Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 януари 2010 г.

Бойко Борисов спешно трябва да спре разрастването на резила с Желева, да снеме кандидатурата й и да издигне Стефан Тафров за български еврокомисар

Най-големият гаф на настоящото българско правителство вече е факт и вече достигна континентални измерения - и това е издигането на Румяна Желева за еврокомисар от България. Спомням си, че когато Б.Борисов я предложи, писах в този блог: очевидно е, че тя за български министър не става, та за еврокомисар ли?! Ала нашият супергерой си въобрази, че както е накарал България да му играе по свирката, така ще принуди и Европа да прави същото: да има много здраве от мен, но тая просто няма да стане.

Байганьовщината в Европа не се пласира много-много, нищо че у Нашенско все още се цени твърде високо и носителите й стават дори премиери. Има обаче разумен изход от ситуацията: правителството спешно да снеме кандидатурата на Желева и да издигне една наистина достойна кандидатура за български еврокомисар, тази на г-н Стефан Тафров. Крайно време е да спрем да се излагаме като кифладжии: Стефан Тафров, личност с доказан европейски манталитет и дипломат от висока класа трябва да стане български еврокомисар, а мутресата Желева да иде да си приглежда фирмичките.

Всички вече всички видяхме и се насладихме на резила с Желева вчера в Парламента на Европа. Крайно недобро начало е това за един еврокомисар и Желева ако имаше малко акълец, трябваше отдавна сама да се е отказала. Б.Борисов пък следва да поправи гафа, и то най-спешно: българският инат не е нещото, с което можем да се похвалим пред Европа. Българското нахалство също не е много квалитетна стока, с която си струва да се гордееш. Аман от простотия: какво друго да възкликне човек като гледа тая мила родна картинка!

Изложихме се като кифладжии и даже повече от тях - и е крайно време главният кифладжия да се вразуми или да бъде вразумен. Гафът с Желева може да бъде поправен по един-единствен начин: крайно неуместната кандидатура на Желева да бъде заменена с твърде престижната кандидатура на един безупречен човек, дипломат и личност от висока класа, с европейско възпитание и манталитет. Не знам как е с вас, но ако Желева все пак и на инат остане български еврокомисар, мен като български гражданин много ще ме е срам от този факт. А може да се очаква тепърва и цяла поредица от най-пищни гафове от нейна страна: разбира се, че една педагожка е некомпетентна за поста, за който Б.Борисов се мъчи да я натрапи на цяла Европа! Излагацията за да не стане пълна, Желева трябва да бъде спешно свалена като българска кандидатура. Поводи за това предостатъчно. Иска се само малко разум и гафът може да бъде поправен.

Вече е учредена Фейсбук-група или кауза (не знам, много не ги разбирам тия фейсбуковски разграничения), наречена Стефан Тафров за еврокомисар. Там можете да прочетете факти от впечатляващата биография на г-н Тафров. В сравнение с него Желева прилича на кръчмарска чалга-певачка, докато той е нещо като Павароти или Карерас на дипломатическото поприще.

Б.Борисов може много да обича кръчмарските изпълнения на наперени моми и невести, ала в случая трябва да се съобрази с изискванията на разума и потребността да се брани престижа на България. Ето един малък тест, който ще покаже що за човек мнозинството от българите ни натресе за премиер. Ала Б.Борисов има право да се учи. Безгрешни хора няма. Политици също. Но оцеляват ония, които признават грешките си, спешно ги поправят, учат се, и не са инатливи с един тъп балкански инат; воля и инат не са едно и също нещо.

Все още имам малка надеждица че около Б.Борисов ще се намери умен човек, който да му подшушне тази единствена възможност за поправяне на гафа. Ако няма такъв, Костов бързо трябва да иде при Борисов и да настоява да се подходи в случая в максимална степен държавнически. Всичко друго, повтарям, е селско-селяндурска кръчмарска простотия. От която е време да се откажем, щото наистина е време и да престанем да се излагаме. Максимата "тъп, но упорит" не трябва да обозначава най-често демонстрираното качество на един български премиер...

Забележка: Виж и видео по евроскандала на тандема Желева-Борисов: Резилът Желева-Борисов у Парламенто на Европа: изложихме се като кифладжии!


4 коментара:

Konstantin каза...

Поздравления за хубавия коментар! Дано прословутата гъвкавост, да не кажа нещо друго, на генерал-лейтенант премиера д-р Борисов му помогне да позамаже скандала. Само да се молим да не издигне някое друго от неговите творения като Цецка Цачева, Лъчо Иванов или Искра Фидосова, че тогава Желева ще ни се види не чак толкова зле.

Анонимен каза...

Поздравления !

Меглена Кунева е печена, но вече е политически изчерпана. Николай Младенов е още зеленичък за такъв пост. Надежда Михайлова е на нивото на Румяна Желева (повърхностно).....
най-добрият вариант за еврокомисар е Стефан Тафров - много опитен и познат на международната сцена!

Иван Янакиев каза...

ако Ви интересува, ето и моето мнение по въпроса:

http://ivanyanakiev.com/2010/01/14/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F%D1%82-%E2%80%9C%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0%E2%80%9D/

Анонимен каза...

Тафров “бройка” тоалетна
Някогашният посланик на България в ООН, Париж и Лондон Стефан Тафров обикаля в окаян вид столичните градинки, видя с очите си наш репортер.
7 август 2009, 12:13
Страсти
изпрати на приятел
Разпечатай
Стефан Тафров
Стефан Тафров
Облечен с измачкана риза и с наведена надолу глава, Тафров сяда на най-близката до тоалетните пейка в градинката пред църквата Свети Седмочисленици и наблюдава влизащите и излизащите оттам мъже.

Нерядко се е случвало дипломатът да завърже разговор с някое случайно момче и да повърви с него.

Говори се, че в подобни градинки Тафров имал спор за територия с режисьора Атанас Киряков, който му направил забележка, че в този район “бръмчал” той. Предвид огромния ръст на Киряков, дипломатът деликатно се отдалечил.