Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 2 декември 2009 г.

Разклащането на устоите на Америка застрашава стабилността и свободата в целия свят

Националния характер и манталитет винаги са благодатна тема за размисъл, но аз бих искал тези изследвания да бъдат поставени на по-научна, по-емпирична основа. Доколкото това е възможно, защото хуманитарните науки, разбира се, не са точни науки. Но и не бива да редуцираме всичко до някакви клишета и общи впечатления.

Много важно съшо така би било да се направи съпоставка между националните особености на различни народи, за да се откроят разликите. Така например би било интересно българите да се сравнят с малайзииците, португалците, албанците, гърците, колумбийците, норвежците и т.н., за да се види дали и и в какво точно са различни от тях. Освен това трябва да се държи сметка, че и в рамките на самата нация има разлики. Северните германци като манталитет (между другото и като електорално поведение) са много различни от южните германци. Източните германци традиционно (не само в резултат на комунизма) са различни от западните германци. Германците по Рейн са много по-близко до французите, докато прусаците са по-близки до поляците, балтийците и дори руснаците. Има големи разлики между северните албанци (геги) и южните албанци (тоски), а също между българите от Мизия, Тракия и Македония. Нещата са доста заплетени и не могат да се изчерпят с няколко импресии и фрази.

Колкото до деморализацията, тя за съжаление е факт, и то не само в България и посткомунистическа Източна Европа. Много по-опасно е, че и американската нация постепенно се деморализира. А това не е шега, защото за света не е от особено значение, че хората в България или Молдова били деморализирани (колкото и неприятно да е това за хората в съответните страни), но разклащането на устоите на Америка застрашава стабилността и свободата в целия свят. Без да приемаме безкритично долните твърдения, трябва да признаем, че беглецът от КГБ Юри Безменов има известно право, както твърди следното:

„Само около 15 процента от времето, парите и персонала на КГБ се изразходваха за шпионажа като такъв. Останалите 85 процента се инвестираха в бавен процес на идеологическа подривна дейност и активни мероприятия на психологическа война. Това по същество означаваше да се промени възприемането на реалността от страна на всеки американец до таква степен, че независимо от изобилието от информация никой да не е в състояние да стигне смислени заключения, за да може да се защищава... ефективната програма за подривна дейност се стреми да осмее или обезцени моралните идеи, от които една нация черпи силата си.

Тя е също полезна, за да стимулира хедонизма..., да окуражава антивоенните чувства и използването на наркотици или да дава пари на продуценти в Холивуд чрез посредници при условие, че ще дават повече секс и насилие в американските филми (!!)...

Големият процес на промиване на мозъците е много бавен и разделен на четири степени. Първата е деморализацията. Необходими са 15-20 години, за да бъде деморализира една нация. Защо толкова много години? Защото това е минималният срок за обучението на поколение ученици...Процесът на деморализация в САЩ е завършен от 25 години.

Всъщност той дори е преизпълнен, защото е достигнал върхове, които дори другарят Андропов и неговите експерти не са сънували. Повечето е постигнато от самите американци в резултат на липсата на морални стандарти...

Следващата фаза е дестабилизация... необходими са само 2 до 5 години, за да се дестабилизира една нация... Повечето американски политици, медии и образователната система обучават генерация от млади хора, които си мислят, че живеят в мирно време. Грешка. Съединените щати се намират в състояние на война, тотална война срещу базисните принципи и основи на системата...

А дори да звучи смешно - инициаторът на войната е световната комунистическа система или световната комунистическа конспирация. Не ме интересува дали плаша хората, или не...

Според Безменов КГБ е помпал комунистическа идеология в три поколения американски ученици и студенти:

„Университетите и училищата са били инфилтрирани, учебните планове променени... повечето от американците, завършили в 60-те години... сега заемат позиции във правителството, администрацията, бизнеса, масмедиите, образователната система... не можем да се освободим от тях. Те са заразени... Процесът на деморализация е необратим...”

Препоръките на Безменов:

„... трябва да има голямо национално усилие хората да бъдат възпитани в духа на истински патриотизъм, това първо. А второ, трябва да им се обясни истинската опасност от социалистическата и комунистическата държава и държавата на благоденствието, на правителството на Биг Брадър...”

Автор: Анонимен

3 коментара:

Анонимен каза...

Никак не мога да разбера какво им е лошото на хедонизма и антивоенните чувства...

Ангел Грънчаров каза...

Всичко зависи от ценностите на човека; ония хора, за които свободата нищо не означава, са способни, разбира се, да питаят чувства на най-дълбока омраза към защитниците на свободата. Това е съвсем естествено за тях.

И понеже нямат някакви що-годе по-възвишени чувства, тогава се свличат до нивото на хедонизма, считащ, че тялото и неговите желания са единственото, на което следва да се подчинява човекът.

Впрочем, съвсем същото правят и животните...

Анонимен каза...

Защо смятате, че хората, които обичат удоволствията, мразят свободата? Не е ли обратното? Не трябва ли човек да е свободен да търси своето лично щастие, независимо от оковите на нация, религия или идеология? Защо споменавате тялото като нещо лошо? Не е ли то половина от Човека, също както и духа? Като публикувате дебилни текстове, защо не си правите труда да разберете какво имат предвид любимите ви десни защитници на свободата в своя кръстоносен поход срещу хедонизма - а именно репресии над хомосексуалистите и хората, практикуващи необвързващ секс изобщо?