Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 2 декември 2009 г.

Ако властта не почне да реагира на заплахи за физическа разправа спрямо личности, непременно ще станем страна на пълната скръб и на тоталния произвол

Иво Инджев пише в блога си - “Иво Инджев - свършен си до един месец“! - че лице, назовало се "Елтимир", е отправило заплаха за физическа разправа с него. По този повод написах в блога му следния коментар:

С прозвището "Елтимир" се нарича (и бива наричано) лице, което иначе носи името Ангел Грънчаров, сиреч, е мой съименник; виж За Ангел Грънчаров и за… Ангел Грънчаров-Елтимир; Ангел Грънчаров-Елтимир, както сам се подписва от доста време, живее в Ботевград, а моя милост живее в Пловдив, и гарантирам, че сме две напълно различни лица.

Пиша това, но съвсем не твърдя, че някой не е използвал псевдонима "Елтимир" със злоумишлени цели, именно, за да дискредитира този човек, впрочем, бивш политически затворник, приближен до Илия Минев (той му е бил кум), бивш журналист. Зная тия неща поради съименничеството ни; много пъти са ме бъркали с него, а той самият ме е обявявал, че съм "подставено лице от ДС", което ДС била използвала, за да очерни името му, за да го дискредитира.

Истинският "Елтимир" е идеен вожд на т.н. Движение "Воини на Тангра", написал е няколко книги, чиято идейна основа е твърде различна от всичко, написано от мен. Не желая да ме бъркат с него, той, предполагам, също. Доколкото зная, с име "Ангел Грънчаров" са известни още няколко човека, единият от тях е професор по пчеларство.

Ангел Грънчаров-Елтимир твърдеше преди време, че аз съм бил писал книгите си по поръчка на ДС, само и само за да объркам привържениците му. Това знам, това казвам. До този момент не съм чул друг в интернет да се е наричал "Елтимир", което обаче не пречи някой друг да злоупотребява с псевдонима, от който се ползва моя ботевградски съименник. Но знам също така, че Ангел Грънчаров-Елтимир се подписва точно така, с пълните си име и фамилия + псевдоним, така че нищо чудно тия заплашителни писма да са написани от съвсем друг човек. Това е мое предположение (хипотеза), но нищо с положителност не твърдя.

Аз самият преди време бях заплашван с... "обезглавяване" от привърженици на Елтимир ("истински националисти"), в блога ми беше сложен линк към клип, в който руски националисти на живо обезглавяват чеченец, и любезно ми беше казано, че ако не престана да проповядвам "безродничество" (привързаност към европейските ценности), ще ме сполети същата съдба.

Тогава аз писах до ДАНС, също изпратих ай-пи-тата на тия, които ме заплашваха, резултат и от отговор от ДАНС за резултати и за предприето разследване, разбира се, нямаше. Смятам обаче, че подобни заплахи към живота не трябва да бъдат оставяни без последствие; иначе ще станем в един момент страна на пълната скръб и на тоталния произвол.

Забележка: Написах горното със съзнанието, че тази информация може да помогне на разследващите. Убеден съм, че разследване трябва да има. Не може заплахи за физическа разправа с която и да е личност да бъдат оставяни без последствие от държавните органи и власти, призвани да бдят за сигурността и спокойствието на българските граждани.

Няма коментари: