Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Иван Костов: дойде време разделно, нека всички политици застанат срещу Октопода!

ДЪРЖАВАТА започна война с мафията. Поздравявам за смелостта и мъжеството премиера Борисов, вицепремиера Цветанов, главния прокурор Борис Велчев и ръководителя на ДАНС Цветлин Йовчев. Силно и безусловно ги подкрепям и настоявам да стигнат докрай, да върнат държавата обратно на хората.

Като премиер се мъчих да водя тази война без подкрепата на прокуратурата и не я спечелих. Организираната престъпност и Държавна сигурност доведоха Симеон Сакскобургготски и чрез него и Доган превзеха властта.

Последните 8 години мафията използва тази власт, за да се окопае дълбоко в политическата система и държавните институции. Стигна се дотам чуждата преса да казва, че “мафията има държава” в България. Изкореняването й ще бъде изключително трудно. Днес битката срещу Октопода е едновременно битка за спасяване и оздравяване на МВР, на главната прокуратура и на ДАНС. Сега шансовете за успех са на страната на държавата.

Войната ще бъде дълга и много тежка. Зад мафията стоят руски специални служби и българска Държавна сигурност. Не изключвам те да опитат всичко, включително да предизвикат политическа криза в страната ни.

В тази война няма неутрални. Някои предпочитат да стоят настрана, защото нямат куража да подкрепят собствената си държава; други със съмненията си разколебават силите на обвинението; трети ще дават съвети и ще критикуват действията на държавата; четвърти точно сега ще се спуснат да защитават правата и свободите на престъпниците. Нека обаче всички те знаят, че в тази война няма трибуни за публика. Голямото мнозинство от нацията е срещу мафията.

Синята коалиция подкрепя усилията на правителството и прокуратурата и настоява този път да има присъди. Да се стигне до “Недосегаемите”, да бъде разкрито как Октопода успя да обхване цяла една държава, член на Европейския съюз.

Политиците в своето безогледно противопоставяне си позволиха да използват престъпници в борбата за власт, а след това я споделиха с тях. Затова дойде време разделно за тях. Нека застанем всички срещу Октопода.

Обръщам се към президента Първанов и го призовавам да се разграничи от Октопода и да застане категорично до правителството и главната прокуратура във войната им срещу мафията. Призовавам лидерите на парламентарно представените партии да направят същото. Нека не чакат това да правят европейските посланици вместо тях.

Очаквам заедно с всички, които ги боли от престъпност, съдът да не се поставя над нашите, а те са и европейски, представи за справедливост. Това ще рече да даде правда на първо място на семействата на убитите, на отвличаните и рекетираните, на насилваните и ограбваните, на тези, чиито деца са търгувани като проститутки и са станали наркомани.

ИВАН КОСТОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДСБ

1 коментар:

К. Николов каза...

Имам гореща молба към Бойко Борисов, Цветанов, Борис Велчев, съдебната система и т.н.
Моля ви, не закачайте Станишев, не го подвеждайте под отговорност каквото и да е направил, не го съдете, не го вкарвайте в затвора...
Защото сега той е най-полезен за България, като седи на Позитано 20 и ръководи Партията.
Защото това е сигурен начин злокачествено-мутиралата столетница да си отиде бързо в небитието.
Нима има нещо по-полезно за България от това ???