Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 2 януари 2010 г.

Гербовашка псевдофилософска психопатология: "Атакуват Бойко Борисов! Добре, тогава тръгваме!"

Има един философист (не е правописна грешка, съзнателно употребявам думата, написана така) с име Здравко Дунов, който друго кажи-речи вече не прави, освен да ниже разни дитирамби за Бойко Борисов. Той е нещо като неофициален, самопровъзгласил се, идеолог на наличната гербовашка психопатология, разпръсната в съвременното масово българско съзнание. Даже изглежда и самия Бойко Борисов съзнава, че този човек не е с всичкия си, та по тази причина не му даде някакъв пост.

Ето обаче какво намирам в блога на този пишманфилософ днес; сериозно е, не се шегувам, не се майтапя, всичко е истина, да, горчива истина е всичко:

АТАКУВАТ БОЙКО БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! ДОБРЕ, ТОГАВА ТРЪГВАМЕ!!!

ОРАЧО БОЙКО, НЕ СЕ ОБРЪЩАЙ НАЗАД!

Казано е: Орач, който разорава нива, никога не гледа назад.

Не се обръщай назад, орачо Бойко, ние сме на планината Витоша, ние сме на всеки ъгъл, ние сме до теб, зад теб, пред теб, отстрани на теб (Забележка моя, А.Г., - пропуснал е по недоглеждане да напише само това: "Ние сме на всеки километър!"), върви напред, орачо Бойко!

Нацията ти вярва, върви напред, орачо!

И винаги знай - ако трябва да се мре за доброто и за достойнството на нашата нация българска, запомни, нация, не етнос, та ако трябва да се мре за доброто на българската нация, НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ДАДЕМ ПРЪВ!!!

Жив и здрав, Генерале!

Туйто. Това пише Здравко Дунов. Човекът, явно, е с разклатено душевно здраве. (То кой ли пък е съвсем здрав в туй отношение - в нашите толкова напрегнати времена?! Погледнете Вучкова що прави?! Това ви стига; няма смисъл повече да се говори.) Уж е смешно, а не е само и просто смешно. Оттук се тръгва. А последиците от такава психопатология, когато тя се разпространи поголовно, сиреч, когато овладее "широките народни маси", могат да бъдат ужасни.

Поровете се в блога на този човек. На моменти пише неща, в които сякаш просветва здрав разсъдък. Но в други моменти го овладяват неудържими гербовашко-бойковистки буйства и сякаш не е същият човек. Това е болест. Трябва да състрадаваме на такива хора. Да им съчувстваме.

Въпреки че, другояче погледнато, те символизират и една тенденция, която може да доведе до ужасни последици. Ето по тази причина не бива да сме изцяло безразлични към подобна социална психопатология (шизофрения), която спокойно си съществува в душите и главите на мнозина. Затуй и написах този кратък отзив. За да се позамислят повечко хора за това докъде може да ни доведат такива уж безобидни и куриозни настроения, какво всъщност стои зад явления, които на повърхността наистина изглеждат съвсем безобидни и смешни.

1 коментар:

Анонимен каза...

Интересно написано....но многое остается непонятнымb