Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 февруари 2010 г.

Обявявен е абонамент за списание ИДЕИ - за 2010 година

Много хора в последните дни преди излизането на първата за 2010 г. книжка на списание ИДЕИ предлагат да бъде обявен абонамент, та хем да могат гарантирано да получат всичките му книжки, хем пък и финансово да подпомогнат излизането му. Известно е, че едно солидно философско списание като ИДЕИ не може да излиза по-често (за нашите условия, а и по принцип) от 3-4 пъти в годината, затова и ние, неговият екип, планираме да излиза 4 пъти годишно (на три месеца веднъж). Първа книжка е в печатницата и ще излезе до ден-два. Ето сега е момента да се обяви абонамент, което и правя с тази публикация.

Снощи неколцина от инициаторите за създаването на списанието обменихме мисли по този въпрос и решихме да обявим годишен абонамент от 20 лева (4 книжки по 5.00 лв.), респективно 10 лв. за половин година (две книжки). Който желае да се абонира, просто следва да заяви желанието си на имейла (angeligdb от abv.bg), за да бъде вписан в списъка на абонатите, по който разпращаме списанието по пощата, а също така и да изпрати запис от 20 (10) лв. (адреса ще го получи по имейла). Увеличението на цената на една книжка от 3 на 5 лв. е продиктувано и от намерението ни да увеличим броя на страниците, т.е. ще направим така, че списанието да стане по-дебело, както и подобава за истински сериозните философски списания. Така например втора книжка на списанието (първа за тази година), която ще излезе тия дни, е вече с по-голям обем от първата - излязла през ноември 2009-та.

Ще направим възможното в близките дни да уредим включването на списанието към абонамента на някоя от разпространителските фирми, но имаме впечатлението, че не е нужно да правим така щото от нашето списание да се облагодетелстват разни посредници, след като то не е комерсиално (т.е., по техните думи, няма "висока пазарна оценка"), което и води дотам, че те не горят от търпение да го включат в абонаментния си списък; виж, ако списанието ни се наричаше ЦИЦИ, тогава работата щеше да е съвсем друга!

Това е в общи линии. Ако някой се заинтересува, да заповяда да се абонира. Аз сега не ща да агитирам никого в смисъла на едно такова деяние: да подкрепиш още при раждането му едно солидно философско-психологическо списание, сиреч, едно списание за "духовните неща" в изтерзаната от чалга и от простотия своя родина. Надявам се да се намери и някой спонсор, който да подкрепи списанието, ала доста се съмнявам: по добър наш обичай всички мои по-състоятелни приятели (някои от тях проспериращи бизнесмени) в момента, в който разбраха за списанието, мигом, като по команда, ми обърнаха гръб, и даже когато им звънна, ми изключват телефона щом видят моето име.

В интернет, разбира се, още никой не е изявил желание да подпомогне списанието освен няколко човека, които се абонираха, и освен нашия приятел Петър Каменов от Монтана, който даде известна част от парите, за да излезе първата за тази година книжка. Останалата част ще добавя аз през март, за когато ми е одобрен заем от ВСК (взаимо-спомагателна каса), а дотогава то ще се издаде на вересия (издателят ще почака за парите). Това е положението.

1 коментар:

Анонимен каза...

Първо-честита нова заглавна страница на блога,умишлено не използвам чуждицата и второ,освен абонирането си,което за мен е чест и отговорност,ще Ви помоля от мое име и от Антон да ни изпратите пет броя за нашите приятели,които са ревниви ценители на истински правдивото слово,за което ще Ви изпратим необходимите за целта средства.
С уважение :Атанас Ганчев,Русе