Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 януари 2010 г.

След поредицата от гафове предупреждавам и подхвърлям спасителната за наш Бойко идея - за негово добро е да се оттегли колкото се може по-рано!

За жалост за страната ни и нейния образ по света (все пак премиерът тъй или иначе налага някакъв стил на "дипломацията" ни) констатациите на г-н Инджев по повод хероичната намеса на Б.Борисов за "решаването" на един гръцки вътрешен спор са напълно верни и оправдани. Де да можеше нещата да се оправят както си представя Б.Борисов със своята бедна представа! Ала не може, ето, оказа се, че ефектът е хем недълготраен, хем други, още по-съществени неща се объркват за сметка на минималните, нищожни ползи.

Ако по тоя начин ще ни управлява тоя човек и занапред, аз бих искал да кажа още сега: не, мерси, благодарим, не ща, по-добре недей, по-добре остави нещата на самотек, драги ми "десни политико" Бойко! (Чул си, предполагам, за теорията "Лесе фер!", чул си, ама не ми се верва много!)

Оказва се, че пожарникарският манталитет у този човек е неизкореним: във всички случаи действа като при пожар, ако нема огън, сам ке си го запали, само и само да има що да гаси! А пък като почне да гаси, стой па се дръж: то не са пози като пози пред репортерките, то не е показване на мускули като показване на мускули, то не е репчене като репчене, ами е нещо страшно, страшно до припадък от смех! Резилища, и то не какви да е, ами сякаш тоя човек наистина има огромен талант да прави гаф след гаф и не само че не се усеща що прави, а още повече се въодушевява след поредния гаф - и припва към нови и нови подвизи! Що ли требе да се прави в тази ситуация, а, драги ми сънародници и сънароднички, чшо ке праиме, а?!

Знаете ли каква лоша мисъл зе да ми минава през акъла напоследък? Ще ви я кажа, пък каквото ще да става.

На мен ми се чини, че Б.Борисов не требе да чака освобождаването на президентския пост за да се оттърве от непосилното бреме на министър-председател, щото има доста време до момента, в който Гоце ще ни освободи от присъствието си. А дотогава Бойко така ке се развихри, че после не пожарникар, ами и дедо Господ нема да ни помогне.

Затуй ми се чини, че Б.Борисов при предстоящите ремонти на кабинета требе да използва случая и сам да се оттегли на заслужена почивка (10-тина години героичен труд пред камерите му са достатъчни и предостатъчни!), да определи некой друг човек за премиер (онуй момче от Сингапур ми се чини че може да върши добре тая работа, ама не е много сигурно де), а пък бате ви Бойко, драги ми български друзя, да земе да иде да се пробва в Холивуд, щото там откакто Швайценегеро се оттегли и стана губернатор зейна голема празна яма, а ето, ний пък, за щастие, имаме достоен кандидат за тая работа от световно значение веке.

Казвам тия неща не със злорадство, а с болка: нема да се ни се удаде тоя номер с Бойко, български ми наивни таваришчи, дето го изстреляхте и турихте на самио връх, нема да се удаде по същия начин, както не се удаде и експериментът ви с царо. Така не стават тия работи, магесници не се искат, мускуле не вършат работа тука, иска се акълец. А като го нема, виждате що се получава.

Аз само предупреждавам и подхвърлям тая спасителна за наш Бойко мисъл - за негово добро е да се оттегли колкото се може по-рано. Ето, даже Желева прояви известен разсъдък и като сгафи яката, се оттегли. Ала сгафилата всъщност не е тя, а Бойко сгафи най-вече, той е в основата на румянкиния гаф. Затуй за да не се излага повече като Румянка, Бойко требе да се оттегли докато е време, щото после ке стане лошо. Да погледне що стана с царо и да си прави изводите. Само че царо може да е всекакъв, ала е хитрец. А Бойко Борисов е твърде простодушен, иначе е твърде мил в очарователната си наивност, ала така не се управлява, и то на най-високото место.

Има този избор той сега: или спешно, като при пожар, да си прави изводите и да внася незабавни и сериозни корекции в поведението си, или да се оттегли на тихо, да получи титлата "неформален вожд и любимец на цела България и на по-големата част от человечеството", а ако иска, да иде и да се пробва било в Холивуд, било в индийския Холивуд (как се викаше той?!). Не знам де, то си е негова работа къде да иде, нема да му се мешам в тия работи щото не ме засягат. А виж, седенето му на поста министър-председател страната, на която съм граждадин, ме засяга, и то много...

Този съвет мога да му дам, съветът ми може да изглежда много подранил, ала щом като тая мисъл взе да става все по-натрапчива в съзнанието ми, дръзнах да я изразя колкото се може по-рано. Щото да стане късно няма смисъл, загубите за всинца ни ще са големи, сега му е времето да се променят нещата и да тръгнат към добро...

1 коментар:

Анонимен каза...

Грънчаров,
Престани да се вживяващ като кадровик на държавата. Направи си партия , вземи властта и тогава кадрувай наляво и надясно. Двама шопи командват България. Ама и двамата са от западните шопи. Ти си от изтиочните и нямаш шанс.