Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 януари 2010 г.

В случая с Музикалния театър лъсна отвратителния лик на "елита" на тотално корумпираната българска "музикална" комуномафия

И така – „Вечната Амбър на Пост-комунизма“ е силно раздразнена. Йосифовата чест е силно накърнена и „културният“ екзекутор е бесен. Ден след публикациите в „Труд“ и многобройните изказвания в пространството на Гръчаров-Блог, Александър Йосифов гневно изригва, отново на страниците на в. „Труд“ (19. 01. 2010) – „Зад всичко това стои проф. Георги Костов!“

Да припомним част от една интересна публикация от Блог-Грънчаров (18. 01. 2010) на Клавдия Манолова:

„Днес в „Труд“ излезе силно писмо-размишление от поета Стефан Цанев в подкрепа на Музикалния театър. Изтъкват се факти, които говорят за икономически врътки „под масата“. Композиторът Александър Йосифов, като председател на журито за избор на директор, е упрекнат в некоректност и в приемане на вид „подкуп“ от страна на класирания кандидат Панкин, като сумите за които се говори, поне от позицията на моя скромен пенсионен доход, са направо астрономически – 40 000 – 50 000 лева.

Всичко това, явно става с мълчаливото съгласие на министър Рашидов. Какъв процент се отчислява персонално за него?

И как Александър Йосифов – повтарям въпроса от по-горния материал – но е много, много интересно, как той, като бивш член на ЦК на Комунистическата партия е приет от Гербистите; какви са критериите на тези хора, дошли с претенцията да обновят България и същевременно да приобщават бившата Червена плутокрация?“ (край на цитата)

И така, Йосифов е бесен от факта, че се говори за финансови „взятки“ от порядъка на 40 000 – 50 000 лева, които Манолова определя „от своята скромна камбанария“ като АСТРОНОМИЧЕСКИ?!

Това ли е, всъщност, причината?

Да, но – не! Йосифов прекрасно знае за какви реални суми става дума, „реализирани във времето“ – повече от 16 години – и също така прекрасно знае, че ако кълбото започне да се разплита – може би, връщане няма! Затова е бесен Йосифов!

Между другото, в изказването си във в. „Труд“, ден след скандалното интервю с ресорния зам. министър Дерелиев, Йосифов изпуска фразата: “Музикалният театър – ми е много скъп!“ (край на цит.)

Има си хас, да не му е скъп! – ами че „загубата на контрол“ над най-касовия столичен театър – (след като Панкин не успя да го вкара на „Бял троянски кон“) си е „огромен икономически ущърб“!

Как ще приключи цялата сага Йосифов?

За първи път, след като близо половин век на ушенцето на Александър Йосифов е пято единствено „Осанна!“, сега се вадят, една след друга, публично „кирливи ризи“, скатавани не от днес или утре, а трупани с години. И нищо чудно, че струпаното Сашково бельо смърди ужасно! – Авгиева смрад!

Приповтаряме, това не са дребно-хайдушки набези на един оставен на воля да бастисва с години „Храбър Юнак-културтрегер“, а с години градена „корупционна верига“, така плътно вградила се в обществото ни, че не подлежи (поне досега!!) на разграждане при нито едно правителство!!!

… Между впрочем, Александър Йосифов продължава да се окопава и обгражда: отскоро той е назначен в Борда на Фонд Култура при Министерството на Културата; професор Александър Йосифов е поканен да преподава в престижния Нов Български университет (на какво ли ще учи „Културният екзекутор на България“ в този университет българските студенти – Бъдещето на България?!?…)

Нищо чудно, сагата ЙОСИФОВ ДА БЪДЕ ПОТУЛЕНА, за кой ли – пореден – път!

Действията на Вожда на Културата ни, подсказват именно това – Рашидов не ще неприятности.

Но Йосифовото бельо смърди! Авгиевите обори си искат своя Херкулес. Има един, дето, обещава, обещава… – пъне мускули! Поживем, увидим…

Няма коментари: