък.

Благодаря ти, Димитре, за тази твърде висока оценка на блогърстването! По-голям комплимент ний, "тъмните сили", ний, рушителите на светлата ченгесарска вселена, не сме получавали и едва ли някога ще получим! Сполай ти! Нищо че сам силно ще се изненадаш ако някога изобщо разбереш какво си благоволил всъщност да кажеш...


5 коментара:

Анонимен каза...

Този Тъпанар Кеворкянов е от плеядата вербувани интелектуални уроди, заради които България трябва да се сочи от мъжете с оная работа.Те са огромен брой и нямат свършване.За почти всички от тях имаше някакво предаване в което те се лигавеха с контролирани щекотливи въпроси към други интелектуални уроди,които отговаряха котролирано.Всички тези помияри на народната република приемаха себе си за „интелигенция”- представете си! Заради огромното им присъствие, като инфилтранти, във всички обществени групи на фалшивата демокрация след 10.ХІ.89 г. интелигентните хора в България се отдръпнаха от обществения живот и сега България си има същата тъпа „интелигенция” – както си беше преди 10.ХІ.89 г.

Gombeto каза...

Да не уважаваш мнението на блогърите е равно на това да не уважаваш мнението на обикновените граждани. Блогърите са точно такива.

Добри Божилов каза...

На някои хора свободата на словото явно им харесва, само когато се отнася до тяхното слово. Блогосферата превърна словото на много хора в достъпно за обществото, хора, които иначе не биха имали никакъв шанс да бъдат чути. Т.е. Блогосферата се превърна в конкурент на авторитетите. Кеворкян явно е първият изпищял от това. Мисля си, че и други журналисти си го мислят...(мнение на Добри Божилов)

Анонимен каза...

Гранчаров сега вече яко загази имай предвид че Кеворкян е много отмъстителен и очаквай да ти го върне ама тъпкано!

Българския орел каза...

Блогарските стрели на свободното слово пукат разноцветните балони с лъжи на Червените Господари в България, падането им от висините на тираничната им власт е неизбежно.