Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 януари 2010 г.

Опит за установяване на партньорство между две български списания, издавани от ентусиасти във Франция и в България

Драги г-н Карабулков,

Благодаря за изпратените материали!

Веднага откликвам и публикувам в блога си Вашето Отворено писмо до медиите в България: Срам: списание за България, издавано вече 10 години от българи-ентусиасти във Франция, няма нито един абонат в България!


Нашата история е почти също толкова тъжна: неколцина от две години издаваме в-к ГРАЖДАНИНЪ и имаме абонати, които се бройт на пръстите на две ръце! Това е положението. Ето: Излезе бр.1 за 2010 г. на вестник ГРАЖДАНИНЪ

От няколко месеца издаваме и философско списание под името ИДЕИ. Да видим какво пък ще стане с него. Често имаме чувството, че сме нещо като откачени търговци, които се мъчат да продават кожуси в екваториална Африка или в Бразилия. (Или хладилници зад полярния кръг, работата е все същата!) Докога ще е така, аз не мога да кажа. Но си струва да работим да променим някак и някога положението. Този е нашият духовен импулс след като сме се захванали с такава неблагодарна работа.

Ще се радвам да си сътрудничим с обмяна на текстове, материали и по всякакви други начини. Ако желаете да погледнете какви текстове са публикувани в първата (ноември 2009 г.) и какви ще бъдат публикувани във втората книжка (края на януари 2010 г.) на списание ИДЕИ, с удоволствие ще Ви предоставя съответните файлове. За нас ще бъде чест ако решите да преведете на френски някой текст от нашето списание за своите читатели. Готови сме от своя страна да изпълним всяко Ваше предложение в тази насока.

С надежда за пълноценно и ползотворно сътрудничество в бъдещата ни обща работа по каузата за разпространението на европейските българските ценности между двата народа, българския и френския, и с уважение:

Ангел Грънчаров, главен редактор на философско списание ИДЕИ


Няма коментари: