Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 януари 2010 г.

Видяхте ли как наший мужествений Премиер Б.Б. дрънка простотии в стил "а ла бай Тодар Живков", а пък уж сдържаните немци се превиват от смях?!

Явно и други като мен са се червили като са гледали репортажа по една телевизия, в който видяхме как наший мужествений премиер Б.Борисов дрънка простотии в стил "а ла бай Тодар Живков", а пък иначе възпитаната и сдържана немска публика се превива от смях, понеже не е виждала и не е очаквала таквоз чудо невиждано! Искам тук да ви обърна вниманието и да изтъкна, че става дума за Премиера на една новоприета в Европейския съюз държава, а не за дучето на някаква средноазиатска деспотия-тирания, нищо че, обективно погледнато, наш Бойко се държа тъкмо като такъв, като последния. Срам, срам, срам... резил, резил, резил! - тоз е краткия ми коментар; друго не мога нищо да кажа, ала се налага.

А ето и думите бойкови, които най-силно разсмяха немската публика; впрочем, сред смеещите се забелязах и нашия приятел Христо Беров, докторант по право в Берлин, един млад мъж с ботевска брада, която сигурно е скрила гъстата червенина от срама, който е изпитвал, и по тази причина забелязахме само принудителния му смях:

„За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. И споделиха с нас в арестите… И отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват – ей тука в тая ливада има труп. Ето тука някъде го покопахме. Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове.”

Значи тъй, а: копае си Цветанов с багера, изравя отрязани глави и човешки трупове - егати държавата, щом точно тоя й е премиер! Егати и премиера на тази държава, щом нещата там стават така! Представете си, че тия репортажи ги гледат и представители на немския делови свят, абсолютно сигурно е, че са ги гледали: вие лично ако сте инвеститор ще си вложите ли парите в държава, в която министърът на вътрешните работи, оборудван с тежък багер, изравя трупове гдето копне, ей-така, из зелените ливади?! Ще си вложите парите на кукуво лято - и само ако кукувица ви е изпила акъло!

Ето каква хубава реклама прави наший бабаит на родината ни като оди из Европата и се държи досущ като най-знаменитий ни сънародник бай Ганя преди има-няма некакви си там 100-тина годинки! Явно него след тая изцепка изобщо не требе да го пущат из света да ни срами, мислейки си, че е много оригинално да се лезиш като правешки простак пред изисканата европейска публика. Какво говоря: косматият бай ви Ганя у басейна на виенската мъжка баня ряпа да яде при тоз наш най-нов балканский херой и гений! Щото бай Ганя е същи аматьор в простотиите ако се сравни с бат ви Бойко, мили ми родни малоумници, които довлякохте с гласа си туй чудо на върха на българската държава!

И други велики мисли е изразил в своята "лекция" (!!!) наший "дофтор" по каратистските нáуки, който ни е орезилил така пищно в пустата му Германия. Да се готвят за тоя огнедишащ ураган Америка, Англия, Франция, Австралия... Ей туй се получава като вместо свестен политик си избираме евтин чалга-шоумен: нá ви сега шоута, нá ви сеирища, нá ви подвижни чалготеки из Европата, разкарващи се с правителственио самолет, нá ви най-долнопрабна батманщина, нá ви най-изискан сицилианско-мафиотски стил на мутренско плямпане, нá ви изискана бойковска дипломация, дето фърчи с хеликоптери да праи сделки със стачкуващите гръцки фермери, нá ви..., нá ви...

Друго освен сеирища не може да очакваме от тоя человек; аз в туй се убедих вече окончателно след буйната му германска изцепка. На която, ухилен до уши, бат ви Батман ръсеше простотии като сливенска циганка, а пък немците се щипеха един-друг, та белким разберат на кой свят са се озовали. И белким съзнаят дали пък не сънуват някаква блудкава ориенталска приказка за султани и везири олигофрени, копаещи с багери човешки трупове из ливадите. Абе остави, не ми се говори вече, потънах от срам пред пошлостите на тоя сладкодумник, от които обаче, за жалост, се разтапя от умиление кажи-речи всяко второ българско сърце! Божичко, какво ли ни очаква тепърва с такъв народ?!

3 коментара:

Анонимен каза...

Кой ти плаща да плюеш така?

Ангел Грънчаров каза...

Цветелинка ми плаща, как кой?! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Hristo Petrov коментира вашия връзка.

"Смехът, както знаем има различни форми на проявление.
Има и тъжен смях.
Има и смях, породен от това да се опиташ деликатно да запълниш пространството, в което публиката очаква нещо важно, поради неудобството, в което би могъл да изпадне т.нар. европейски партньор.
Странно и същевременно хубаво, но и неприятно беше да разбера от няколко германски представителя в публиката, че много неща са им станали напълно ясни... Особено нивото на манипулативност и представата за политически сурогат у българския електорат.
И двете са критерии за гражданско общество и правова държава.
Записи има на стената на Milen Radev от вчера следобяд."